Délmagyar logó

2019. 04. 20. szombat - Tivadar Még több cikk.

Fegyelmi eljárás a VIP börtöncellák ügyében

Fegyelmi eljárás lefolytatására utasította kedden Juhász Gábor igazságügyi és rendészeti államtitkár Dömény Sándort, a büntetés-végrehajtás parancsnokát a több börtönben illegálisan működtetett VIP-cellák miatt.
A Magyar Televízió Híradója hétfőn számolt be arról, hogy vesztegetéssel és hivatali visszaéléssel vádol hat büntetés-végrehajtási ezredest, egy alezredest, két ügyvédet és két civilt a Budapesti Katonai Ügyészség. A főtisztek pénzért soron kívül engedélyeztek beszélőt, vagy büntetés-félbeszakítást a raboknak. Az ügyben a tököli és az egri börtön is érintett, az egyik vádlott a BM kórház főorvosa.

Juhász Gábor államtitkár a hétfőn nyilvánosságra került ügyben fegyelmi vizsgálat lefolytatására utasította kedden Dömény Sándort, a BVOP parancsnokát - mondta el Tímár Zoltán, az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium sajtófőnöke a Független Hírügynökségnek. A cél az ügyben érintett büntetés-végrehajtási dolgozók fegyelmi felelősségének, illetve annak vizsgálata, hogy ezek az emberek felfüggeszthetők-e állásukból. Dömény Sándort elöljárói intézkedés elmulasztása miatt figyelmeztetésben részesítette Juhász Gábor.

A Magyar Televízió Híradójában hétfőn elhangzottak szerint a jól fizető fogvatartottak különleges kedvezményeket nyújtó, úgynevezett VIP-cellába kerültek. Később már milliókat követeltek tőlük, de akkor már nem tudtak fizetni, így inkább feljelentették az ezredeseket. A fizetős raboknak kétszer annyi csomag, beszélő és szabadság járt, mint a többieknek. Volt, aki egymillió forintot fizetett azért, hogy Tökölön, a fiatalkorúak börtönében tölthesse le büntetését.

A Budapesti Katonai Ügyészség titkosszolgálati eszközöket is felhasználva derítette fel az eddig példátlan korrupciós ügyet. Többen tagadják bűnösségüket és volt, aki feljelentette a nyomozókat. A vesztegetéssel és hivatali visszaéléssel vádolt ezredesek és a többiek március elején állnak bíróság elé. Ügyüket Győrben tárgyalják majd, mert a Fővárosi Bíróság elfogultságot jelentett be. Az egyik vádlott ugyanis ülnökként tagja volt a bíróság egyik katonai tanácsának.

Olvasóink írták

  • 2. diégo 2008. január 29. 19:02
    „Az itéletem nem volna más mint mindenkinek a Szegedi Csillag Börtönbe bezártak között / nehéz fiuk / tölcsön el egy évet és dugják ők is a lét. De már ez megint el lesz mázolva. / az ártatlanok még az intézmény közelébe sem jártak, azon állásokat még be sem töltötték az árváim /”
  • 1. Olasz 2008. január 29. 16:27
    „Csak fegyelmi eljárás? Minimum:lefokozás,személyi joguk felfüggesztése,teljes vagy részleges vagyonelkobzás.Ebben az országban mindent lehet?Törvényhozóink hol vagytok?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megkezdődött a kisvárdai emberrablás tárgyalása

A vádlottak és a tanúk meghallgatásával kedden megkezdődött a kisvárdai emberrablás tárgyalása… Tovább olvasom