Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

55 éves az újszegedi Gregor-iskola - közös énekléssel ünnepeltek a Zene Világnapján

Közös énekléssel ünnepelte az első tanítási óra előtt az intézmény 55 éves születésnapját és a Zene Világnapját a Gregor József Általános Iskola. A népdalcsokor után a homlokzaton emléktáblát helyeztek el.
1963. szeptember 1-jén nyitotta meg kapuit Újszegeden a Gregor József Általános Iskola, mely tíz évvel ezelőtt vette fel Szeged díszpolgárának nevét. Hétfőn, a zene világnapján a 456 diák és pedagógusaik közös énekkel köszöntötték az intézményt ötvenötödik születésnapja alkalmából. Az ünnepség keretében emlékplakettet avattak fel, mely mögé időkapszulát helyeztek el a napokban az iskola dolgozói.
 
Közös énekléssel ünnepelte 55 éves születésnapját a Zene világnapján a Gregor iskola. Fotó: karnok Csaba - GALÉRIA

Elődeink az intézmény római udvarába 1968-ban elhelyeztek egy kapszulát, melynek felbontását 2019-re tűzték ki, azonban a teljes körű felújítás miatt ezt már idén meg kellett tennünk. A kapszulában találtunk egy 1968-ban íródott levelet, melyben arra kérnek minket, hogy az iskolának legyen elég hite, lendülete, tudása, és hogy fontos legyen számunkra az épületben folyó nevelés, oktatás. Úgy határoztunk, az egész év az emlékezésé lesz, ezért mi is összeállítottunk egy időkapszulát, benne többek közt az említett levél, egy általam írt üzenet, a diákok írásai, egy slideshow és a tantestületről egy fotó. Úgy vélem, ennél szebb dolog, mint amiben most közösen részesülünk, nem kell.

– hangsúlyozta Pocsai Blanka intézményvezető.

 A kapszulát negyvenöt év múlva, 2063-ban, az iskola százéves évfordulóján bontják majd fel az utódok. Az elé elhelyezett emléktáblát Gregorné dr. Takács Mária, a Gregor József Emlékére Alapítvány kuratóriumának elnöke, Nagy Attila, a Diáktanács elnöke, illetve Bárdos Inez kick-box világbajnok leplezte le.
2063-ban, az iskola százéves évfordulóján bontják fel az időkapszulát.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az állam késik, de a diák fizethet rá - 15 éves diákot büntettek meg a késedelem miatt

Az állam késik, de a diák fizethet rá - 15 éves diákot büntettek meg a késedelem miatt
Kilencszáz forintra büntettek egy 15 éves diákot Szegeden, mert nem tudta igazolni, hogy övé a bérletszelvény, amit felmutatott. Pedig az övé volt: szeptember közepén kapta meg a diákigazolványát, a szelvényen pedig még az addig használt, ideiglenes igazolvány száma szerepelt. Ez nem egyedi eset. Tovább olvasom