Délmagyar logó

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra 0°C | 12°C Még több cikk.

Évtizedes gondot orvosol a főcsatorna befedése: megszűnik a bűz Tápén

Évtizedes gondot orvosol a főcsatorna befedése: megszűnik a bűz Tápén
A Muskátli utcától egészen a Rév utcáig, azaz végig befedik a tápéi főcsatornát a tervek szerint ez év őszéig. A környékbeliek így megszabadulnak a bűztől, és szemétlerakónak sem használják a jövőben a csatornát.
Szeged költségvetéséből 200 milliót terveznek költeni a tápai főcsatorna rendbetételére, amit 100 millióval egészít ki a szegedi víziközmű-társulat, így befedhetik a környékbelieknek hosszú évek óta csak bosszúságot okozó, náddal benőtt, bűzös, egyesek által szemétlerakónak használt szúnyogneveldét. A helyszínen tartott sajtótájékoztatóján Botka László (MSZP) polgármester azt mondta, 635 méternyi csatornaszakaszt fednek be a munkálatok során, az esővíz elvezetését 80 centiméter átmérőjű vasbeton cső biztosítja a jövőben. A költségeket azzal tudják csökkenteni, hogy az Etelka sori uszoda építésénél kitermelt 14 ezer köbméternyi földet Tápéra szállítják a főcsatorna befedéséhez. Ha pénteken elfogadják Szeged idei költségvetését, megkezdődhet a tervezés, és májusban a kivitelezés is.
 
Több mint hatszáz méter hosszan fedik be a csatornát Tápén. Fotók: Frank Yvette

A városrészben más fejlesztéseket is terveznek: csapadékvíz-elvezető rendszert építenek ki több utcában, továbbá zömében uniós forrásból felújítják a Bálint Sándor Általános Iskola épületét, a védőnők is új épületbe költözhetnek, és parkolók épülnek a piactér melletti boltoknál.

 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új infektológiai központot alakítanak ki Szegeden - egy épületbe kerül a fertőző beteg gyerekek és felnőttek ellátása

Szegeden jelenleg egymástól távoli épületekben, külön működik a gyermekek és a felnőttek… Tovább olvasom