Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

Óriási dugó a rókusi csomópontnál

Szeged - Új terelési rend érvényes mától a szegedi Kossuth Lajos sugárút és a Rókusi körút kereszteződésében.
Még szokják az autósok az új terelési rendet a rókusi csomópontnál, ahol óriási dugó alakult ki hétfőn reggel. A város más pontjain is lassan lehetett közlekedni: Újszegedről húsz perc alatt lehetett átérni a Belvárosba. Írja meg tapasztalatait a cikk kommentjében!

Torlódások alakulnak ki a Vásárhelyi Pál utcán, a Teréz és a Pulz utcán; az eddigi egyirányú terelőútnak kijelölt Pulz és Teréz utca ugyanis mától ismét kéritányú, vagyis a Vásárhelyi Pál utca felől egy sávon elérhető a Pulz utca és a Teréz utca. Balesetveszélyes helyzetet okoz, aki továbbra is két sávon közlekedik, vagy előzget , számítva arra, hogy ha szemben feltűnik egy busz vagy autó, az utolsó pillanatban úgyis beengedik a sorban várakozók. Az újból kétirányú Teréz és Pulz utcán keresztül a Kossuth Lajos sugárútról ismét megközelíthető a Vásárhelyi Pál utca.

Óriási dugó a rókusi csomópontnál - Képgaléria

Korábban:

Lezárják a Pulz és a Vásárhelyi Pál utca egy részét, mert ott dolgoznak az 1-es villamosvonal építői. Megírtuk: a rókusi pályaudvar felől érkező autósok a Szilánkkal szemben nyíló szervizúton át kerülhetnek. Újdonság, hogy a Kossuth Lajos sugárútról ismét megközelíthető a Vásárhelyi Pál utca: az újból kétirányú Teréz és Pulz utcán keresztül. Új az is, hogy a rókusi csomópontot két irányból megnyitják; az Izabella hídról egyenesen és balra, a Rókusi körútról pedig balra és jobbra is tovább lehet menni. A buszok is a csomóponton át járnak.

Óriási dugó a rókusi csomópontnál - Képgaléria

Ez annyit jelent, hogy a Szatymazi utcai, Rókus pályaudvari és Pulz utcai megállóban már nem állnak meg, helyette a Rókusi körúti és a Kossuth Lajos sugárúti megállóban lehet felszállni a buszokra a belváros felé. Az 1V villamospótló busz továbbra is a Szatymazi utca, Rókus pályaudvar és Szilánk megállóban áll meg. Eredeti rend szerint járható a Kossuth Lajos sugárút a Damjanich utcától a nagykörútig kétszer két sávon, a Tisza Lajos körútig kétszer egy sávon. A tranzitforgalom terelése miatt továbbra is tilos a Párizsi körútról jobbra bekanyarodni a Kossuth Lajos sugárútra.

Olvasóink írták

28 hozzászólás
12
 • 28. zongorista 2010. április 13. 00:05
  „NAGYON NEM IRIGYLEM AZ ARRA KÖZLEKEDŐKET...”
 • 27. ifj. Nagy Gábor 2010. április 12. 22:54
  „17. hozzászólás varadipal 2010.04.12. 17:18
  "9.Maz. Jobban örülnék, ha fejetlenség nélkül zajlana a felújítás. Ehhez mindössze egy képzett logisztikus, egy forgalom szervező szakember és egy útmérnök kell"

  ...meg hogy ne legyen forgalom. ;-))))

  De ha lezárásokkal együtt is zökkenőmentesen zajlana a forgalom, akkor az azt jelentené, hogy a lezárt utakra lényegében nincs szükség, hiszen a lezárásuk sem okoz torlódást!”
 • 26. abinya 2010. április 12. 21:45
  „Hozzáteszem ez csak nálunk tart tovább egy évnél,máshol 6 hónap alatt megcsinálják,és rendesen,nem 1 évre...”
 • 25. abinya 2010. április 12. 21:42
  „Ti választottátok Botkát,hát akkor most gratuláljatok neki.(Tisztelet a kivételnek).Vannak szép tereink,amit nemlehet megközelíteni.Baktóban annak idején beton panellapokbol állt a Pihenő utca.Ahogy kiköltözött Botka,egyből lett aszfaltozott uttest.(No comment)Szétb...ott minden utat,pénz meg tudjuk hova lett,most meg kirugják,és végleg utak nélkül maradunk,mert lemerem fogadni,az új polg.mesternek sem az lessz az első hogy az utakat rendbe rakják,hanem a pénz"utja",ahogy Botkánál.Őrdögi kőr ez,akármerről is nézem...”
 • 24. tyipu 2010. április 12. 21:39
  „Hiába van készen az elkerülő a Sándorfalvi útig,alig járnak rajta a sok külföldi meg még mindig a rokusi krt.-at használja!!!!!!!!!! Jobban kikéne táblázni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 23. persona 2010. április 12. 21:14
  „nekem ma fogalmam sem volt merre mehetek, így a szokásos úton megkerültem a plazat, aztán aztán a Szilánk után jobbra be a raktárházak elé és úgy ki a Vásárhelyi Pál-ra. Vissza pedig jobbra a Bakayra, aztán Vasas Szent Péter, át a Kossuth Lajoson, jobbra be a a Tavasz utcára és be a lakóparkba. Nekem ez volt a legrövidebb/leggyorsabb:)”
 • 22. deszkás 2010. április 12. 20:50
  „MÁTYÁSKIRÁLY! Mathiasking.,majd jöttök ti és olyan de olyan jók okosak.,szépek ügyesek talpraesettek jóravaló bölcsek...”
 • 21. E! 2010. április 12. 19:33
  „6. barom 2010.04.12. 11:57
  "egy kibaszott pallót nem lehetett volna az egész telibebaszott szarkupac megkezdésekor lefektetni? pár szaros falécet?
  költségvetési keretbe nem fért bele, vagy azok akik azt hangoztatják, hogy a környék hasznára készül ez az egész ennyire viselik szívükön a helyiek igényeit, komfortérzetét?"

  LOL, rendkívül törmören és lényegretörően foglalja össze azon gondolatatimat, amelyek bennem is felmerültek az ojjektum megközelítése során...”
 • 20. Gerard 2010. április 12. 19:10
  „már rég át kellett volna adni az egész felújítást a forgalomnak...mi meg még mindíg szívunk az utakon...hol van a tisztelt projektvezető..a délmagyar sem írhat már cikket az utakról mert letiltották..csak ha nagyon muszály, de a munkákról semmit csak a terelésekről..mert az balasetveszélyes..csak ezért..hogy Géza bácsi ha rutinból vezet nehogy szembetalálja magát a 83-as busszal...hát pusztán ezért ír az ujság..de határidőkről,,átadásokról már nem mernek..ez van...mint a régi szép időkben,remélem már nem sokáig..”
 • 19. maz 2010. április 12. 18:14
  „17. hozzászólás varadipal 2010.04.12. 17:18
  A fejetlenségért nem én tehetek de örülj neki hogy valamit is felujitanak”
 • 18. barom 2010. április 12. 17:41
  „"persze vannak kellemetlen és kényelmetlen időszakok,de Szeged rengeteget szépül és fejlődik, és ennek örülni kéne minden szegei lakosnak, és nem csak panaszkodni mindenen!!!!"

  könnyű más ....... a csalánt verni. te biztos sokkal türelmesebb lennél, mint az a néhány ezer ember akik hónapok óta ebben a szarkupacban élnek, vagy ezen keresztül kell közlekedniük naponta néhányszor.”
 • 17. varadipal 2010. április 12. 17:18
  „9.Maz. Jobban örülnék, ha fejetlenség nélkül zajlana a felújítás. Ehhez mindössze egy képzett logisztikus, egy forgalom szervező szakember és egy útmérnök kell.No meg becsületes szerződések és munka. Még most sem lenne késő.”
 • 16. csanyiv 2010. április 12. 16:31
  „Exdeus: éppen az az új terelés lényege, hogy a Vásárhelyinek azt a részét és a villamos átvezetést a Pulzra meg tudják csinálni végre. Azért nem lehet most az Izabella után jobbra menni, mint eddig...”
 • 15. sziko 2010. április 12. 15:52
  „Sziasztok!

  Szerintem örülni kéne a felújításoknak, kevés olyan város van, ahol ennyire figyelnek a város kinézetére, évek óta folyamatosan szépül Szeged, ennek örülni kell, és nem türelmetlenkedni!!!!
  És nem rongálni a várost folyton, meg tele ragasztgani mindenféle szennyel,hanem óvni a környezetünket!!!
  persze vannak kellemetlen és kényelmetlen időszakok,de Szeged rengeteget szépül és fejlődik, és ennek örülni kéne minden szegei lakosnak, és nem csak panaszkodni mindenen!!!!

  üdv.”
 • 14. KG1947 2010. április 12. 15:51
  „Nagyon jó ez az útfelújítás!
  Botka ellenfeleinek.”
 • 13. exdeus 2010. április 12. 15:18
  „Hali.
  Előző üzi egy rész sztornó, tényleg nincs út jobbra, ami csak azért hülyeség, mert aki esetleg az Izabelláról akar a Vásárhelyire menni, így kerülhet egy nagyot. Ez van.”
 • 12. exdeus 2010. április 12. 14:47
  „Üdv.

  Szerintem az Izabelláról lehet jobbra kanyarodni a Vásárhelyi P. u. felé, már csak azért is, mert az az egyik alternatív terelő útvonal azoknak, akik továbbra is a rég megszokott Rókusi krt-Szatymazi u-Búvártó u-Pulz u útvonalat használják, mivel a sínek építése miatt a kereszteződés le van zárva, és a SzVSE pálya mellett húzódó szervízútra terelik az autósokat, onnan pedig a Vásárhelyi P. u felé csak jobbra vezet az út.

  Mellesleg most látszódott, hogy igencsak kár volt lezárni a Kossuth L. sgt és a Vasas Szt. Péter u. kereszteződését, hogy ne lehessen átmenni, ma délelőtt szükség lett volna erre a menekülő útra.

  De talán holnap jobb lesz.”
 • 11. Mathiasking 2010. április 12. 13:56
  „A T.rendőrök a Klauzál tér végén a Budapest Bank felől villogó lámpával parkoltak és hol kiszálltak a gépjárműből, hol visszaszálltak. Ezt mintegy 17-percen keresztül gyakorolták. Nem láttam értelmét a munkájuknak. Az viszont igaz, hogy irányítani forgalmat még én sem láttam egyet sem.”
 • 10. pancsa 2010. április 12. 13:21
  „Én még nem találkoztam sohasem rendőrrel, aki segítette vna a közlekedőket Szegeden!!!!!!!!! Pedig jó párszor szükséges lett vna, főleg ilyenkor, amikor egyik napról a másikra megváltozik az egyirányusítás!! Nagyon balesetveszélyes!! Szükség lenne a segítségükre!!!!!!!!!!!!”
 • 9. maz 2010. április 12. 13:19
  „Örüljönk neki még van feujitás aztán négy évig ugy sem kell ezzel foglalkozni”
28 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sókamrában gyógyultak a nehéz sorsú gyerekek

Lapunkban olvasott a nehéz sorsú Tóth családról Szilágyi Mózes, aki elhatározta: segít a négy gyereket nevelő szülőkön. Tovább olvasom