Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Hoffmann Rózsa kapta a Báró Gelsey Vilmos-nagydíjat Szegeden

Az egykori köznevelési államtitkárt a magyar köznevelés és a keresztény nevelés ügyéért hosszú idő óta végzett elkötelezett, példamutató munkásságáért tüntette ki a Szeged-Csanádi Egyházmegye Gelsey Vilmos Pedagógiai Intézete. Balog Zoltán méltatta a díjazottat.
Negyedik alkalommal adták át a Báró Gelsey Vilmos-nagydíjat és a Báró Gelsey Vilmos-díjat. A Szeged-Csanádi Egyházmegye Gelsey Vilmos Pedagógiai Intézetének ünnepségét június 9-én a Szegedi Dóm Látogatóközpontban rendezték meg - írta a promenad.hu.
 

Hoffmann Rózsa pedagógus, korábbi köznevelésért felelős államtitkár és Nagy Györgyné könyvelő érdemelte ki a 2017. évi Báró Gelsey Vilmos-nagydíjat, illetve a Báró Gelsey Vilmos-díjat. Az elismeréssel évről évre olyan kiemelkedő, elkötelezett pedagógusokat és gazdasági szakembereket jutalmaz az egyházmegye, valamint a pedagógiai intézet, akik hosszú ideje szolgálják a magyar köznevelést ügyét, a keresztény nevelést, és napi munkájukkal, életútjukkal a társadalom számára is például szolgálnak.

Kiss-Rigó László megyés püspök úgy fogalmazott: Hoffmann Rózsa olyan pedagógus, aki számos korszakot élt meg a pályáján az ateista diktatúra utolsó éveitől a rendszerváltás zavaros átmenetiségén keresztül az igazi értékorientált újjáépítésig. Tanárként, intézményvezetőként, parlamenti képviselőként és államtitkárként is rengeteget tett a magyar köznevelésért, a keresztény nevelés ügyéért. Nagy Györgyné pedig hosszú évek óta szerényen, a háttérből szolgálja több egyházmegye – köztük a Szeged-Csanádi Egyházmegye – oktatási intézményeit a nemes ügyhöz méltó kimagasló szakértelemmel, empátiával, alázattal és segítőkészséggel.

A Báró Gelsey Vilmos-nagydíjas kitüntetettjét, egykori államtitkárát Balog Zoltán korábbi emberierőforrás-miniszter, a Polgári Magyarországért Alapítvány elnöke méltatta. Úgy fogalmazott, ű
 

Hoffmann Rózsától tanulta meg, hogy a köznevelésben úgy kell egyszerre gyermekközpontúnak és a pedagógusok érdekeivel szolidárisnak lenni, hogy közben nem engedünk az értékalapú oktatásból.

Elmondta: a Gelsey-nagydíjas államtitkár nevéhez kötődik az elmúlt harminc esztendő legkomolyabb pedagógusbér-emelési programjának elindítása, a nagyszabású tankönyvreform kidolgozása, az iskolai kötelező közösségi munka, a mindennapos testnevelés, valamint a hit- és erkölcstan oktatásának bevezetése.

Hoffmann Rózsa arról beszélt, a keresztény nevelés és a keresztény képzés ügyét azért tartotta és tartja sorsfordítónak, mert Magyarország csak akkor válhat keresztényebb országgá, ha az ifjúságot nevelő pedagógusok maguk is értéknek tartják, értékként közvetítik az emberi élet valódi értelmét adó kereszténységet, keresztényi szeretetet.

(leadképünk forrása: promenad.hu)

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elindult a tiszavirágzás a folyó alsó szakaszán is - mutatjuk, mit szabad a vízen ilyenkor, és mit nem!

Elindult a tiszavirágzás a folyó alsó szakaszán is - mutatjuk, mit szabad a vízen ilyenkor, és mit nem!
Ne hajtsanak például kisgéphajóval a a rajzásba! Ne gyűjtsék a rovarokat, ne pusztítsák a telepeket! Tovább olvasom