Délmagyar logó

2019. 06. 25. kedd - Vilmos 20°C | 30°C Még több cikk.

Zöld diákok őrjáratban

Szeged - ˝Egyél gömbölyűt, hogy ne legyél gömbölyű!˝ – így szólt a szabadszállási iskolások mottója a Klímaőrjárat vetélkedő regionális döntőjén tegnap Szegeden. Előadásuk után gömbrépával kínálták a többieket. A furcsa zöldség csak az alakjában különbözött a megszokott sárgarépától.
A felső tagozatos diákok a versenyen olyan tanácsokat fogalmaztak meg önmaguknak és iskolájuknak, amelyekkel környezettudatosabbak lehetnek.

A Szentesi Deák Ferenc Általános Iskolát a Zöld Kukák elnevezésű csapat képviselte: Juhász Gábor, Kis Máté és Szabó Imre a 7. c-ből. A fiúk az energiatakarékosság jegyében matricákat ragasztanak az iskolai villanykapcsolókra, hogy figyelmeztessék diáktársaikat, lehetőleg ne égessék azokat a lámpákat, amelyek az ablakhoz közel vannak.

Zöld diákok őrjáratban. Fotó: Frank Yvette (galéria)

A vetélkedőn a dél-alföldi régióból 117 csapat vett részt, az első három fordulóban levélben kapott feladatokat oldottak meg – tudtuk meg Bojtos Ferenctől, a CSEMETE Természet- és Környezetvédelmi Egyesület irodavezetőjétől. Az egyesület a Beretzk Péter Természetvédelmi Klubbal közösen szervezte a szegedi vetélkedőt. A nyolc legjobb eredményt elért csapat jutott a tegnapi regionális döntőbe, ahonnan a Csengelei Általános Iskola Szelektív Kukabúvárok csapata jutott az országos döntőbe.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Épül a színpad, kezdődik a Deja Vu

Készül a színpad, épülnek a bulisátrak és a faházak. Szerdán a Scooter koncertjével kezdődik a Deja Vu nosztalgiafesztivál a szegedi Postás-sporttelepen. Tovább olvasom