Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

Álkirálynő hívta a cambridge-i hercegnőt kezelő kórházat

Egy ausztrál kereskedelmi rádióállomás két munkatársa a brit uralkodónak, illetve Károly trónörökösnek adta ki magát, és így szerzett bennfentes orvosi információkat Katalin hercegnő állapotáról.
Alaposan átverte egy ausztrál kereskedelmi rádióállomás azt a londoni kórházat, ahol Vilmos herceg várandós feleségét kezelik: az adó két munkatársa a brit uralkodónak, illetve Károly trónörökösnek adta ki magát, és így szerzett bennfentes orvosi információkat Katalin hercegnő állapotáról.

A hercegnőt hétfő este óta kezelik a VII. Eduárd királyról elnevezett patinás londoni gyógyintézményben, amely hagyományosan szoros kapcsolatokat ápol a királyi családdal. Katalint a terhesség okozta heveny rosszullétei miatt kellett kórházba szállítani, és egyelőre nincs is szó arról, hogy mikor engedik haza.

Az udvar szóvivője rendre csak annyit közöl napi tájékoztatóin, hogy a brit trón majdani várományosának hitvese jobban érzi magát, és jól reagál a kezelésre, de egyelőre folytatódik kórházi ápolása.

Az ausztrál 2Day FM rádió nem érte be ennyivel. Két riportere felhívta a kórházat, és elhitette a személyzettel, hogy II. Erzsébet királynő, Vilmos herceg nagymamája, illetve Károly walesi herceg, a brit trón első számú várományosa, Vilmos édesapja van személyesen a vonalban.

Vilmos herceg meglátogatta Katalint a kórházban. Fotó: MTI (galéria)

A hívókat tovább is kapcsolták a hercegnőt kezelő osztályra, ahol az egyik ápolónő röviden, de részletesen beszámolt Katalin állapotáról.

Hamar kiderült azonban, hogy a telefonhívás nem a London nyugati határában emelkedő windsori uralkodói rezidenciáról, hanem 17 ezer kilométerrel távolabbról, Sydneyből érkezett.

A kórház szerdán mélységes sajnálkozásának adott hangot amiatt, hogy bedőlt az átverésnek. John Lofthouse, a kórház vezérigazgatója "ostoba ugratásnak" minősítette és elítélte a történteket.

A hivatalos tájékoztatás szerint Vilmos herceg felesége a hyperemesis gravidarum nevű tünetegyüttestől szenved. Ez a brit lapokban megjelent orvosi szakvélemények szerint sokkal ritkább, ugyanakkor sokkal hevesebb tünetekkel is jár, mint a terhesség korai szakaszára jellemző "normál" rosszullétek, és azért igényel minden esetben kórházi kezelést, mert orvosi ellátás nélkül fennáll a várandós kismama kiszáradásának vagy kóros fogyásának kockázata.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halálra erőszakolta a 15 hónapos gyereket, majd kórházba vitte

A bíróság is ledöbbent azon a kegyetlen ír férfin, aki nevelt lányát gyakorlatilag halálra… Tovább olvasom