Délmagyar logó

2019. 06. 18. kedd - Arnold, Levente 19°C | 27°C Még több cikk.

Február 26-án népszavaz Algyő az üzemről

Kiírták a helyi népszavazást Algyőn: a nagyközség február 26-án, vasárnap dönt a görög vegyi üzem idetelepüléséről.
A referendum kiírását egy helyi állampolgár, Jánossy Attila Zsolt kezdeményezte, ő és a szavazás mellett álló aktivisták összegyűjtötték a szükséges aláírásokat. A görög tulajdonú vegyipari üzem megépítése ellen azért tiltakoznak, mert attól tartanak, a gyár veszélyt jelent a helybeliek egészségére. Ezt a befektető cáfolta. A tervek alapján a hatóságok nem kifogásolták a beruházást. Szavazni aznap reggel 6 órától 19 óráig lehet. A kampány időszaka hivatalosan már elkezdődött, és február 26-án 19 óráig tart, de aznap gyűlést már nem lehet tartani.

A szavazólapon szereplő kérdés mellett az is foglalkoztatja a helybelieket, lesz-e értelme megtartani a népszavazást. A görög kft. projektvezetője, Vasilis Papaioannou ugyanis a legutóbbi lakossági fórumon azt mondta, ha összegyűlik annyi aláírás, hogy ki kell írni a népszavazást, ők valószínűleg meg sem várják az eredményét, inkább más helyszínt keresnek. Így viszont fölösleges elkölteni 2,7 millió forintot a referendumra.
A görög kft. eddig hivatalosan nem jelezte az önkormányzatnak, hogy tényleg az-e az álláspontja, amit Papaioannou a fórumon mondott. Egyáltalán, semmit sem közölt a cég. Az itteni kapcsolattartó lapunknak azt mondta csütörtökön, hogy nincs híre a görögöktől, de mihelyt lesz, értesíteni fogja az érintetteket. Az üzemépítésre kinézett terület tulajdonosa sem kapott még tőlük értesítést.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bevallja helyettünk az adót a NAV

Bevallja helyettünk az adót a NAV
A NAV idén először mintegy 3,8 millió adózónak készíti el az szja-bevallás tervezetét. Helyettünk dolgozik, de a mi felelősségünk, hogy a bevallás valós adatokat tartalmazzon, és nekünk kell leokézni is - a legjobb, ha ügyfélkapun keresztül tesszük. Tovább olvasom