Délmagyar logó

2019. 03. 21. csütörtök - Benedek 0°C | 13°C Még több cikk.

Hídi vásár: az Oskola utcában már elkezdődött

Szeged – Célegyenesben vannak a városnapi rendezvények, kirakodóvásárok: az Oskola utcát már el is foglalták az árusok.
Lezárták az Oskola utcát péntek délelőtt a forgalom elől: megkezdődött a hídi vásár. Az első árusok már elkezdték a kipakolást, alaposan megbolygatva a belváros közlekedését. A Somogyi utca–Oskola utca sarkán szinte minden autós bosszankodott, többen megpróbáltak visszafordulni, ezzel tovább nehezítve a közlekedést. De a két keréken közlekedők sem zavartatják magukat. Annak ellenére, hogy hatalmas táblán kérik őket, a rendezvény ideje alatt a lezárt területen csak tolják a biciklijüket, a többség nyeregben maradt.

Hídi vásári előkészületek az Oskola utcában. Fotó: delmagyar.hu (galéria)

Olvasóink írták

106 hozzászólás
 • 106. ifj. Nagy Gábor 2011. május 24. 12:15
  „105. SP
  "A rövidesen letűnő múltra ruháztunk be milliárdokat unokánk eladósításával, olyanra, amire nekik már nem lesz szükségük, de még nekünk sem nagyon."

  Ez a te víziód, amit az égvilágon semmi nem támaszt alá.

  "Családi kerékpár, családi kocsi helyett a Nagyi fájós lábára, a Papi szédülésére, a csecsemő tehetetlenségére stb. stb .? :)

  Villany családi városi kocsié a közeljövő."

  Lehet, hogy lesz villanykocsi, de qva nagy dugó is, ha a villamosról száz ember átszáll (legyünk nagyvonalúak) ötven autóba.

  Képzeld magad elé, az ötven autó mennyivel több helyet foglal el az utcán, mint egy villamos.

  Esetleg a két eset parkolóigényét is vesd össze. :-)”
 • 105. vuk 2011. május 23. 17:36
  „105. SP 2011.05.23. 17:06
  Miert nem veszed eszre, hogy a varosi legszennyezes csak EGYETLEN problema a sok kozul a kocsik teren?..
  Oke villanyautok lesznek. Es utana hova teszed oket? Ennyi melygarazs a vilagon nincs...”
 • 104. SP 2011. május 23. 17:06
  „"""Na, amit itt mind felsoroltál, annak a megváltoztatására zajlik Szegeden most...""
  Ez 20-30 évvel ezelőtt lett volna aktuális. IFA Framo, Trabant, Wartburg, Barkasz, stb. korában. Ennyi legalább a fáziskésés.

  A belsőégésű motorok helyett küszöbön vannak a villany járgányok tömeges elterjedése. A rövidesen letűnő múltra ruháztunk be milliárdokat unokánk eladósításával, olyanra, amire nekik már nem lesz szükségük, de még nekünk sem nagyon.

  " Az ész a fontos, nem a haj."

  Családi kerékpár, családi kocsi helyett a Nagyi fájós lábára, a Papi szédülésére, a csecsemő tehetetlenségére stb. stb .? :)

  Villany családi városi kocsié a közeljövő.”
 • 103. vuk 2011. május 23. 17:01
  „103. ifj. Nagy Gábor 2011.05.23. 13:21
  Ne is mondd, betegen nem akartam bringazni igy 1 hetig metroztam meg buszoztam, hat itt nagyon jo a tomegkozlekedes (allitolag ;)), de kb harmadaval voltam lassabb mint bringaval (7.5 km-en 45perc vs 30perc) es utaltam le-fol menni a metrokban, plusz az allando homersekletvaltas (lent meleg fent huvos)....

  Iszonyuan vagytam vissza a bringara. Ezerszer inkabb bringa (telen-nyaron) mint tomegkozlekedes...”
 • 102. ifj. Nagy Gábor 2011. május 23. 13:21
  „98. SP
  "Szociálisan a családi autózást jobbnak ezért fontosabbnak, kulturáltabbnak, emberibbnek, közegészségügyi megközelítésben kívánatosabbnak, komfortosabbnak, kötetlennek tartom a heringes rendszerű menetidő kötöttségű, megállóban várakozós, düledezve és rángatva közlekedő, csomagcipelős, állóhelyre tervezett marhavagon típusú, mocskos és büdös, idegen emberekkel fizikailag kényszer testi érintkezéses városi tömegközlekedési eszköznél."

  Na, amit itt mind felsoroltál, annak a megváltoztatására zajlik Szegeden most már évek óta a beruházások sora a tömegközlekedés fejlesztésére.

  De a leírtak kiváltására a kerékpár is igen kiváló lehetőség.”
 • 101. ifj. Nagy Gábor 2011. május 23. 13:18
  „97. papagaly
  "Ott lakom az Új híd mellett, öt percenként vijjog a mentőautó mellettünk. Ha valakit,- mondjuk az Arborétumból- kell gyorsan a Klinikára vinni és az nem ér oda időben a kerülő miatt...
  Várom az első mentőkésleltetési pert."

  Már vagy tíz éve van hídi vásár. Az elmúlt években nem járt mentő azokon a hétvégéken? Mert ha eddig is járt, és nem volt per, ezután miért lenne?”
 • 100. vuk 2011. május 23. 11:28
  „100. papagaly 2011.05.23. 07:45
  Ezt most nem ertem, de nem tartod erosnek a rendezveny miatti mento-kesesi pert?.. Eleg nagy marhasagnak tunik..”
 • 99. papagaly 2011. május 23. 07:45
  „Veled vuk. Nem kevés az az 5-10 perc szoros helyzetben.
  A 3. Déli híd meg szóba se kerül (mostanában. Akkor lehetne, mint a Hegedűs a háztetőn-ben : az egyiken jövünk, a másikon megyünk, a harmadikat meg csodálják a népek.”
 • 98. vuk 2011. május 22. 23:22
  „97. papagaly 2011.05.22. 11:33
  ennyi erovel semilyen rendezveny ne legyen soha sehol az orszagban, mert ha emiatt a mento picit kesobb er oda...”
 • 97. SP 2011. május 22. 23:15
  „96. K.T. 2011.05.22. 09:06
  ""...levegőbe eregetett káros anyag csak a kisebbik gond....""
  Eddig ez a "kisebb gond" volt, van, a legnagyobb gond! Ózon lyuk, globális felmelegedés, káros anyag kibocsájtás, a motor zaj, a városi szmog, katalizátor, zöld kártya, páros és páratlan rendszám, környezetszennyezés színkód a rendszámon, villamos és troli a dízel busz helyett, nehézfém szennyezése a növény és állatvilágban, az emberek megbetegedésében, stb, stb. városi és falusi levegő közti eltérés, stb.

  ""Sokkal nagyobb kár a helyfoglalás.." Azért még Szeged messze van a sikátoros struktúrától. Vannak kimondottan városi forgalomra tervezett gépjárművek is, parkoló házak. Az új épülő házak kötelezettsége a pincegarázsra a járművek betárolására stb.

  Szociálisan a családi autózást jobbnak ezért fontosabbnak, kulturáltabbnak, emberibbnek, közegészségügyi megközelítésben kívánatosabbnak, komfortosabbnak, kötetlennek tartom a heringes rendszerű menetidő kötöttségű, megállóban várakozós, düledezve és rángatva közlekedő, csomagcipelős, állóhelyre tervezett marhavagon típusú, mocskos és büdös, idegen emberekkel fizikailag kényszer testi érintkezéses városi tömegközlekedési eszköznél.”
 • 96. papagaly 2011. május 22. 11:33
  „Ott lakom az Új híd mellett, öt percenként vijjog a mentőautó mellettünk. Ha valakit,- mondjuk az Arborétumból- kell gyorsan a Klinikára vinni és az nem ér oda időben a kerülő miatt...
  Várom az első mentőkésleltetési pert.
  Kit ítélnek el?”
 • 95. K.T. 2011. május 22. 09:06
  „95. SP 2011.05.21. 21:16

  Milyen nagyot tévedsz!
  A levegőbe eregetett káros anyag csak a kisebbik gond a közel egyszemélyes gépjárműhasználat kapcsán.
  Sokkal nagyobb kár a helyfoglalás és az ehhez társuló városi kiadások, a sérülést okozó képessége, és a szociális hátrányait sem szabad elfeledni!
  Soha sem lesz kiküszöbölhető, nem kell kiküszöbölni a gépjárművek használatát, csak a megfelelő időben és helyen kell alkalmazni azokat. Jelenleg mindenkor és szinte mindenhol, ez a nagy baj vele.

  Persze aki épp a volánnál ül mindig talál egy jó kifogást, hogy ő épp miért nem tudja nélkülözni a használatot.....”
 • 94. SP 2011. május 21. 21:16
  „A környezetbarát, zöldséges belváros fogalom
  túlzott erőltetése a belsőégésű motorral ellátott közlekedés kitiltásával a belvárosból csak a jelen lehet még 1 kis ideig.

  Nem sokáig lesz indokolható a csapdák állítása még a mentőautóknak is.

  Mert,
  jönnek a villanyautók.
  Jön a behajtani tilos a belvárosba KRESZ tábla, kivétel a villany járgányok felirattal. Okafogyottá válik az eszetlen, diszkriminatív, belvárosi közlekedés ellehetetlenítése a magánjárművek rovására.”
 • 93. atomboy 2011. május 21. 19:52
  „88. papagaly
  Olvastam, es?
  Meg kene vizsgalni, hogy mennyit fogyaszt az auto, ha bemegy a varosban, es a dugoban fustoli el az uzemanyagot. Es vajon mennyi a kulonbseg ahhoz kepest, hogy autopalyan haladt volna, kifizetve a dijat.

  Amugy en is tamogatnam az ingyenesseget M5-ostol 47-esig.”
 • 92. abinya 2011. május 21. 19:41
  „Véleményem a hídi vásárról:A sok ....,bemegy kerékpárral,gyalog is alig lehet mozogni,nem hogy kerékpárral!
  Volt egy-két .... még,a híd közepén trécsel,a háta mögött meg áll 2000 ember,... nem fogja fel hogy feltartja a tömeget!Istenem,mekkora az isten állat kertje!Borfesztivál?A cigány asszony fényes nappal ott okádott a Feketesas utcán,az autók előtt.Nagyon szép látvány volt!A családja meg csak részegen röhögött rajta......El telik pár év hogy kimenjek oda megint!!! <moderálva..>”
 • 91. papsajt 2011. május 21. 18:10
  „90. vityillo65 , hidd el sokaknak tetszik!

  teljesen jó az Oskola utcai vásár. a híd a szokásos, de a külföldi kereskedők jó ötlet volt.”
 • 90. papagaly 2011. május 21. 16:59
  „(Fa)Batkánál jobb nincs, de ő se jó. Ki kellene próbálni, pm. nélkül is tudna az a szervezet létezni, működni, talán, ha csak a paragrafusokra lennének figyelemmel, nem akarnának okosnak látszani, jobban mennének a dolgok.
  Az a baj, hogy dolgozni akar. A múlt héten volt a DM-ban, hogy ész nélkül a szorgalom a legrosszabb összetétel. Lehet, hogy rá utaltak?”
 • 89. vityillo65 2011. május 21. 16:16
  „Szerintem teljesen fölösleges ez a hídi buli. Ha nagyon akarnak Szeged napot, azt tegyék meg a rakparton, vagy az újszegedi részen. Szegedi vagyok, de nem Szeged ellenes!”
 • 88. eleonóra 2011. május 21. 15:29
  „Az Oskola u.-ban és a Dugonics téren is randalíroznak a nagyeszű kerékpárosok, pedig a Dugó téren ki van táblázva, hogy tolni kell.Ez nagy találmány ! Igaz is ugráljanak a nézelődők.”
 • 87. papagaly 2011. május 21. 14:43
  „85. nem olvastad az újságot: pl. Szatymazról a nagybanira kell 3 km-ért matricát venni!
  "Kenyeret és cirkuszt a népnek" hány ezer éves mondás? ha a kenyér kevés, legalább cirkusz legyen.”
106 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyerekeikkel fajtalankodtak

Folytatólagosan elkövetett erőszakos közösülés és szemérem elleni erőszak, valamint 2 kiskorú veszélyeztetésének bűntettért jogerősen 16 év fegyházbüntetésre ítélte tegnap a Szegedi Táblabíróság J. István dunavecsei lakost. Tovább olvasom