Délmagyar logó

2019. 05. 23. csütörtök - Dezső Még több cikk.

Március 15. Szentesen: ˝A szabadság nem más, mint az igazság kimondása˝

Szentes – Szentesen a Kossuth téren a zászlófelvonás után Homoki-Nagy Mária történészprofesszor tartott ünnepi beszédet.
A szabadság nem más, mint az igazság kimondása, emlékeztette a megjelent ünneplő tömeget. Beszédében azt is kiemelte: a történelem tanít a mának és a jövőnek is, nekünk, a ma emberének pedig fontos feladatunk, hogy egymástól is tanuljunk. A megemlékezés Gáspár Sándor és a leánya, Gáspár Kata színművészek irodalmi művekből összeállított műsorával folytatódott. A szegvári Dobbantó néptáncegyüttes fellépése után a megjelent pártok és civil szervezetek a Kossuth- és a Horváth Mihály szobornál helyezték el koszorúikat.

Március 15-i ünnepség Szentesen. Fotó: Králik Emese (galéria)

Olvasóink írták

  • 3. nie 2012. március 16. 09:40
    „Ez egy álom! Szabadság, kérdés, ki mit ért rajta. Igazság kimondása! ritkán vezet jóhoz, sőt...! Megmondod az igazat, betörik a szád!”
  • 2. y-akta 2012. március 15. 21:19
    „Szó szerint képmutatás! A szabadságtól messzebb állunk, mint (hajdan Petőfi) valaha! Figyelemelterelés? aaaaz van, vacsora? aaaaz nincs! (Gáspár, egykor csacsiból, kicsit redukálva)”
  • 1. igazságkereső 2012. március 15. 20:50
    „Ha a szabadság nem más, mint az igazság kimondása,akkor miért nem merik kimondani Magyarországon, hogy az emberek egy nagyon jelentős része éhbérért dolgozik több mint húsz éve, hogy nem tud annyit a munkájával keresni, hogy a számláit ki tudja fizetni és e miatt árvereznek, kilakoltatnak.....Szóval elő a farbával és nincs szükség képmutatásra, és itt lenne az ideje a 2002-2010 között eltüntetett ezer milliárdok visszaszerzésének és a központi költségvetésbe történő visszarakásának!Erről kellene szólnia a szabadságnak és nem a süketelésről!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ingyenes parkolás Szentesen az ünnepi hétvégén

Csütörtöktől vasárnapig nem kell fizetni a parkolásért Szentesen. Tovább olvasom