Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Táblavadászatot indít a rendőrség

Szeged - Október 1-től az Országos Rendőr-főkapitányság Táblavadász elnevezésű országos közlekedésbiztonsági akciót indít.
A program lényege: aki indokolatlannak tűnő, esetleg megtévesztő KRESZ táblát észlel az ország útjain, az a tábla fotóját, vagy a beazonosításhoz szükséges helyszín pontos leírását jutassa el egy megadott e-mail címre.

A beérkezett információkat a rendőr-főkapitányságok értékelik, és megoldási javaslattal továbbítják a közútkezelőnek.

A rendőrség az akcióval kapcsolatban együttműködik a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-vel, a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központtal, a Nemzeti Közlekedési Hatósággal, illetve az Állami Autópálya Kezelő Zrt.-vel.

Az elmúlt időszakban a közúti közlekedésbiztonságot érintően számos új rendelkezés lépett hatályba. Az intézkedések sorából kiemelhető a gépjármű tulajdonosának (üzemben tartójának) általános felelősségét meghirdető objektív felelősség bevezetése, mely közismerten a legnagyobb közlekedésbiztonsági hatást váltotta ki. Az elmúlt évben a halálos áldozatok száma csaknem 20 %-al csökkent a 2007. évi adatokhoz képest, ezáltal tavaly 236 emberi életet sikerült megmenteni a közutakon.

2009. I-VIII. hónapjában ismét jelentős javulást mutatnak a statisztikai adatok, hiszen a halálos baleseteket közel 10 %-al, a súlyos sérüléses baleseteket közel 11 %-al, a könnyű sérüléses baleseteket pedig több mint hat százalékkal sikerült csökkenteni.

A rendőrség továbbra is elkötelezett a statisztikai mutatók folyamatos javulása érdekében.

Ez a most induló akció is segítséget kíván nyújtani a közlekedőknek, és partnerséget ajánl, hogy „táblatiszta" viszonyokat teremtve zavarmentesen és még nagyobb biztonságban vegyünk részt a közúti forgalomban.

A rendőrségi akció 1 hónapig tart, de ezzel nem ér véget, hiszen az akciót követően a Magyar Közút Nonprofit Zrt. saját elérhetőségén folytatja a bejelentések fogadását.

Az akció befejezését követően annak eredményéről a rendőrség tájékoztatást ad.

Olvasóink írták

 • 12. bo 2009. október 02. 16:20
  „Cigány autót vetzetni tanul. Fékezés nélkül átzúg egy kereszteződésen, az oktató üvölt:
  - Milyen tábla volt az?!
  - Há álumínijum, visszatolassak érte?”
 • 11. nyomdasz63 2009. október 02. 13:14
  „Már valamelyik cikkre írtam egyszer...A Horgosi úton a Pick "vasúti bejárójánál"TESSÉK vigyázni!!!Bár évek óta mem járt rajta vonat,kint a tábla ! A rendőrök rendszeresen ott mérnek,hiszen ott 30! a megengedett !”
 • 10. a_szamoán 2009. október 02. 12:01
  „lehetséges, hogy itt az újságíráshoz elég egy újságírói szedett vedett szak elvégzése. a magyar szak előzetes elvégzése már le van tojva...”
 • 9. kakoszeged 2009. október 02. 11:08
  „...jónak találom a kezdeményezést, mindamellett bennem is felmerül, hogy ezért valaki bért kap...

  ...5. KolompárRómeó! után én is felhívom a T. "Jurnalista" figyelmét a val, -vel hasonulására!...- basszus ez de ciki...”
 • 8. varadipal 2009. október 02. 10:51
  „A sok bukkanó, hibás út, meg sebességkorlátozó jelző tábla árán már az utat is meg lehetett volna javítani. Ez egyszerűbb? A benzinben nem ezért fizetem az adót? Elegem van a foigyelmeztető táblákból, javítást követelek a pénzemért.”
 • 7. NTK 2009. október 01. 20:28
  „Én még ebbe a bejelentősdibe belevenném azt is, hogy hol lehet több jelzőtáblát egy oszlopra felszerelni. Szeretem az olyan fajta "gyöngyszemeket" amikor tíz méteres közökkel két vagy akár három oszlop is van egymás után, mindegyiken természetesen csak egy táblával. Nagyon egy takarékos megoldás ez. Akkor még bevehetnénk a vadászatba azokat a táblákat is amelyeket faág takar. Nagyon sok ilyet tudok. Csak azt nem tudom, hogy pl. a Magyar Közút kezelésében lévő utakon, a sárga Transporteres útellenőrök miért is kapják a fizetést. Nekik többek között ilyen feladataik is lennének.”
 • 6. flexsnake 2009. október 01. 19:00
  „Lőttem két stoppot meg egy behajtani tilost. Hajtók nélkül nehéz vadászni :D”
 • 5. KolompárRómeó 2009. október 01. 18:25
  „"10 %-al", "11 %-al".

  Érettségi magyarból nem vót? Vagy fél disznójé adták? Ez nem újságírás, ez semmi, ez szánalom.”
 • 4. a_szamoán 2009. október 01. 16:47
  „Az újhídon hagyott, nyomorék 30-as táblát (belvár irányában) le is fényképezem. bár ez lehet, hogy a jó ká-ká-ték zsebpénz táblája, és nem érdekük leszedni. Egyébként totális baromság, és nincs lélek a földön aki betartja. Esetleg a tanuló vezetők.”
 • 3. Zotty 2009. október 01. 16:29
  „A legtöbbet beküldők mit nyernek?”
 • 2. szatyi 2009. október 01. 15:17
  „Szólni kell a "bodzaszedőknek"! Ők gyorsan leszerelik a táblákat, főleg, ha alumíniumból készültek.”
 • 1. bélás 2009. október 01. 14:17
  „Mert a közútkezelő már nem emlékszik hol bontott v javított, ezért kérik a lakosság segítségét hogy a raktárhiány ne legyen oly magas.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

400 versenyzőt várnak Szegedre, az egyetemi evezős-vb-re

Húsz-huszonkét ország mintegy 400 versenyzőjét várják jövő augusztusban Szegedre, a 11. egyetemi és… Tovább olvasom