Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Önmagát adhatja

A Rudolfban Vetsera Máriaként, az Elfújta a szélben Scarlettként aratott sikert Vágó Zsuzsi a Dóm téren; ma és holnap este Vitay Georgina szerepét játssza az Abigélben. Elárulta: Szerencsi Éva arckifejezéseiből is elcsent néhányat a tévésorozatból.
– Elég sok a prózai jelenetünk, ezek intimitása kisebb térben talán jobban érvényesül, kicsit nehéz most bejátszani ezt a hatalmas színpadot úgy, hogy a legutolsó sorokig hatni tudjunk a nézőkre. Somogyi Szilárd rendezőtől olyan instrukciókat kapunk, amelyekkel áthidalhatjuk ezt a problémát; szélesebb gesztusokkal játszunk, és sokkal több statiszta alkotja itt a tömeget, mint a kőszínházi verzióban – avat be a „műhelytitkokba" Vágó Zsuzsi, aki ma és holnap Vitay Georgina szerepét játssza az Abigél musicalváltozatában.

Abigél a Dóm tér színpadán. Fotó: Kuklis István - GALÉRIA

– Kocsák Tibor zenéje tökéletes szimbiózisban él Szabó Magda történetével. A muzsika pontosan kifejezi azt, amiről a szituációk és az érzelmek szólnak. Legjobb példa erre az Add vissza a levelet! című duett, amit Gina Kis Marival együtt énekel. Fantasztikusan érzékelteti a muzsika a jelenet atmoszféráját, az érzelmeket, és a duett ritmikája is különleges. A másik kedvenc részem az első felvonás végén hallható Légiriadó, amikor megbocsátanak Ginának a lányok. Gyerekkoromban mindig csodálattal néztem Szerencsi Évát a tévésorozatban. Bevallom, amikor megkaptam a szerepet, újra és újra megnéztem a sorozatot, és még az arckifejezéseiből is megpróbáltam néhányat elcsenni. Büszke vagyok arra, hogy a musicalváltozatban én játszhatom ezt a csodálatos szerepet. Úgy érzem, Szabó Magda regényéhez és a tévéfilmsorozathoz is méltó a produkciónk – véli a Budapesti Operettszínház sztárja, aki szerint az emberek ebben a mai rohanó világban elmennek egymás mellett.

Vágó Zsuzsi Vitay Georgina szerepében az Abigél egyik jelenetében. Fotó: Frank Yvette
Vágó Zsuzsi Vitay Georgina szerepében az Abigél egyik jelenetében. Fotó: Frank Yvette


– Nemigen foglalkoznak már egymás lelkével úgy, mint a II. világháború idején, amikor ez a történet játszódik. Akkor talán a háború is összekovácsolta az embereket, sokkal összetartóbbak voltak. Ez a musical talán fölnyitja az emberek szemét: foglalkozzunk többet egymással, beszélgessünk, tartsunk össze. Azt remélem, mindenki szívet melengető élménnyel térhet haza az előadás után, ami elgondolkodtathatja, és az élete átértékelésére is késztetheti. Fantasztikus, hogy az ősbemutatót is dirigáló Silló István vezényletével újra teljes zenekarral játszhatjuk a darabot – a Pesti Magyar Színházban, ahová bekerült, nem fér el a teljes együttes –, így lelket szárnyaltató zenei élményben lesz része a közönségnek.

Vágó Zsuzsit nem kell bemutatni a szabadtéri nézőinek, hiszen a Rudolfban Vetsera Máriaként, az Elfújta a szélben pedig Scarlettként már sikert aratott a Dóm téren. – Vetsera Mária szerepe azért volt kedves a szívemnek, mert életemben először akkor énekeltem négyezer ember előtt. Amikor az első felvonás végén felemelkedett velem a híd a dóm előtt, és elénekeltem a nagy szólómat, azt hittem, onnantól nincs tovább, ezt az érzést nem lehet überelni.

Abigél a Dóm tér színpadán. Fotó: Kuklis István - GALÉRIA

Az Elfújta a szél Scarlettje azért volt érdekes, mert teljesen más figurát kellett játszanom, mint amilyen vagyok, így igazi színészi kihívás volt számomra. Szerethető karakterré kellett formálnom. Vitay Georginával olyan sok a hasonlóság bennem, hogy kis túlzással csak önmagamat kell adnom. Nagyon furcsa volt először a szabadtéri színpadára lépni úgy, hogy szemben áll velem a dóm. Talán a nézőknek is szebb látvány, ha a székesegyház tornyai alatt van a színpad. Lehet az is, hogy ezt csak a megszokás, a régi élmények miatt érzem így.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Harmadszor szakítottak gázvezetéket Kisteleken

Ismét gázvezetéket szakított át egy munkagép Kistelek főutcáján - az alvállalkozó már levonult a területről, most csak hibát javítani ment vissza... Tovább olvasom