Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 3°C Még több cikk.

Ez itt a 21. század: napelemes lámpákkal világították ki Csengele külterületének egy részét

Csengele - Nem kell már sötétben botorkálniuk a Csengele tanyavilágában közlekedőknek, mivel a veszélyes kereszteződéseket és a sokak által használt buszmegállókat egy pályázat forrásaiból ki tudták világítani.
– A külterületen élők esélyegyenlőségét javítja ez a fejlesztés, amit a Tanyafejlesztési Program jóvoltából valósítottunk meg – mondta lapunknak Kormányos Sándor csengelei polgármester. Hozzátette, olyan speciális helyzetű a településük, hogy kétezer lakosuk több mint fele a tanyavilágban él, ezért az önkormányzatnak folyamatosan törekednie kell az ő életkörülményeik javítására is.
 

– Míg sok településen az a tendencia figyelhető meg, hogy lassan kiürül a tanyavilág, náluk másként van: folyamatosan költöznek oda emberek, a fiatalok ott képzelik el a jövőjüket, s mi igyekszünk gondoskodni a biztonságukról

– magyarázta.
 

Két éve a Tanyafejlesztési Programból 10 százalékos önerővel több mint 5 millió forintot nyertek – ebből 13 szigetszerű napelemes lámpát helyeztek el külterületen. Azokba a buszmegállókba és kereszteződésekbe szerelték a lámpákat, ahol nagyobb a járműmozgás, és bár eddig sem voltak balesetek, a lakosok biztonságérzetét jelentősen javítja a beruházás. – A tanyavilágot kivilágítani azt jelezheti, hogy jólét van, ám ennél sokkal fontosabb, hogy még élhetőbbek lettek a csengelei külterületek – mondta Kormányos Sándor.
 
Megjegyezte, folyamatosan figyelik a pályázati kiírásokat, és amint találnak forrásokat, bővítik a külterületi lámparendszert.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pesti nő verte át a szegedi férfit - ezért nem kell előre kifizetni a neten vett árut

Pesti nő verte át a szegedi férfit - ezért nem kell előre kifizetni a neten vett árut
Egy játékkonzollal verte át a vevőt a budapesti nő: pontosabban annak hiányával. Tovább olvasom