Délmagyar logó

2019. 05. 24. péntek - Eszter, Eliza Még több cikk.

Feleség lett a Leányvásár Lucyje

Szeged - Bordás Barbara alakítja Szilviát a Csárdáskirálynő pénteki első előadásán a Dóm téren. A Budapesti Operettszínház fiatal primadonnája tavaly debütált a szegedi szabadtérin: Gothár Péter Leányvásár-produkciójában Lucy szerepében aratott sikert.
 Operatervek

Bordás Barbara elárulta: operát is szeretne énekelni. – A múlt évadban kicsit jobban igénybe vettek anyaszínházamban, mint terveztem, A mosoly országában is szerepeltem. Így végül tavaly novemberben egy kortárs operában, Vajda János Don Perlimplín című darabjában énekeltem Belisa szerepét Miskolcon. Nagyon nehéz volt megtanulni, vért izzadtam vele, de utána már élveztem. Remélem, más jellegű operai feladatok is megtalálnak. Igyekszem bővíteni a repertoáromat, operaáriákat, teljes szerepeket is tanulok.

– Tizenhat éves voltam, amikor Szigetszentmiklóson, abban a musicalstúdióban, ahonnan elindultam, először énekeltem Szilvia szerepét a Csárdáskirálynőben. Ez volt az első komoly feladatom, és ebben a szerepben debütáltam a Budapesti Operettszínházban is. Végigkíséri a pályámat, nagyon szeretem Szilvia figuráját, mert sokszínű karakternek tartom, sokat érett bennem az elmúlt 12 évben. Nagy boldogság, hogy most a Szegedi Szabadtéri Játékok színpadán is elénekelhetem, immár férjes asszonyként – mondja Bordás Barbara, aki május végén házasodott össze kollégájával, Boncsér Gergely tenoristával – ő most Edvin szerepét játssza a Dóm téren.

– 2010-ben ismerkedtünk meg, amikor a színházhoz szerződtem. Együtt álltunk be a Bál a Savoyban és az Egy éj Velencében című operettbe. Ez egy igazi színpadi szerelem! Sokáig küzdöttünk ellene, mindkettőnknek volt másik párkapcsolata, amit előbb le kellett zárni. Végül teljesen egymásra találtunk, a Csárdáskirálynőben, A mosoly országában is színpadi partnerek voltunk. Az, hogy egy pár egymás minden rezdülését ismeri, sokat hozzáadhat a produkcióhoz, ugyanakkor nehézség, hogy egy idő után a másik érintése már nem jelent olyan meglepetést, mint egy olyan kollégáé, akivel nem töltöm együtt az egész napomat. Ezért Gergővel előadás előtt két-három órával már nem találkozunk, nem beszélünk, igyekszünk átlényegülni. Ez működni szokott, így a kapcsolatunknak csak az előnyeit érezzük.

Borbás Barbara a Csárdáskirálynő Szilviája. Fotó: DM
Borbás Barbara a Csárdáskirálynő Szilviája. Fotó: DM

Kerényi Miklós Gábor Csárdáskirálynő-produkciója Tokió, Róma, München, Amszterdam után tavaly decemberben a tel-avivi operaházban is sikert aratott.

– Kálmán Imre legnépszerűbb operettje mindig, minden gálakoncert műsorában szerepel, így sok külföldi turnén is énekeltem Szilvia dalait. A teljes szerepet külföldön tavaly Tel-Avivban játszottam először. Jó volt a télből a nyárba elutazni. Korábban már énekeltem egy héber kortárs művet, és egy gálakoncert kapcsán is eltöltöttem Izraelben egy hónapot. Tudtam, hogy milyen nehéz héberül énekelni. A Csárdáskirálynőben meg kellett tanulnunk bizonyos szövegeket héberül, ettől tartottunk, de a sokszínű és nyitott közönség nagy szeretettel fogadta a poénokat és az egész produkciót. Kálmán Imre lánya, Kálmán Yvonne is elkísért bennünket, az előadások után közönségtalálkozókon vettünk részt – meséli Barbara, aki szívesen emlékszik a Leányvásárra is.

– Eleinte tartottam a feladattól a sok kitűnő prózai színész kolléga miatt. Az operett különleges átiratát Gothár Péter rendezésében vegyesen fogadta a közönség, de én élvezettel játszottam benne, szerettem Tihanyi Ildi különleges papírjelmezeit. Sokat tanultam a szabadtéris munkából.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Norvég fogturisták Mórahalmon

Egymás után épülnek a szállodák az idén 25. születésnapját ünneplő homokhátsági városban, Mórahalmon. Tovább olvasom