Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Tükörjég a városban - dugó a Belvárosi hídnál

Szeged - Csütörtök reggeltől folyamatosan, egyre erőteljesebben esett a hó Szegeden. A helyi rádiók arról tájékoztattak: mind a 43-as, mind a 47-es út csupa hó, emellett csúszik is.
20:40 - A delmagyar.hu információja szerint a csúszós út miatt rendőrőrök terelik és irányítják a kamionforgalmat a Kossuth Lajos sugárútról a nagykörútra, Makó irányába.

18:50 - Betelefonálóink azt mondják, nem látják, hogy járnának a sószórók. A főutak tisztításáért felelős Magyar Közút ügyeletén viszont azt mondták, mindenki és minden gép dolgozik – ami 18, sós homokot szóró járművet jelent –, de sok helyen ezek a kocsik is benn állnak a sorban. Ugyanerről számolt be Makrai László is, a városi kezelésben lévő szegedi utak síkosságmentesítéséért felelős Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. igazgatója. A cégvezető azt mondta, szerda éjjel óta folyamatosan dolgoznak, csütörtökön is mind a 17 gépük kinn volt a városban, csakhogy délutánra jó néhány nem tudott eljutni oda, ahová akart, beragadt a sorba. Makrai arra számított, hogy éjjel, ahogy csökken a forgalom, jobban tudnak mozogni, és be tudják járni rendesen az egész területet – ilyenkor viszont a sós homok nem hat olyan jól, mert nem tapossák bele a jeges latyakba a kerekek.

Közlekedési káosz a lefagyott utak miatt. Fotó: Segesvári Csaba (galéria)

18:39 - A rendőrség kéri az autósokat, hogy lassan, óvatosan közlekedjenek, vegyék figyelembe, hogy a folyamatos hóesés miatt az utak csúszósak, a jármű a hirtelen irányváltoztatásra, fékezésre nem úgy reagál, mint az egyébként megszokott. Kérik a gyalogosokat is, hogy sokkal körültekintőbben lépjenek le az úttestről, vegyék számításba, hogy a járművek nem tudnak olyan gyorsan megállni, mint egyébként.

18:31 - Az Országos Meteorológiai Szolgálat Dél-magyarországi   Regionális Központjának tájékoztatása szerint mintegy 15 centiméter hó esett csütörtökre virradóra és azt követően egész nap Szegeden.   Aszalos István meteorológus elmondta: a csapadék laza szerkezetű, így mindössze mintegy 3-4 milliméter vizet tartalmaz, de a havazás intenzitása péntek estig nem változik.

18:15 - Az Olajbányász tér felé a 47-es út teljesen bedugult egy, az emelkedőn lerobbant teherautó miatt.

18:04 - A Bertalan-hídon teljesen beállt a forgalom. Az újszegedi oldalon rengeteg autó torlódott fel.

17:54 - Az összes hídra vezető út beállt, a Belvárosi híd lábánál rendőrök irányítják a forgalmat. A trolik beszorultak a Híd utcába, nem tudnak felhajtani a hídra. A József Attila sugárút, a Dózsa György utca és a Híd utca teljesen bedugult.

Közlekedési káosz a lefagyott utak miatt. Fotó: Segesvári Csaba (galéria)

17:47 - Közlekedési káosz a szegedi belvárosban: néhány szemtanű szerint a buszok nem tudnak felhajtani a Belvárosi hídra - visszacsúsznak a jeges úton.

17:40 - A delmagyar.hu helyszíni tudósítója szerint a belváros útjait tükörjég borítja, a kis- és a nagykörút járhatatlan, haladni csak lépésekben lehet.

17:19 - A balesetek szinte az összes forgalmas utat érintették, riasztották a rendőrséget a 43-as és a 47-es főútra, az M5-ös autópályára és Szeged belterületén is több helyre - tudta meg a delmagyar.hu.

17:08 - A Szabadkai úton és a Petőfi Sándor sugárút végén délután két baleset is lassította a forgalmat: az egyikben egy személygépkocsi és egy mentő koccant össze.

17:00 - Nagyon lelassult a közlekedés Szegeden a csütörtökön lehullott hó miatt. A töltésátjárókra és hidakra nehéz felhajtani, az autók lépésben haladnak a csúszós útburkolat miatt. Szegeden és környékén csütörtök délután öt óráig összesen 15 közlekedési baleset történt - tudta meg a delmagyar.hu Tuczakov Szilvána rendőrőrnagytól, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivőjétől.

Olvasóink írták

113 hozzászólás
 • 113. ifj. Nagy Gábor 2011. február 27. 00:48
  „111. klj_54
  "Ha végig olvastad amit írtam, abból az is következik, hogy meg tud állni."

  Legfeljebb a lehetősége következik belőle, hogy akár meg is tud állni, ha megvan a tudása hozzá meg a jármű is megfelelő állapotban van - de ez a jégen 50-nel menők nem mindegyikére feltétlenül igaz.”
 • 112. Attis2 2011. február 25. 12:00
  „Azókkal a buszokkal mi történt,amik nem tudtak felmenni a hídra? Végül,hogy és mikor jutottak át? Esetleg a tömegközlekedésben nem volt terelés?”
 • 111. klj_54 2011. február 25. 10:32
  „110. ifj. Nagy Gábor 2011.02.25. 10:20
  Igyexem nem túl "tudományosan" fogalmazni, pedig a tudásom megvan hozzá.
  Más fórumon a szememre hányták, hogy túl precíz vagyok, itt az ellenkezőjét:)
  Keresem a középutat.

  Ha végig olvastad amit írtam, abból az is következik, hogy meg tud állni.”
 • 110. ifj. Nagy Gábor 2011. február 25. 10:20
  „109. klj_54
  "Ha más tud 50-el menni melletted akkor nálad van a hiba!"

  Kérdés, megállni is tud-e....”
 • 109. klj_54 2011. február 25. 09:11
  „104. szöszi 2011.02.25. 07:32
  Ha más tud 50-el menni melletted akkor nálad van a hiba!
  Vagy nincs gyakorlatod, ez megszerezhető vagy nem jó az autód, javítható.
  Esetleg nem vagy alkalmas a téli vezetésre?
  Ne lepődj meg de sokak alkalmatlanok az ennyire összetett dolog végrehajtására!
  Fiúk és lányok egyaránt.”
 • 108. ifj. Nagy Gábor 2011. február 25. 08:25
  „102. DobóI
  "majd az összes szegedi főközlekedési út végtelenségig le lett szűkitve, a hókotrónak, még csak esélye sincs dolgozni,"

  Most ezt úgy mondod, mintha a korábbi években nem pont ugyanez lett volna a nóta minden egyes havazáskor, az akkor még le nem szűkített utakon is.”
 • 107. csendesen 2011. február 25. 08:18
  „Így van! Bizony tele van a város autókkal. Csak néhány az általános jajveszékelésből : ebben a városban nem lehet megélni, nincs munkahely, már munkanélküli segélyt sem kapok, kenyeret sem tudunk venni stb. ....
  DE a város tele van autókkal reggeltől-estig és a kamionokat leszámítva 90% magyar rendszámú ( az üzemanyag árát nem kell ideírnom). Na akkor hogyan is állunk! Az egy másik dolog, hogy ma reggel egy órán keresztül jártam a várost gyalog és letakarított járdával, útfelülettel nem sikerült találkoznom, pedig bizony a huszonegyedik évet tapossuk. Valahogy nem érdeke senkinek, hogy ebből az országból egy normálisan működő haza legyen.”
 • 106. gumikacsa111 2011. február 25. 07:48
  „A 10 CENTIS HÓRA HIÁBA SZÓRJÁK A .IBA..OTT SÓT VAGY MIT!!!!!!!!!!!!!IDIÓTÁK!!!!!”
 • 105. gumikacsa111 2011. február 25. 07:46
  „Valaki szoljon a hókotrósok főnökének, hogy a tolólapot engedjék le , és akkor jobb(ik) lesz!!!!!!!!!!!!!!:D”
 • 104. szöszi 2011. február 25. 07:32
  „HOL VANNAK AZOK A ISTENVERTE HÓKOTRÓK????? NEM TUDTAM FELJÖNNI AZ IZABELLA HÍDON, KICSÚSZTAM A KAMION ELÉ, CSAK FORGOTT A KOCSI KERÉK ALATTAM, MELLETTEM MEG BÁTRAN 50-EL SZÁGULDOZÓ HÜLYÉK!!!! A NAGYKÖRFOGALOMA RÓKUSIN KATASZTRÓFA, BOKÁIG ÉRŐ HÓ MINDENHOL, ALATTA JÉG!!!! KÉT NAPJA SZAKAD A HÓ!!!! EZ EGYSZERŰEN FELHÁBORÍTÓ, TISZTA SZÉGYEN, EZ MAGYARORSZÁG, ÉS KEZDEM RÜHELLNI!!!!”
 • 103. kommandos 2011. február 25. 06:41
  „Egyszerűen nem érti a csökött agyam, hogy amennyiben minden hókoró és sószóró dolgozik, akkor tegnap délután óta miért nem jutottak el a Bertalan hídra????????? Akkora itt a káosz mintha Afrika lennénk és ez lenne az első hó 500 éve. Mindenholelakadt kamionok. Biztosan van felelőse ennek is, és kérem a tisztelt Délmagyart csináljanak vele a helyszínen riportot, valamint Ők is és az összes városvezető is jöjjön és tolja az elakadt kamionokat, ragadjanak lapátot és hányjáka havat. Felháborító az egész. Európa röhöghet rajtunk, a nagy síkságon egy ki..szott híd miatt dugul el a tranzit út.”
 • 102. DobóI 2011. február 25. 05:33
  „80. dolgoz 2011.02.24. 22:13

  Hát igen <moderálva...> Nagy Sándor a volt "város fejlesztési" polgármester ..... tevékenysége alapján majd az összes szegedi főközlekedési út végtelenségig le lett szűkitve, a hókotrónak, még csak esélye sincs dolgozni, ha egy egy autó le akad akkor dugó garantált, el kerülési lehetőség nincs.. Igy lehet nagy káoszt teremteni. egy ilyen kisebb méretű városban..”
 • 101. Ókupa 2011. február 25. 00:35
  „96 ifj. Nagy Gábor
  Igazad van!
  Tényleg nem kellett volna így neki támadni Kazikázmérnak, ezért elnézést kérek tőle.
  Nem vagyok frusztrált de a hócipőm tele van a minden kerékpáros kiváltságokkal.
  Egyébként nekem is van kerékpárom, és szoktam is kerékpározni, csak be tartva a kressz előírásokat.
  Egyébként minden elismerésem azoknak a kerékpárosoknak akik kényszerből kerékpároznak, mert ez az eggyetlen közlekedési eszközük.
  Üdv:
  Ókupa”
 • 100. terror 2011. február 25. 00:26
  „xanax gyanus a dolog :)”
 • 99. CsImre 2011. február 25. 00:24
  „98. Frusztrált vagy kicsit Ókupa, lazíts. Én is most értem haza bringával, tök jó volt a puha hóban suhanni. Az üzemanyag ingyen volt, és igen finom, és így nem kellett taxiznom se. :P

  --

  A Szentháromság szerintem föl lett sózva, mert este óta változott a hó állaga rajta, de minimális a forgalom, így nem hat rendesen.”
 • 98. Ókupa 2011. február 25. 00:11
  „Kedveskéim!
  Az igaz, hogy nem bántott senki, csak be gurultam azon, hogy mi kocsival csúszkálunk a jeges úton, és vigyázunk a kerékpárosokra is! Ő meg vidáman röhög rajtunk, és cselleng úton útfélen.
  Bocsi ha megbántottam a köz alkalmazottakat, nem állt szándékomban, csak az ismerőseim körében sok köz alkalmazott van, és harsogva mondják, hogy Ők reggel felpattannak a drótszamárra és már bent is vannak a hivatalban. Miközben mi küzdünk a napi megélhetésért küszködünk, tankolni járunk, egyesesek meg hivatali autóval lófrálnak a mi adózott pénzünkből.
  Lehet , hogy az első pillanatban nem látsz össze függést, de gondold végig.
  Tovább fűzve a gondolatot.
  Abból is elegem van, hogy a kerékpárosoknak mindenhol elsőbbségük van, járdán kiépített vagy nem kiépített kerékpár úton, úgy hiszik, hogy gyalog átkelőhelyen kerékpáron felülve, és még fenyegetnek is ha netalán nem kapnak elsőbséget ebben az esetnen.
  Nekem az a véleményem, hogy aki kerékpárral közlekedik vizsgázzon le egy alap közlekedési szabályból és ügy üljön kerékpárra, az esetben jobban átlátja a veszély helyzeteket amiket teremtenek, pl. elengedett kormánnyal kerékpározók. (Persze kivétel a normális kerékpárosok. )
  A sószórók meg tényleg nem jártak időben és elegen, az utak állapotáról nem is beszélek, tele lukkal, tele gödörrel akkora egy némelyik, hogy kutya fiaztatónak is használható lenne.
  Na erről mi a véleményetek!
  Csókacsalád.
  Ókupa”
 • 97. atomboy 2011. február 25. 00:10
  „"A gépkocsit az emberek többsége munkára használja és nem boldog karikázásra a városban!"
  Munkara nem egyenlo munkaba jarassal...
  A legtobb autos utobbi celbol hasznalja, feleslegesen.”
 • 96. ifj. Nagy Gábor 2011. február 24. 23:57
  „88. Ókupa
  "Kazikázmér <moderálva>
  A gépkocsit az emberek többsége munkára használja és nem boldog karikázásra a városban!"

  Az erős felindulásodból úgy tűnik, az autózásodhoz megelégedettség érzés nem társul. De miért rontasz neki így a másiknak? Egy szóval se mondta, hogy az autósok menjenek biciklivel. Ő azzal ment ma, bejött neki. A baromozás akkor sem feltétlenül lenne indokolt, ha alá tudnád támasztani valamivel az utána következő mondatot, de ezzel sajnos adós maradtál...

  Amúgy meg, csak neked:)

  http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/cegvezeto_villamoson_kerekparon/2129814/”
 • 95. Zsoltee0716 2011. február 24. 23:50
  „86. Történész 2011.02.24. 23:07

  Meg lehet nézni ilyenkor a másik oldalt, esetleg segíteni is! Már ha az szabadidő engedi

  Cselac! Köszönöm!! De te akkor elolvastad: D”
 • 94. atomboy 2011. február 24. 23:27
  „18:35-kor indulo 83-as jarattal akartam menni, ami vegul 18:50-kor jott, es vegig csodalhattam a kamionfolyamot Kossuthon. Akkor lepodtem a legjobban, amikor lattam, a rendorok Belvaros fele tereli a kamionokat, akkor jottem ra, hogy valami baj lehet a Bertalan hidon. Most olvasom, szerencsere nem kamion csuszott le a hidrol, mint par eve. De megis hova mentek a kamionok belvarosban? Rakparton / Felso Tisza Parton ejszakaznak, vagy mi?

  Az utolso trolik egyik vezetojevel beszelgettem egy kicsit, elmeselte, mi tortent. Azt is mondta, hogy neki masfel oraig tartott Ujszegedrol visszajutni Vertora, 9-es kollegainak meg rosszabbul, az ottani rekord 2,5 ora(?). A trolik meg uresen mentek, az utasok inkabb mas jaratokkal vagy gyalog mentek haza. A helyzet azokat igazolja, akik szerint kell a buszsav a Nagykorutra, csucsforgalomban is sokat javulna a menetido.”
113 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A 36 milliós gutaütés

Szeged - Rögtön az első kérdéssel 36 millió forintot bukott a TV2 40 milliós játszma című… Tovább olvasom