Délmagyar logó

2019. 04. 24. szerda - György Még több cikk.

Pályaorientációs nappal segítették a diákok döntését

Az iskolában húsz vállalkozás és nyolc felsőoktatási intézmény képviseltette magát a rendezvényen.
A Szegedi Szakképzési Centrum kiemelten fontosnak tartja, hogy elősegítse a Dél-Alföldi Régió fiataljainak életkilátásait, a piacképes szakképzettség megszerzését, a régió munkaerő megtartó képességének erősítését. Ehhez azonban elengedhetetlen a fiatalok érdeklődésének felkeltése a majdani elhelyezkedésüket biztosító műszaki pálya iránt. Ezért pénteken a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával közösen a 125 éves Déri Miksa Szakgimnázium és Szakközépiskolában Pályaorientációs napot és Vállalkozói fórumot rendeztek.

– Azt gondoljuk, hogy ez az alkalom segít népszerűsíteni régiónk szakképzését, segíti a fiatalok szakmai elköteleződését, elhelyezkedési és továbbtanulási lehetőségeiknek feltérképezését, és egyúttal lehetőséget ad a régió szervezeteinek, vállalkozásainak tevékenységük népszerűsítésére, a gyakorlati oktatásban vállalt, vagy vállalni kívánt szerepük promótálására – nyilatkozta lapunknak Angyalné Kovács Anikó, a Centrum főigazgatója.Pályaorientációs nap a Dériben. Fotó: Frank Yvette - GALÉRIA
Az iskolában húsz vállalkozás és nyolc felsőoktatási intézmény képviseltette magát a rendezvényen. Többek közt jelen volt az ELI-HU Nonprofit Kft., a Mercedes-Benz, a MOL Csoport, a Neumann János Egyetem és az Óbudai Egyetem Villamosenergetikai Intézete is.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négy iskola fiatal kutatói is elsők lettek az SZTE-n

A Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar Kutatóiskolája címért 12 iskola… Tovább olvasom