Délmagyar logó

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -2°C | 12°C Még több cikk.

Valahol Európában: Kuksi már nagyon várja a premiert

Szeged - Béres Attila rendező kérésére Szombathelyről jött a szegedi szabadtérire a Valahol Európában 11 éves gyermekszínésze, a Kuksit alakító Grünwald Dávid. A kisfiú több színházi produkcióban szerepelt már – egyáltalán nem fél a Dóm tér hatalmas színpadától.
– A Kis Lord című szombathelyi darabban nyújtott teljesítményem kapcsán kerültem a szabadtérire. A Weöres Sándor Színház gyermekszereplőjeként Jordán Tamással játszottam abban a produkcióban – elénekeltem a náci indulót Hitlerjugend egyenruhában. Akkor figyelt fel rám a Budapesti Operettszínház főrendezője, Béres Attila, aki meghívott Szegedre, hogy a Valahol Európában című musicalben életre keltsem Kuksit – meséli a határozott színészi ambíciókkal rendelkező 11 éves tehetség, Grünwald Dávid.

A kisfiú már az óvodában is sokat szerepelt, mindig nyert a versmondó versenyeken. Hatéves kora táján kezdte a színjátszást, iskolájának suliszínpadán tűnt fel először: a Gaudiopolisban alakított egy Kuksihoz hasonló sorsú kisfiút. Egyébként otthon, Szombathelyen az Anconai szerelmesek a kedvenc darabja.

A Kuksit alakító Grünwald Dávid nem fél a Dóm tér hatalmas színpadától. Fotó: Karnok Csaba
A Kuksit alakító Grünwald Dávid nem fél a Dóm tér hatalmas színpadától.
Fotó: Karnok Csaba

– Kuksi egy zsidó származású árva gyerek, akinek meghalt az édesanyja. Felveszi őt három „javítós" gyerek, Hosszú, Ficsúr és Szeplős. Ők négyen alkotnak egy csapatot, amelynek Kuksi kulcsfontosságú alakja – mutatja be szerepét dióhéjban Dávid. – A musical elején a Nem szabad félni című dalt éneklem szólóban. Egyébként apróbb megszólalásaim vannak, nem kell hosszú monológokat megtanulnom, bár az sem okozna gondot. Szerintem tökéletesen át tudom élni a Valahol Európában háborús hangulatát, és örülök, hogy híres színészekkel dolgozhatok. Nagyon sokat kell mozogni ezen az óriási színpadon, kicsit el is fáradok a próbák alatt, de nagyon várom már az augusztus 12-i premiert – teszi hozzá Dávid, aki azt is elárulja, hogy bár még életében nem szerepelt ekkora színpadon, nem tart a népes közönségtől. Először jár a szabadtérin, a Carment volt alkalma megnézni az idei műsorból. Jövőre kezdi az ötödik osztályt a Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskolában, ahol énekkarba jár, és nem mellesleg kitűnő tanuló. Mostanában legszívesebben pihenéssel tölti a szabadidejét, otthon pedig úszni tanul.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tánctábor újratöltve: tanítanak a Kortárs Balett művészei

Augusztus végén kezdődik a Testközelben tánctábor második turnusa. Tovább olvasom