Délmagyar logó

2019. 07. 18. csütörtök - Frigyes 15°C | 25°C Még több cikk.

Közel hatszázan léptek olajra a MOL futófesztiválján - Galéria

Az idő is kedvezett az algyői futófesztivál sportolóinak. Az éjszakai eső elverte a port, délelőtt pedig ideális futóidő várta a III. Mol futófesztivál résztvevőit.
Harmadszor léptek olajra Algyőn a futás szerelmesei. A Lépjünk olajra MOL futófesztiválon 577-en vágtak neki a különböző távoknak, százzal többen, mint tavaly.

– Egyre népszerűbb a versenyünk, négy távon indulhattak a futók. Célunk az, hogy megszólítsuk a családokat, megszerettessük a futást mindenkivel – magyarázta a verseny lényegét Füzesy István, a helyi sportegyesület elnöke. Ennek érdekében ovisoknak is rendeztek futást, ők 300 métert teljesítettek.
 
Közel hatszázan léptek olajra a MOL futófesztiválján. Fotó: Karnok Csaba - GALÉRIA

A felnőttek is több táv közül választhattak: 3, 10 és fél kilométert valamint a félmaratont futhatták le. Legtöbben 155-en a rövidebb távot választották, köztük Simon Mónika, akinek két segítője is akadt: egy éves ikerfiait babakocsiban tolva teljesítette a távot. Azt mesélte szülése óta most futott versenyen először, azt tervezik pár év múlva a fiúk Bence és Bálint is futnak majd szüleikkel.

Több kollégánk is részt vett a futófesztiválon, amelynek különlegessége, hogy a faluban megtett kör mellet a MOL telepén is futottak. A sportrovatunkat erősítő Vajgely Pál élete első futóversenyén mindjárt a 10 és fél kilométeren startolt és a középmezőnyben végzett.

A részletes végeredmény a www.algyo-futas.hu oldalon megtalálható.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aláírásgyűjtésbe kezdett a Fidesz-KDNP Szegeden is - Fotók

Aláírásgyűjtésbe kezdett a Fidesz-KDNP Szegeden is - Fotók
Megkezdte az aláírásgyűjtést a szegedi Fidesz-KDNP az európai parlamenti választáson induláshoz -… Tovább olvasom