Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Ha musical, akkor A nyomorultak a csúcs

Szeged - Közel három hónapja próbálják már A nyomorultak szuperprodukciót, pedig a bemutató csak augusztus 14-én lesz a Dóm téren.
Palotaséta a Szabadtéri-előadások előtt

Szombatonként esti palotasétára várja a szabadtéri nézőit – és természetesen minden érdeklődőt – a REÖK. Érdemes ezzel a különleges programmal kulturális körutat varázsolni szombati napjainkból, hiszen így a szórakoztató színházi előadások mellett a város legszebb szecessziós palotájának titkaival is gazdagodhatunk. A sétára szóló belépő 500 forint, időtartama másfél óra. A mai Abigél-produkció előtt, 18 órától várják a látogatókat a REÖK átriumában.
A Szegedi Szabadtéri Játékok és a Madách Színház látványos előadásának színrevitele elképesztő mennyiségű munkát kíván mindenkitől, viszont szerencsére ezzel egyenes arányban áll az a lelkesedés, amivel az alkotócsapat belevetette magát az izgalmas munkába.

Szirtes Tamás, a produkció rendezője így nyilatkozott: „Mindannyian művészi pályánk egyik legizgalmasabb szakaszát éljük át a próbák során, és alig várjuk, hogy azt a katarzist, amit mi a művel foglalkozva nemegyszer tapasztaltunk, megoszthassuk a nagyszerű szegedi közönséggel".

A Javert-t alakító Debreczeny Csaba Christ alakította a Miss Saigonban a Dóm téren, a Jean Valjeant játszó Zöld Csaba viszont még sosem szerepelt a Szegedi Szabadtérin Játékok színpadán, így hatványozott izgalommal készül a bemutatóra.

A manapság az Örkény Színházban, prózai szerepekben látható Debreczeny Csaba nem először játszik musicalben. „Az, hogy Javert-t eljátszhatom A nyomorultakban, számomra ajándék a sorstól. A lényemhez, fizimiskámhoz, habitusomhoz nagyon illik ez a karakter, ez a gondolkodó, jogfundamentalista, nagyon szilárd és kőkemény jellem" – nyilatkozott a feladatról.

A Javert-t alakító Debreczeny Csaba és a Jean Valjeant játszó Zöld Csaba az egyik próbán. Fotó: Madách Színház
A Javert-t alakító Debreczeny Csaba és a Jean Valjeant játszó Zöld Csaba az egyik próbán. Fotó: Madách Színház

„Ha valaki színészként a musicalek felé fordul, szerintem is egyértelműen a csúcs A nyomorultak és Jean Valjean szerepe – mondja Zöld Csaba.

– Zeneileg és színészileg is nagy kihívás, és egyiket sem lehet könnyelműen venni." Elmondta, szerinte azért is lesz különleges ez az előadás, mert az új rendezői koncepció szerint a színészek kihasználják a zene lehetőségeit a gesztusokra, mozdulatokra, együtt élnek a zenekarral. Nagyon várja már a szegedi bemutatkozást, hiszen az újszegedi színpadon ugyan játszott már, de a Dóm téren most állhat először a közönség elé, ráadásul az álomszerepben…

A nyomorultak augusztus 14-én, 15-én, 16-án, 19-én, 20-án és 21-én látható a Szegedi Szabadtéri Játékokon. Debreczeny Csaba és Zöld Csaba mellett főbb szerepekben láthatjuk többek között Tóth Attilát, Vikidál Gyulát, Vágó Bernadettet, Sáfár Mónikát és Nagy Sándort.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Összefog a DAKK a katasztrófavédőkkel

Együttműködési megállapodást kötött 3 megye katasztrófavédelmi igazgatósága és a Dél-alföldi Közlekedési Központ Zrt. Tovább olvasom