Délmagyar logó

2019. 07. 16. kedd - Valter 13°C | 26°C Még több cikk.

Mórahalom nem szégyenkezik, segített a migránsoknak

A homokháti város minden segítséget megadott az ott áthaladó migránsoknak a polgármester szerint, lehetőleg úgy, hogy ne zavarja a helyi lakosokat.
Mórahalom polgármestere, Nógrádi Zoltán a tavalyi migrációs áradat kezelésével kapcsolatban elmondta, hogy sikerült úgy kezelniük a helyzetet, hogy évtizedek múltán sem kell szégyenkezniük. A homokháti város minden segítséget megadott az ott áthaladó migránsoknak, lehetőleg úgy, hogy ne zavarja a helyi lakosokat.

Nógrádi házigazdaként egy konferencián szólalt fel, ahol a térség határ menti települései a migráció okozta problémákról beszéltek. A tanácskozáson a röszkei, az ásotthalmi és a mórahalmi polgármesterek mellett részt vett még a Szeged–Csanádi Egyházmegye oktatási helynöke, a bevándorlási hivatal regionális igazgatója, illetve Mórahalom lengyel, szlovák és szerbiai testvértelepülései.

Kékesi Márk, a Migszol szóvivője arra hívta fel a figyelmet, hogy az egy évvel ezelőtt felállított határzár egy jottányit sem segített a probléma megoldásában, csak átdobta a kerítésen azt.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Száznál több gyerek után nem jött a pótlék Csongrád megyében

Száznál több gyerek után nem jött a pótlék Csongrád megyében
Egymillió forinttól esett el két év alatt egy mindszenti család azzal, hogy nem járnak rendesen iskolába a gyerekeik. Ez a legkirívóbb példa megyénkben, bár szinte minden járásban van egy-két renitens. Tovább olvasom