Délmagyar logó

2019. 05. 22. szerda - Júlia, Rita Még több cikk.

Csaknem 200 ezret fizetett érte, de nem kapta meg a mobilját egy szentesi férfi - átverője csalásért felel

A Szentesi Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát egy gyöngyösi férfival szemben, aki a sértettnek nem küldött el egy mobiltelefont az előre utalt vételár ellenére. Olvassa el a rendőrség jó tanácsait!

A rendőrség a honlapján foglalta össze az ügy lényegét. A történet úgy kezdődött, hogy az eladó és a vevő 2018 júniusában, az egyik internetes piactéren egyezett meg a csaknem 200 ezer forintos vételárban. A szentesi sértett a pénzt átutalta a gyanúsítottnak, ennek ellenére az nem küldte el a készüléket.

A nyomozók a szentesi férfi bejelentését követően azonosították a feltételezett elkövetőt. A gyöngyösi férfi a kihallgatáson beismerő vallomást tett. Csalás vétségének megalapozott gyanúja miatt indult ellene eljárás. A Szentesi Rendőrkapitányság lezárta a nyomozás vizsgálati szakaszát, és az ügy iratait a napokban átadta az ügyészségnek.

A rendőrség jó tanácsokkal látta el a lakosságot, hogy elkerüljék a hasonló eseteket:

  • Amennyiben internetes portálokon szeretne vásárolni előnyös tulajdonságokat, kedvező árat mutató eszközöket, gépeket, járművet
  •  győződjön meg arról, az áru hirdetése alatt olvasható-e megbízhatósági bejegyzés, hirdetőfelületi tájékoztatás, százalékos minősítés az eladó értékeléséről!
  • soha ne utalja át előre a megvásárolandó áru/termék vételárát! Amennyiben lehetséges, keresse a személyes áruátvételi, helyszínen fizetési lehetőséget, illetve az utánvétes megoldást!
  • nem baj, ha kételkednek a meghirdetett áru mellé csatolt kép valódiságában. Meglehet, az eladó egy ideális, vadonatúj termék képét mellékelte a saját árujához, hogy kelendőbb legyen. Kérjen több képet a termékről!
  • kisebb méretű, olcsóbb áru vásárlásakor a használt cikkekkel szemben részesítse előnyben az új eszközöket, a lerakó pontokkal (Pick Pack Pont) rendelkező szolgáltatók hirdetéseit! Ugyanazon minőségű termék esetén az egymással versengő szolgáltatók között megtalálhatja az Ön számára is kedvező megoldást. 
  • ne feledje: ami túl jó árnak tűnik ahhoz, hogy igaz legyen, az nem is igaz!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A nyári hőség ellenére szépek a szentesi kertek - a legszebbet keresték, de mindenkit díjaztak

A nyári hőség ellenére szépek a szentesi kertek - a legszebbet keresték, de mindenkit díjaztak
A legszebb konyhakerteket keresték Szentesen, tizenkét helyi gazda mutatta meg a zöldséges- és… Tovább olvasom