Délmagyar logó

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Mihály tizedik szelvénye volt a befutó Telekosár-játékunkon

A tudatos vásárlásra törekszik a szegedi Temesvári Mihály. Telekosár-nyertesünk nem dől be minden akciónak, szerinte az áron kívül mást is figyelembe kell venni, például a minőséget. A szőregi úti Príma Nova szupermarketben 19 ezer 471 forintot költött el 25 ezer forint értékű vásárlási utalványából.
A szegedi Temesvári Mihály a Príma Novába autóval érkezett, amelyet a lánya, Eszter vezetett.

– Nincs jogosítványom, kocsit sem vettem, mert mindig volt sofőröm – mondja Mihály, aki 38 évig dolgozott az Ativizignél a műszaki biztonsági szolgálat vezetőjeként.

A 66 éves férfi három éve nyugdíjas, és rengeteget olvas. „Mindenevőnek" tartja magát, de főleg ismeretterjesztő, tudományos és műszaki könyveket, illetve regényeket vesz a kezébe. Naponta egy-két órát internetezik, tájékozódik a világ híreiről. Mint mondja, évekkel ezelőtt főzött is, most is tudna, ha akarna, de ezt a feladatot meghagyja másnak. Párjával, Ágnessel külföldre, belföldre egyaránt szívesen utazgatnak. Felkészülnek az utazásra: előre megnézik, hová mennek, előveszik a térképet, útikönyveket tanulmányoznak.

Mihály a hétköznapokra vásárolt be: kosarába zellert, banánt, paprikát, karalábét, sárgarépát, mosószert, cukrot, olajat tett, illetve ketchupot, tormát és mustárt választott. Melléjük kávé, tejszínhab, sajt, felvágott, teafű, leveles tészta, margarin, tojás, péksütemény, no meg marhaszegy került.
Temesvári Mihály a minőségre is figyel vásárláskor. Fotó: Frank Yvette
Temesvári Mihály a minőségre is figyel vásárláskor. Fotó: Frank Yvette
– A marhaszegyből húsleves készül, a régi világban sokan főztek ebből levest, „csapkodós" tésztával nagyon finom – magyarázza Mihály, aki a cérnametéltet becézi így fröcskölő tulajdonsága miatt.

1978 óta fizet elő lapunkra, mint mondja, szívesen venne még több cikket az újságban, amelyet évtizedek óta reggelente olvas.

A Telekosár-játékra tíz szelvényt küldött be, igaz, a tizediken a telefonszámot nem sikerült szépen kitölteni, mondja. Pedig éppen ez volt a befutó cédula. Szerencsére több lehetséges telefonszám feltárcsázása után végre Temesvári Mihály szólt bele a készülékbe. Örömünk kölcsönös volt.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝Az önök sírhelye lejárt, újratemethető˝ - Örök nyugalom 25 évre: 65 ezer 182 forint

˝Az önök sírhelye lejárt, újratemethető˝ - Örök nyugalom 25 évre: 65 ezer 182 forint
Huszonöt év után lejár a sírhely megváltási ideje, a temető pedig felszólító levelet ír a sír tulajdonosának - aki élő ember, és megdöbben. Olyan az a hely, mint egy albérlőkkel teli ház. Tovább olvasom