Délmagyar logó

2019. 07. 17. szerda - Endre, Elek 16°C | 25°C Még több cikk.

Kiss-Rigó László szerint most ölik meg Európát és minket, keresztényeket is

Kiss-Rigó László szerint drámai a helyzet. A püspök a szegedma.hu-nak nyilatkozott: már nem valahol messze, hanem itt a szomszédban üldözik a keresztényeket.

A keresztény embernek nem jelent dilemmát a választás – magyarázza, de az már sokkal inkább, hogyan kezelje azokat az embereket, vagy „filantrópokat", akik anyagi érdekből, vagy pusztán csak tévedésből olyan eszmékért küzdenek, amely egyértelműen veszélyesek Magyarországra és az európai, keresztény közösségre is. Európát elsősorban azok az európaiak fenyegetik, akiknek keresztény gyökereik vannak, de megtagadták Istent és Krisztust

- hangsúlyozta Kiss-Rigó László püspök a szegedma.hu-nak.

Interjújában arról beszélt, hogy nem szabad félniük a keresztényeknek. Bár korábban úgy tudtuk, hogy főleg szélsőséges muzulmán közegben érik súlyos támadások őket, ma már nem „valahol messze üldözik" őket, hanem már itt, a szomszédban. A püspök elmondta, megdöbbentőnek tartja, hogy európaiak tudatosan tagadják meg keresztény gyökereiket úgy, hogy nem éreznek erkölcsi felelősséget.

Manapság sokkal nagyobb hírt jelent az, ha egy állatfajt valahol a kihalás veszélye fenyegeti, mint ha ezer keresztényt lemészárolnak.

A keresztényüldözés ezek szerint már itt van Európában.

Ami pedig felfoghatatlan, hogy ezek az emberek még örülnek is annak, hogy önpusztítók.


Kiss-Rigó László a húsvét utáni választással kapcsolatban hangsúlyozta, egy politikai választás egy közösség életét lapvetően meghatározza. A keresztény, hívő ember pedig kiáll az értékek mellett, ami a család, a házasság, az emberi élet méltósága, a munka becsülete, a hazaszeretet, az egészséges nemzeti identitás, vagy a szolidaritás.

Szerinte nem a választás jelent dilemmát, hanem sokkal inkább, hogyan kezelje azokat az embereket, akik anyagi érdekből, vagy pusztán csak tévedésből olyan eszmékért küzdenek, amely egyértelműen veszélyesek Magyarországra és az európai, keresztény közösségre is. Hozzátette, aA nemzeti identitás feladásának a vége nem lehet más, mint nemzeti öngyilkosság.

Sokan pedig ebben örömmel és önként vesznek részt, mert nem látják (vagy nem akarják látni), hogy ezzel „megölik" Európát és benne bennünket keresztényeket is.


A húsvéttal kapcsolatban a portálnak arról beszélt, hogy ez a hívó emberek számára az Ünnepek Ünnepe: a Föltámadásé,  Krisztus győzelmének ünnepe. Elmondta, manapság inkább a karácsonynak van nagyobb szerepe az életünkben, de a

húsvét üzenete örök, de hogy ki hallja meg, az függ attól, milyen füle van. Az élet értelmét jelenti és a végső győzelmet, aminek a részesei vagyunk. Krisztus győzelme pedig olyan erőforrás, amiből táplálkozhatunk. Csak rajtunk múlik, hogy ebből mit hozunk ki.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fociosztályt indít a Weöres Sándor Általános Iskola

Fociosztályt indít a Weöres Sándor Általános Iskola
A Szeged 2011 labdarúgó-csapata a sportág megszerettetése és az utánpótlás biztosítása céljából… Tovább olvasom