Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 10°C Még több cikk.

36 milliós kínai várossal került kapcsolatba Szentes

Kínában építi kapcsolatait a Kurca-parti város. Azt remélik az önkormányzatnál, hosszú távú együttműködés alakulhat ki Csungking és Szentes között.
Az erősödő magyar–kínai kapcsolatok egyik apró láncszeme lett Szentes is – számolt be Szirbik Imre polgármester, aki nemrég tért haza a nyugat-kínai fejlesztési stratégiákban központi helyet elfoglaló Csungking városából.
A város polgármestere lapunknak elmondta, a látogatás során részt vett a 13. Innovációs Kiállításon és Vásáron.

Az expón először állított ki a kínai hadiipar, emellett leginkább egészségügyi fejlesztésekkel, illetve a megújuló energiák legújabb felhasználásával lehetett megismerkedni. A kiállításhoz kapcsolódó gazdasági fórumon Szentes városa is bemutatkozhatott egy önálló előadással, ezen a kínaiakra a városban működő geotermikus energiára épülő fűtési rendszer tette a legnagyobb benyomást.
 
Szirbik Imre polgármester mutatta be Szentest a kínai gazdasági konferencián. Fotók: szentesi önkormányzat
Szirbik Imre polgármester mutatta be Szentest a kínai gazdasági konferencián. Fotók: szentesi önkormányzat

A Délnyugat-Kína gazdasági, kereskedelmi és pénzügyi központjának számító, 36 milliós Csungkingból októberben egy harminc-harmincöt fős társaság érkezik majd Szentesre, és egy üzleti delegáció, amely szintén ebben az időben látogat majd ide.
 

– Tizenöt főt várunk. Vízválasztó lesz, hogy milyen összetételű, érdeklődésű lesz ez a küldöttség. A jelentkezők között akad a borászat, illetve a méztermelés iránt érdeklődő, de regisztrált egy, az elektromos autók fejlesztésében és akkumulátorgyártásban érdekelt cég képviselője is

– számolt be a polgármester.

A metropolisz és Szentes kapcsolatának jövője egyelőre megjósolhatatlan. Korábban más kínai településsel nem jutott eddig a város.

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Földhővel fogják fűteni az óvodát

Földhővel fogják fűteni az óvodát
A nagymágocsi óvodának csak a falai állnak, még a tető is lekerült az épületről. Az önkormányzat közel 200 millió forintból teljesen felújíttatja, a gyerekek a tervek szerint a jövő év elején vehetnek újra birtokba. Tovább olvasom