Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Némethné Vida Zsuzsanna kapta a nagyközség díszpolgára kitüntető címet - Kiválóságait ünnepelte Algyő

A nagyközség újrafüggetlenedését ünnepelték az Algyő napja rendezvénysorozat keretében. A képviselő-testület 15 kitüntető címet adományozott, Mucza Béla plébános tiszteletére pedig emléktáblát avattak.
– Algyő mindössze 24 évig nem volt önálló, így a település valójában újrafüggetlenedését ünnepli – hangsúlyozta Molnár Áron polgármester a faluházban hétfőn tartott képviselő-testületi ülésen. A településvezető arról is szólt, hogy az algyőiek egyik fontos jellemvonása, hogy maguk szeretnek dönteni a sorsukról, majd azt hangsúlyozta, hogy a mostani képviselő-testület a közösség előrehaladásáért dolgozik. Kiemelte, hogy az elmúlt 3 évben nagyjából másfél milliárd forint pályázati forrás érkezett a nagyközségbe, s a fejlesztések nagy része idén, illetve jövőre meg is valósul.

Az Algyő nagyközség díszpolgára kitüntető címet Némethné Vida Zsuzsanna vehette át az ünnepi testületi ülésen. Algyő nagyközségéért kitüntetést kapott az Algyői Szőke Tisza Nyugdíjas Klub, Juhász István, Kovácsné Budai Éva, Lakatos Albertné Tóth Mária, továbbá Herczeg József volt polgármester, aki jelezte, hogy nem kívánja átvenni a kitüntetést. A képviselő-testület Alkotói díjat adományozott Ménesi Lajosnénak és Greksáné Kurucz Irmának. Elismerő oklevelet vehetett át a Fürge Ujjak Kézimunka Kör, Matovics Sándor, Tóth Gabriella, Pálföldi Márton, Bakosné Terhes Anita, Varga Ágnes, valamint Gonda Károlyné.
Kiválóságait ünnepelte Algyő - Galéria


Az ünnepségsorozat keretében hétfőn bemutatták Baghyné Makra Ilona Fehér Ignác volt iskolaigazgatóról írt könyvét, majd délután felavatták Mucza Béla főesperes-plébános, díszpolgár domborművét a Szent Anna templom bejáratánál. Kiss-Rigó László, a Szeged–Csanádi Egyházmegye püspöke fontosnak nevezte a hagyományok ápolását és az elődökre való emlékezést, így a helyi közösség tagjainak ajánlotta fel a szentmisét. Bánvölgyi László szobrászművész alkotásának leleplezése után Molnár Áron polgármester arról beszélt, hogy a 25 éven keresztül Algyőn szolgált plébános olyan időszakban építette a helyi közösséget, amikor a hatalom a templomba járást sem nézte jó szemmel. Azt, hogy mennyire megbecsülték, jól jelzi, hogy 1999-ben díszpolgári címet adományoztak számára.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megnyitották a Szegedi Tudományegyetem 23. Őszi Kulturális Fesztiválját - Fénnyel festettek a Dugonics téren

Megnyitották a Szegedi Tudományegyetem 23. Őszi Kulturális Fesztiválját - Fénnyel festettek a Dugonics téren
Csákány Lóránt fotókiállítása indította el hivatalosan a 23. Őszi Kulturális Fesztivált Szegeden hétfő este. Tovább olvasom