Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

A MÁV szerint szükség volt a MÁV Cargo eladására

Szükség volt a MÁV Cargo eladására, mert ily módon olyan befektetések, fejlesztések valósulhatnak meg, amelyek révén még jobban kielégíthetők a fuvaroztatók megrendelői igényei, s ez a vasúti szállítás helyzetének erősödéséhez vezet - áll a MÁV szombaton kibocsátott közleményében.
Szükség volt a MÁV Cargo eladására, mert ily módon olyan befektetések, fejlesztések valósulhatnak meg, amelyek révén még jobban kielégíthetők a fuvaroztatók megrendelői igényei, s ez a vasúti szállítás helyzetének erősödéséhez vezet - áll a MÁV szombaton kibocsátott közleményében, amelyben Fónagy János fideszes képviselő pénteki kijelentéseire reflektál.Az egykori közlekedési miniszter szerint semmi szükség sem volt a MÁV Cargo eladására, mert olyan - nyereséges - stratégiai cégről van szó, amelynek állami kézben a helye. Már a sajtótájékoztatón - kérdés formájában - felvetődött, hogy az állam közpénzből hogyan tudná megállítani a társaság folyamatos piacvesztését, és miből fedezné várhatóan több száz milliárd forintra rúgó elkerülhetetlen fejlesztését. Fónagy János érdemi választ nem mondott a kérdésekre.

A MÁV szerint nekik - ismert anyagi helyzetük miatt - nem volt lehetőségük jelentős beruházásokra, ezek nélkül pedig a MÁV Cargo elvesztette volna versenyképességét a liberalizált európai és hazai vasúti árufuvarozás piacán. Közleményében a MÁV megismétli, hogy semmi köze az osztrák sikerdíj ügyhöz, ahhoz, hogy egy ismeretlen cég a majdani vevő Rail Cargo Austriától kapott lobbi megbízást, csaknem 2 milliárd forintért. Erről a MÁV semmit sem tudott, a Cargo eladása tiszta, átlátható és szabályos volt - áll a közleményben.

Olvasóink írták

 • 5. pancser 2008. február 23. 20:42
  „El tudjátok képzelni mennyi az a 2 milliárd forint, egy 30 ezer alaptőkéjű egyszemélyes Bt-nél. Polgártársak, ezek ott fönnt, szóval ........... a képzelet elakad. Valahol mindig a közelben sündörög Fletó. A csodabróker ügyben, Gyurcsányiként ki szerepelt? Kiderítették? Á dehogy ki volt az a titokzatos Gyurcsányi soha nem tudjuk meg. Aki meg akarja tudni, szavazzon 3 IGENNEL!”
 • 4. tudós 2008. február 23. 17:45
  „Jól van -k- de ők kaptak sikerdíjat (1,3 milliárdot ?), ők majd tudnak részvvényt, tulajdont is vásárolni a cégből, a kis "bogarak" meg csak zümmögnek (ezek azok (mi), akik működtetjük nekik a céget). És ha e hozzászólást olvassák, kéjesen dörzsögetik a dörzsölgetnivalójukat. A hülyék csak mi lehetünk....”
 • 3. k 2008. február 23. 14:54
  „Ki volt aki ezt ki merte jelenteni!!
  Mekkora egy idióta, ezek szerint jobb ha az OBB vissz a pénzt ki az országból.
  Szerintem adjuk el a MÁV Zrt-t is, lehet sokkal jobban járunk az osztrák szolgáltatásokkal. Ne hogy már ez is magyar állam tulajdona legyen, ha még egyátalán az.???”
 • 2. Atika2 2008. február 23. 10:07
  „"a Cargo leadas tiszta, atlathato es szabalyos volt"
  ???
  akkor most mit is vizsgal a rendörseg?”
 • 1. Cseter János 2008. február 23. 09:58
  „Hát persze. Már régóta menő üzlet az, ha valami nyereséges, azt el lehet, sőt el kell adni és még lesz némi jatt is a sikerdíjból a kibiceknek! Ami viszont rontja a kölföldi tőkések érdekeit azokat pedig le kell romboltatni! Ez az Új Magyarország látványos terve amióta e kormánykoalició van hatalmon. helyére pedig épiteni a bevásárló központokat, kaszinókat,szállodákat stb. A Magyar Népet pedig ismét cseléd és bér-rabszolgasorba kényszeriteni! A szakszervezeteket megvezetni, megfélemlíteni, még azt a keveset is amely, még kérni követelni képes a dolgozói érdekében! Igaz a "Gyáva Népnek nincs hazája"! A magyarnak "..itt élned , halnod kell!" persze mielőbb halnod így még a meglopott ynugdíj rész is megmarad a tolvajoknak!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Saját egyenruhájában szerepelt pornófilmben egy rendőrnő

Saját egyenruhájában szerepelt pornófilmben egy budapesti rendőrnő. A videót egy munkatársa találta… Tovább olvasom