Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

23 ezren veszítették el állásukat 2008 végén, 2009 elején

2009 januárjában több mint egyharmadával kevesebb állást hirdettek meg, mint a gazdasági válság begyűrűzését közvetlenül megelőző szeptember hónapban - derül ki a Workania állásportált üzemeltető cég kutatásából.
A csütörtökön közzétett adatok alapján jelentősen és folyamatosan nőtt az egy álláshirdetésre jelentkezők száma. Januárban átlagosan kétszer-háromszor annyian pályáznak egy állásra, mint 2008. szeptemberben. Nem hivatalos adatok szerint immár több mint 23 ezer ember veszítette el állását 2008. utolsó negyedévében valamint 2009. elején, amit mindenki a begyűrűző válsággal hoz összefüggésbe - áll a kutatásban.

A legtöbb állásajánlat az értékesítésben, kereskedelemben dolgozni kívánókat szólítja meg.

Kiemelkedően keresettek az informatikai szoftver-szakemberek, valamint a pénzügyi, számviteli, adminisztrációs területen szaktudással rendelkezők.

A gépipar, gyártási területek, logisztika, szállítmányozás, ügyféltámogatás, építőipar, ingatlan, egészségügy, szociális szféra - ezek a következő kategóriák a sorban.

A kutatás szerint a vendéglátóiparban 60%-kal nőtt az aktív álláskeresők száma.

A válság kapcsán szinte legtöbbet emlegetett autóiparban megközelítőleg 50%-kal többen pályáznak aktívan az egy évvel korábbi adatokhoz képest. Hasonló mértékben, 50-55%-kal nőtt a gyártás, valamint az informatika területén elhelyezkedni, állást változtatni kívánók száma is.

A Workania forrásai szerint a biztonság és védelem területén állást keresők száma mintegy 40%-kal, a kereskedelmi, értékesítési területen állást keresőké több mint 30%-kal nőtt. Hasonló mértékű növekedés figyelhető meg az elektronikai területen állást pályázóknál: 30%. 40%-kal többen keresnek időszakos munkát, mint egy évvel ezelőtt.

Nem hivatalos adatok szerint immár több mint 23 ezer ember veszítette el állását 2008. utolsó negyedévében valamint 2009. elején, amit mindenki a begyűrűző válsággal hoz összefüggésbe.

Olvasóink írták

  • 2. pille 2009. február 13. 08:04
    „Jól jött ez a gazdasági válság,most mindent arra lehet fogni.”
  • 1. Gazficko 2009. február 12. 20:15
    „A gazdasági válság miatt a honatyák mikor vesztik el az állásukat???????”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb két lánykereskedőt fogtak el Nyíregyházán

Az amszterdami piroslámpás negyed újabb két magyar lányfuttatóját fogták el Nyíregyházán, csütörtök… Tovább olvasom