Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Az MDF szerint a 100 napos program miatt tartunk itt

Szükség van költségvetési kiadási plafonra, de azt is tisztázni kell, hogy miért - írja szombati közleményében Dávid Ibolya, az MDF elnöke. A párt arra kéri a szabaddemokratákat: ismerjék el, hogy az ország akkor indult el a lejtőn, amikor 2002-ben az MSZP-SZDSZ koalíció a Fidesszel közösen megszavazta a "100 napos programot".
A Magyar Demokrata Fórum támogatja azt az SZDSZ-es törvényjavaslatot, amely megakadályozná az állami túlterjeszkedést - fogalmaz a közlemény. Ugyanakkor azt is tisztázni kell, miért van szükség erre az önszabályozásra. Dávid Ibolya azt kéri: az SZDSZ a javaslatban indokolja is meg, hogy mi vezetett idáig. Az MDF szerint ugyanis a "100 napos program" nevű intézkedéscsomaggal indult el egy olyan populista folyamat, amely a rövidtávú politikai haszonszerzést tartja szem előtt - a jövő iránti felelősség helyett.

Az MDF elkeserítőnek tartja azt is, hogy sem az MSZP, sem az SZDSZ, sem a Fidesz nem kért bocsánatot, holott 2006-ra az államháztartás hiánya már a magyar nemzeti össztermék 10 százalékát tette ki.

Olvasóink írták

 • 3. Oszt jó napot 2008. szeptember 20. 11:32
  „"Az MDF elkeserítőnek tartja azt is, hogy sem az MSZP, sem az SZDSZ, sem a Fidesz nem kért bocsánatot"
  Ibolya mint megélhetési politikus nem kért bocsánatot a jobboldali gondolkodású emberektől, helyette fényesre nyalta az MSZP és SZDSZ fenekét és a saját tagságát kiebrudalta. Szerintem az egész ország megismerte hogy valójában kicsoda Dávid Ibolya. Orbán nagy ballépése volt, hogy igazságügyi minisztert csinálni belőle, aztán még lemondott a miniszterelnökségről Ibolyka kedvéért.”
 • 2. zeusz 2008. szeptember 20. 09:54
  „Mit akar ez a p.csa ???
  Az általa és bűntársai által 1990 óta összeharácsolt vagyont kellene bedobni a közösbe, máris kevesebb lenne a költségvetési hiány.
  Dolgozna ő egy életen át annyiért és annyit, mint az irigyelt közszféra dolgozói.”
 • 1. zweistein 2008. szeptember 20. 09:39
  „Hülyeség! A 100 napos program egy jó része szükséges volt, ráadásul egyes elemei nem is valósultak meg (pl. 13. havi nyugdíj nem egyszerre, hanem 4 éven át tartó bevezetése, hűségjutalom az egészségügyi dolgozóknak). Nem az a pénz hiányzik, ami a az akkori MUNKAVÁLLALÓK, és nyugdíjasok helyzetét javította, hanem az, amit később oktalanul elherdáltak. Ráadásul például a közalkalmazotti 50%-os béremelést az utána következő 2 év §%-os bérfejlesztésével lényegében kompenzálták. Dávid Ibolya nagyon jól tudja ezt akkor , amikor az 1/3 - 2/3 ról beszél, de most mást kell mártogatni, na de hát ők nem szavazták meg, a többiek meg igen, és ebből akar tőkét kovácsolni, meglehetősen nemtelen eszközökkel.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb irredenta szervezet a szélsőjobbon

Újabb irredenta szervezet kezdett tagtoborzásba. A Magyar Országos Véderő Egyesület a szerdai,… Tovább olvasom