Délmagyar logó

2019. 07. 21. vasárnap - Dániel, Daniella 18°C | 33°C Még több cikk.

Rejtélyes buzgár Felsővároson

Szeged - Érdeklődésünk után még aznap körbekerítették azt a lakók szerint évek óta növekvő mocsaras, tócsákkal fedett területet, amely alatt, mint kiderült, valószínűleg egy ivóvízvezeték szivárog.
– Hosszú évek óta itt bugyorog a víz – mutatott a Csaba utca és a Római körút kereszteződésében, a Bertalan híd tövében lévő kis parkban az egyik fa alá a közeli panelház lakója. Antal Sándor elmesélte, hogy 3-4 évvel ezelőtt felbontották a területet, és csőrendszert fektettek. – Ez nem esővíz, az biztos. Évek óta itt növekszik ez a mocsaras terület, látszik, hogy a füvet se tudják miatta levágni – folytatta a lakó, aki a többiek nevében vette kézbe az ügyet.

Hozzátette, hiába jelentették be a panaszt több helyre, eddig semmi sem történt az ügyben. – Attól félünk, hogy alámossa a házat. Rengeteg víz folyhatott el az évek alatt. A legnagyobb baj az, hogy nem mozdul senki, a fülük botját se mozgatják – méltatlankodott Antal Sándor.
Érdeklődésünk után szerdán elkerítették a területet a vízmű szakemberei - a szivárgást még júliusban kijavítják. Fotó: Kuklis István
Érdeklődésünk után szerdán elkerítették a területet a vízmű szakemberei – a szivárgást még júliusban kijavítják. Fotó: Kuklis István
Érdeklődésünk hatására még aznap, szerda délután elkerítették és kivilágították a területet a vízmű szakemberei. A Szegedi Vízmű Zrt. illetékese arról tájékoztatta lapunkat, hogy valóban érkezett hozzájuk bejelentés a szivárgásról.

– Szakembereink a helyszíni vizsgálatok alapján valószínűsítik, hogy egy 400-as (40 centiméter átmérőjű) ivóvízvezeték szivárgása okozza a felszínen megjelenő vizesedést. Az ivóvízhálózaton jelentkező hibák javítását ütemezetten, a hibák sürgőssége, súlyossága alapján rangsorolva végzi a Szegedi Vízmű Zrt. Sajnos egyszerre, egy időben jellemzően több meghibásodás, törés történik az ivóvíz- és csatornahálózaton, így a vízmű szakemberei döntenek a javítási sorrendről a vízfolyás nagysága, a környezetben okozható károk mértéke, illetve a közlekedés érintettsége szempontjából. Ennél a szivárgásnál várhatóan július második felében kerül sor a feltárásra és a hiba kijavítására – tájékoztatott Balaton Krisztina, a vízmű sajtósa.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vádat emeltek a szerb marihuána-csempésszel szemben

A 45 éves szerb férfi tavaly júliusban hozott be nagy mennyiségű marihuánát Magyarországra. Tovább olvasom