Délmagyar logó

2019. 03. 22. péntek - Beáta, Izolda 1°C | 17°C Még több cikk.

Elhunyt Oláh Dezső

Elhunyt Oláh Dezső
Szeged - Nem volt egyszerű interjúalany, azt sem szerette, ha fotózzák. De nem is volt szüksége a reklámra és hírverésre.
2002-ben mesélte, hogy a vásárlók könyve mellett ott van a pulton az ő telefonszáma is, de náluk üres a vásárlók könyve. A kétezres évek elején karácsonykor vásárhelyi vendégek panaszolták neki, hogy kevés halat találtak a hazavitt halászlében. Azonnal indult az egyik pincér utánuk Szegedről Vásárhelyre, és a lakásukra szállított ugyanannyi adag halászlevet teljesen ingyen.

Azt hiszem, mindenki így emlékszik majd Oláh Dezső csárdagazdára, a szegedi Kiskőrössy Halászcsárda üzemeltetőjére és a Jobb Mint Otthon Kisvendéglő tulajdonosára, aki október 23-án, vasárnap, életének 64. évében váratlanul elhunyt.

Oláh Dezső közel ötven éve állt szakácstanulónak, 1973-tól a Dél-Tisza Menti ÁFÉSZ-hez kötötte az életét. Előbb szakácsként, majd 1984-től már főnökként vezényelte az országos hírűvé vált Tisza-parti halászcsárda ügyeit.

Alázatos vendéglátósként legalább napi tizenhat órát töltött valamelyik csárdája közelében, emberek megélhetéséről és vendégek ezreinek elégedettségéről gondoskodott nap mint nap. Egyszer azt mondta, nincs ideje elfáradni.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sérelemdíjat kell fizetnie Toroczkai Lászlónak

Sérelemdíjat kell fizetnie Toroczkai Lászlónak
Jogerősen 350 ezer forint sérelemdíj megfizetésére kötelezte a Kúria Toroczkai László ásotthalmi polgármestert, aki szennycsatorna-tölteléknek nevezett egy újságírót a Facebook-oldalán. Tovább olvasom