Délmagyar logó

2019. 02. 19. kedd - Zsuzsanna -3°C | 13°C Még több cikk.

A Tám-adók nyerték az APEH vetélkedőjét

Szeged - Közgazdásznak és mérlegképes könyvelőnek készülnek azok a szegedi lányok, akik a múlt héten megnyerték az APEH RangAdó nevű régiós vetélkedőjét. A Kőrösy szakközép Tám-adók csapata adózási tudnivalókból vizsgázott színötösre.
Az asztalon fekvő 20 tárgy közül – például pingpongütő, baseballsapka, orvosi igazolás – a lehető leghitelesebb, adózással összefüggő történetet kellett kerekíteni az APEH RangAdó nevű, középiskolá- soknak meghirdetett régiós vetélkedőjén. Sajátos Activity során pedig olyan, nem köznapi kifejezéseket mutogattak el, mint az adószám-felfüggesztés. Emellett természetesen tárgyi tudásukra is kíváncsiak voltak a szervezők.

A Kőrösyben a pénzügy-számvitel szakképző évfolyamra járó, „tizenharmadikos" 5 lány – Lengyel Bettina, Gruics Barbara, Bodó Renáta, Szatmári Ivett, Madarász Lídia – mindezeket a feladatokat olyan jól teljesítette, hogy a három dél-alföldi megye 6 csapata közül lettek az elsők. Már készülnek a március 5-i budapesti döntőre, amelyen többek között paródiát, valamint olyan vicceket is elő kell adniuk, amelyek az adózással kapcsolatosak.

Felkészítő tanáruk, Hődör László elmondta: az ősszel a lányok keresték meg, hogy indulni szeretnének. Utána három internetes fordulón vettek részt, november és január között minden hónapban egy adott héten be kellett jelentkezniük a rendszerbe, ekkor válaszolhattak a kérdésekre. Utóbb kiderült: a régió 22 középiskolájából 63 csapat nevezett be a vetélkedőre, őket utasították a maguk mögé.

A Tám-adók csapata: balról jobbra Lengyel Bettina, Bodó Renáta, Madarász Lídia, mögöttük Gruics Barbara, Szatmári Ivett.  Fotó: Frank Yvette
A Tám-adók csapata: balról jobbra Lengyel Bettina, Bodó Renáta, Madarász Lídia, mögöttük Gruics Barbara, Szatmári Ivett. Fotó: Frank Yvette

Az internetes feladatokra nem készültek különösebben – mondta Gruics Barbara –, hiszen ez a tananyag része volt az iskolában. – Voltak azonban olyan kérdések is, amelyekre még a világhálón se találtak választ – utalt a verseny nehézségi fokára a diáklány.

– Mi leszel, ha nagy leszel? – kérdeztük a győzteseket, a Szegedi Kereskedelmi, Közgazdasági és Vendéglátóipari Szakképző Iskola Kőrösy József Tagintézménye Tám-adók csapatának tagjait. Vagy az egyetem gazdaságtudományi karán tanulnának, vagy mérlegkönyves könyvelőnek képeznék magukat. És azt is mondták: sok pénzt szeretnének keresni.

Tesztkérdések

A karácsonyfát lehet őstermelői tevékenység keretében értékesíteni. A magánszemélynek lehet lakossági folyószámláról adót fizetni. A játékautomatából szerzett jövedelmet nem kell bevallani. Mindegyik kérdésre az a válasz, hogy igaz. Mivel a tesztlap kitöltése a legkönnyebb feladatok közé tartozott, mi is teszteltük közvetlen környezetünket. Az eredmény: egy jó válasz a háromból.

Olvasóink írták

  • 2. kicsikacsa 2010. március 05. 17:43
    „nem érthet ahhoz mindenki, hogy milyen szakmák vannak :P”
  • 1. Sunny 2010. március 03. 14:54
    „Azért azt megnézném, hogy milyen szakma az a mérlegkönyves könyvelő... maradjunk inkább mérlegképes könyvelőnél...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hét ittas sofőr szombaton Szegeden

Az ittas járművezetők kiszűrése volt a célja annak a fokozott ellenőrzésnek, amit a Szegedi… Tovább olvasom