Délmagyar logó

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra 0°C | 11°C Még több cikk.

Jó, ha passzol az öltöny

Jó, ha passzol az öltöny
Az elegáns öltözet a férfiaknak is jól áll. Már amennyiben valóban az ő méretük az öltöny. A báli szezon kezdetén segítünk választani.
Az öltöny minden férfinak jól áll, tartja a közvélekedés. Ám ez csak akkor igaz, ha az az öltöny valóban illik a viselőjére. Sajnos az „egy öltöny-egy élet" felfogás általában nem ennek kedvez. De milyen szempontok alapján válasszunk újat?

Figyeljünk rá például, hogy a válltömés a váll vonalában érjen véget! Rendkívül esetlenül fest, ha nem így van. Azt, hogy valóban a méretünk-e a zakó, úgy tudjuk leellenőrizni, hogy összeszorított öklünket megpróbáljuk bedugni a zakó eleje és az ing mellrésze közé. Ha befér, akkor nem a méretünk.

A zakó akkor jó, ha felvéve és begombolva azt, csak a nyitott tenyerünket tudjuk becsúsztatni a zakó és az ing mellrésze közé a zakó felső gombja felett. Ha ugyanezt könnyedén meg tudjuk tenni ökölbe szorított kézzel, akkor válasszunk egy számmal kisebb méretet! De kritikus kérdés a hossz is.

A zakó hossza akkor ideális, ha a karunkat a test mellett leengedve az összeszorított öklünk legalsó pontjával egyforma hosszúságot mutat. A zakó ujja alól az ing ujjának még 5–12 millimétert ki kell látszania.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ki a székből a szabadba!

A szabad ég alatti rendszeres mozgással is elérhető a test fittsége, és mivel cukorból sem vagyunk, ezért az időjárás viszontagságai csak segítenek az egészséges életmód kialakításában. Tovább olvasom