Délmagyar logó

2019. 04. 20. szombat - Tivadar Még több cikk.

Idén többen váltanak biztosítót

Szeged - Az egyik piackutató előzetes felmérése szerint 2007 szeptemberéhez képest idén 20 százalékkal növekedhet azok aránya, akik biztosítót váltanak az alacsonyabb kötelező felelősségbiztosítási díj reményében.
– Nyolc év alatt kétszer váltottam. Legutóbb tavaly. Így ebben az évben háromezer forintot spóroltam a biztosítási díjon. Már hamarabb figyelnem kellett volna a vállalatok szolgáltatásait: nekem néhány ezer forint megtakarítás is sokat jelent – érvelt a 31 éves Erika. Csakis az árakat nézte a biztosítóváltásnál, a cégek stabilitását nem tartotta szem előtt. A MÁV Általános Biztosító Egyesület csődje sem tántorította el döntésétől. Azt mondja: ennyi erővel állandóan rettegnünk kellene, és a bankokban sem bízhatnánk.

A legfrissebb felmérések is a szegedi nő nézőpontját igazolják. Ebben az évben – 2007 szeptemberéhez képest – mintegy 20 százalékkal növekedhet azoknak az aránya, akik kötelező felelősségbiztosítási szerződésüket másik biztosítónál kötik majd meg, pedig csak néhány biztosító emelt árakat. Az előzetes információk szerint idén a nők, az idősebb korosztály és alacsonyabb végzettségűek körében szaporodott meg a váltás gondolata.

A 68 éves Szabó Edit a régi, stabil biztosítókban bízik Fotó: Segesvári Csaba
A 68 éves Szabó Edit a régi, stabil biztosítókban bízik Fotó: Segesvári Csaba

Erikával ellentétben a 68 éves Szabó Edit a régi, stabil biztosítókban bízik. Még soha nem okozott balesetet, ezért nagyon kedvező tarifát fizet, az éves biztosítási díja nem haladja meg a 20 ezer forintot.

–A tapasztalataim és az ügyfelekkel történő beszélgetések alapján úgy gondolom, hogy az idén azok váltanak majd biztosítótársaságot, akik tavaly nem tették. Sokakban még mostanra tudatosult, hogy mennyit spórolhatnak egy kis utánajárással. Az átszerződésre kijelölt november mindig nagyon zsúfolt, most is dömpingre számítunk – mondta Réthiné Bartos Zsuzsanna, az egyik szegedi biztosítási alkuszcég vezetője.

A díjak közötti nagy különbségekre példát is mutatott. Egy 14 biztosító ajánlatát összesítő program szerint egy átlagos személygépkocsi éves kötelező felelősségbiztosítási díja az egyik szolgáltatónál 31 ezer 892, és egy másiknál 187 ezer 128 forint is lehet. – Az ügyfelek többsége nem azt tartja szem előtt, hogy milyen stabil piaci alapokon áll egy pénzügyi vállalat, a legolcsóbb díjakat keresi – beszélt tapasztalatairól a szakember, és óvatosságra intett. Az idén két új piaci szereplőről tudnak.

Egyszerű eljárás

Az átszerződés egy másik biztosítóhoz teljesen ingyenes. A bónuszrendszerben, azaz a kármentes évektől függő kedvezményes díjfizetésben nem lesz negatív változás a díjjal rendezett, szabályos felmondás esetében. A biztosítóváltást az interneten is el lehet intézni, de ha valaki a későbbiekben is igényli a személyes ügyintézés lehetőségét, érdemes szakember segítségét kérni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ászanák egy bérlakásban

Szeged - Nemcsak vállkörzésből és hasi légzésből áll a jóga. Komoly filozófiai háttere van, ezt… Tovább olvasom