Délmagyar logó

2019. 07. 18. csütörtök - Frigyes 15°C | 25°C Még több cikk.

Hagyó megtört? – Részletes vallomást tett!

Részletes vallomást tett Hagyó Miklós, Budapest egykori főpolgármester helyettee, akit pénteken, mentelmi jogának lejárta után tartóztattak le – írja a hetivalasz.hu.
A rendőrség előterjesztést tett a BKV-ügyben őrizetbe vett Hagyó Miklós, Lelovics Ottó és Horváth Éva előzetes letartóztatására az ügyészségnek; mindhárman panasszal éltek a gyanúsítás ellen, vallomást azonban csak Hagyó és Lelovics tett – mondta el Tafferner Éva, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője, aki a Magyar Televízió Híradójának úgy fogalmazott: „H. Éva megtagadta a vallomástételt, a két úr viszont hosszú vallomást tett a nyomozók előtt."

A rendőrség Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyettest, Horváth Évát, a politikus egykori szóvivőjét és Lelovics Ottó kommunikációs szakembert péntek este vette őrizetbe. Hagyó Miklóst, Horváth Évát és Lelovics Ottót bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy vagyoni kárt okozó hűtlen kezeléssel gyanúsítja a rendőrség.
A BRFK péntek délután kiadott közleménye szerint Hagyó Miklóst azzal gyanúsítják, hogy közvetlenül vagy közvetítőin – H. Éván, L. Ottón és H. Ivánon – keresztül utasításokat adott a BKV vagyongazdálkodási kötelezettséggel rendelkező egyes vezetőinek, hogy a közlekedési vállalat számára szükségtelen szerződéseket kössenek.

„Hosszú vallomást tett a nyomozók előtt
„Hosszú vallomást tett a nyomozók előtt"

Hagyó Miklóst egyebek mellett azzal gyanúsítják, hogy arra utasította a BKV vezetőit, kössenek tanácsadói szerződést egy céggel a 4-es metró beruházásával kapcsolatos tanulmány elkészítésére 50 millió forint értékben. A BRFK szerint az elkészült tanulmány felesleges és indokolatlan kiadást jelentett a BKV-nak, mert azt a Főpolgármesteri Hivatal által biztosított költségkeretből Hagyónak kellett volna rendeznie.
A gyanú szerint Lelovics Ottó nyomására a BKV vezetői elérték, hogy őt egy kommunikációs ügynökség névleg foglalkoztassa, úgy, hogy a cégtől többletszámlázás elfogadásával a BKV fizette bérköltségét, mintegy havi kétmillió forintot. Ezen kívül „L. Ottó" utasításokat adott szükségtelen és indokolatlan szerződések megkötésére, amelyek a BKV-nak különösen nagy vagyoni hátrányt okoztak – olvasható a BRFK közleményében.

Horváth Évát, Hagyó Miklós volt szóvivőjét a BRFK azzal gyanúsítja, hogy beosztását kihasználva rábírta a BKV vezetőit szükségtelen és indokolatlan szerződések megkötésére. Ilyen volt a kismama-bérletet népszerűsítő promóciós filmjének szerződése, amelyért 10 milliót fizetett ki a közlekedési társaság, annak ellenére, hogy a film soha nem készült el.

A közleményben említett H. Ivánt május 4-én állította elő a rendőrség. Az ügyvéd a gyanú szerint közbenjárt a BKV-val kötendő, fénymásológépek műszaki állapotfelmérésére vonatkozó szerződés létrejöttében.

Olvasóink írták

34 hozzászólás
12
 • 34. Logaritmus 2010. május 16. 21:59
  „30. hozzászólás achilleus: a Gripenek ügyében több országban nyomozás folyik, és politikusokat tartóztattak le. Előbb-utóbb a fideszes arcokat is meg fogják hallgatni. Hagyó sem egy utolsó fehér galléros, de a Gripen ügyben külföldön tíizmilliárdokat csaltak el valakik, és kétlem, hogy a magyar kormány ne lett volna sáros. De hogy jön ez ide? Hagyónak a BKV-hoz volt köze, a Gripen Orbánék nyomták.”
 • 33. Logaritmus 2010. május 16. 21:56
  „1) "A BRFK szerint az elkészült tanulmány felesleges és indokolatlan kiadást jelentett a BKV-nak, mert azt a Főpolgármesteri Hivatal által biztosított költségkeretből Hagyónak kellett volna rendeznie." Magyarul nem a tanulmány a baj hanem hogy a város helyett a város közlekedési cége fizette ki?

  2) Az is "vallomást tesz" aki tételesen cáfolja az ellene felhozott vádakat. Nem értem a cikk címét, szerintem Hagyó nem tört meg, hiszen még tegnap is azt mondogatta hogy ártatlan, és mindent elmond, mi hogyan történt.

  3) Ha bűnös, kerüljön Zuschlag mellé.”
 • 32. igazságkereső 2010. május 16. 21:43
  „Ezeket a százmilliókat ki fogja visszafizetni, hiszen a BKV az adófizetők pénzéből működött? Itt van az ideje a legkeményebb ügyészi, bírói elszámoltatásnak,majd ezt követően a büntetés kiszabásának!Ugye nem akarjuk most elhinni azt,hogy Hagyó és társai a ma született bárányok? Elég az alakoskodásból és a képmutató nagyképűségből!!”
 • 31. igazságkereső 2010. május 16. 21:38
  „De azért vagyonának jelentős részét már át-és kimentette! Lendvai Ildikó pedig jobban tenné, ha már árnyékba vonulna,hiszen az Ő vezényletével is megtörténtek azok a dolgok, amiknek nem lett volna szabad megtörténnie egy magát becsületesnek,érzékenynek aposztrofáló pártban: a társadalom jelentős részét elnyomorították, az emberek nagy részét fizetésképtelenné tették,miközben ők maguk jelentős vagyongyarapodásról nem adnak számot! Lendvai,Gyurcsány,Szili,Kiss Péter és társai vegyék már észre végre: lejárt az idejük,mert a nyolcéves kormányzásuk alatt a földbe döngölték ezt az országot és lakossága jelentős részét! A fodrász szép frizurát, a sminkes némileg meg tudja fiatalítani az elöregedett arcot, de a lelkiismeretet- ha ilyen egyáltalán volt ezekben az emberekben- senki nem tudja megtisztítani, ha az egyszer már beszennyeződött! A felsoroltak lelkiismerete mélyen alatta van az általánosan elfogadott normaértéknek,ezek már ne beszéljenek semmiről.Egyszerűen joguk nincs hozzá,hiszen az elmúlt 8 év alatt szinte semmilyen értéket nem állítottak elő,ha csak ők azt nem tartják értéknek, hogy nemzetközi szinten a legutolsók közé degradálták országunkat, miközben az Ő off-shore számlájuk rendesen meghízott! Egyszerűen értéktelen emberekké váltak, jobb lenne végre és végleg elcsendesedniük!!”
 • 30. barkzso 2010. május 16. 20:41
  „Hahaha, reszket a lába sok sok szoci-ballib pártvezérnek és katonának alighanem :))))))”
 • 29. achilleus 2010. május 16. 20:24
  „Gripen ügyben ezt javaslom elolvasni:
  http://www.kommentar.info.hu/kern_tamas_a_gripen-project.pdf
  (Nem először, és valószínűleg, nem utoljára.)”
 • 28. macs 2010. május 16. 19:37
  „achilleus,
  kérlek magyarázd meg, hogy történt a Gripenek megrendelése. Mert reggel még úgy volt, hogy - remélem jól emlékszem - F16-t fog venni a magyar hadsereg, aztán egyszercsak OV bejelentette a Gripenek mellett döntöttek. Igaz a döntésről rajta kívül senki sem tudott.
  Ami többit illeti, volt egy csomó repülőgépünk, de pl. fegyverzet nem volt hozzá. Tudom a légibemutatókra nem is kell fegyver, de hát mint NATO tagországnak, talán harcra képes repülök kellenének. Az utántöltés is kell, mert ha ezek a gépek mondjuk résztvesznek egy NATO akcióban, pl. hadgyakorlaton, nem mondhatjuk, hogy héé fiúk, hol egy benzinkút, mert le kell szállni tankolni? (Tudom kerozin kell, de úgy nem jó :-)).”
 • 27. N.P. 2010. május 16. 19:04
  „achilleus 2010.05.16. 17:47

  "Pokorni is ezt feszegeti: 2010-05-15 15:40, Semmiről sem tudtak Hagyó párttársai?" -- ugyan! Persze, hogy tudtak! Pontosan ugyan úgy, mint Viktorék a Kaya Ibrahiméknak átpasszolt cégek tartozásairól és az Orbán bányák áldásos tevékenységéről.
  Ne legyenek illúzióid: sajnos ez a mai magyar politika.....”
 • 26. zehn 2010. május 16. 18:59
  „Ne szépítsük, bizony egy hosszú ideig tevékenykedő bűnbandáról van szó és ez szégyenletes. Arra is kiváncsi leszek,hogy az elkövetkezendő négy / nyolc / évben mindenki szent életű marad-e? / itt nem az átlagpolgárt értem/ Tartok tőle: nem.
  És akkor kiderül, a bűnözés nem pártfüggő.”
 • 25. Ferrer 2010. május 16. 18:11
  „Hagyót jól megkínozta akkor az ÁVH :))”
 • 24. achilleus 2010. május 16. 17:54
  „22. hozzászólás Léni 2010.05.16. 17:06
  Figyelmedbe:
  Jó arány - Úgy tűnik, addig nincs vége a korlátoltság korának hazánkban, amíg még megszólal honvédelmi ügyekben Szekeres Imre miniszter. A hamarosan leköszönő tárcavezető legutóbb például a Hír TV riporterének válaszolva jó aránynak nevezte, hogy a Magyar Honvédség 26500 fős szervezetéből "csak" hét embert gyanúsítottak meg bűnszervezetben elkövetett vesztegetéssel, vagyis maffia-bűncselekménnyel.

  Arra persze esélyünk sincs, hogy megértsük, pontosan miért tartja jó aránynak ezt a szocialista honatya, hiszen Jászapáti harmadik legnépszerűbb politikusa nem szívesen beszél az általa vezetett Honvédelmi Minisztériumnál (HM) kialakult gengszterszervezetről. Még mielőtt valaki rágalmazással vádolná lapunkat, ismét meg kell jegyeznünk, hogy nem mi adtuk ezt a bandanevet a szaktárca legnagyobb vállalatának, a HM EI Zrt.-nek. A társaságot maga a katonai ügyészség szóvivője nevezte így, akinek emiatt azonnal le kellett mondania a posztjáról. A vádhatóság képviselőjének szavait azonban azóta katonai ügyészség igazolta, hiszen rács mögé került a HM EI Zrt. vezérigazgatója is, őrizetbe vették, akár a minisztérium második legnagyobb társasága, a HM Currus Zrt. volt vezetőjét. Letartóztatták a honvédelmi tárca társaságait felügyelő védelemgazdasági főosztály két volt első emberét, és helyettesüket, a HM nagy értékű beszerzéseiért felelős HM Logisztikai és Fejlesztési Ügynökségének egyik igazgatóját, és a Szekeres közvetlen felügyelete alatt álló Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem rektorát is. Arról egyelőre csak keveset tudni, hogy mennyi közpénz tűnt el az említett személyek révén a honvédelemre szánt állami forrásokból. Azt viszont az eddigi vallomások alapján sejteni lehet, hogy akár százmilliók is kifolyhattak ezeken a réseken a HM költségvetéséből.

  A levitézlett miniszter pedig a jó arányok emlegetésével ismét azokat sározza be, akiknek a világon semmi közük sincs e pénzek ellopásához. A honvédség egész állományához mér, becstelenül. Korrupciós fertőbe keveredett minisztériumi vezetőket hasonlít össze olyan kiskatonákkal, akiknek még akkor is lelkiismeret-furdalásuk támad, ha hazaviszik az elhasznált bakancsukat. Alávaló karriertábornokokat és gátlástalan bűnözőket vesz egy kalap alá olyan tisztekkel és tiszthelyettesekkel, akik az életüket teszik kockára az afganisztáni pokolban, hogy a töredékét keressék meg az említett szélhámosok által elzabrált összegeknek.

  Rózsadombi szolgálati lakásokban, többszintes villákban, udvarházakban és panziókban feszítő tolvajokat vet össze a mindennapi védelmi feladatokat ellátó talpasokkal, akiknek az utóbbi időkben még nőtlen szállót sem tudnak felajánlani, miközben az árvizeknél évek óta cipelik a homokzsákokat. Banditákat tart egyenrangúnak olyan honvéd tábornokokkal, akiket harci tapasztalataik, okleveleik és nemzetközi elismeréseik ellenére sem tart meg a honvédség, miközben Szekeres miniszteri kabinetjének "Gizikéje" a hírek szerint civil létére is katonai rangot kaphat több pártszolga társaságában a közelgő honvédelem napja alkalmából.

  Orbán Viktor leendő miniszterelnök nem véletlenül nevezte az általa honvédelmi miniszternek felkért Hende Csaba egyik legfontosabb feladatának, hogy húzza ki a HM-et és a honvédséget a bűnügyi krónikák lapjairól. A feladat nem könnyű, de nem lehetetlen, csak a Szekeres-féléknek kellene már végre elhallgatniuk. Ahhoz azonban először fel kellene nőni Abraham Lincoln nagyságához, aki az egyik legismertebb mondása szerint úgy tartotta, jobb csendben maradni, és hagyni, hogy azt gondolják, buták vagyunk; mint megszólalni, és minden kétséget eloszlatni efelől. - (Haraszti Gyula, Magyar Nemzet)”
 • 23. achilleus 2010. május 16. 17:52
  „22. hozzászólás Léni 2010.05.16. 17:06
  Gripen-ügyben azért nem kellene leragadnod a Vadai-szintnél, annál lényegesen több derült ki például az légi utántöltős projektről, ami csaknem kétszer annyiba került, mint maguknak a gépeknek a beszerzése. És már Medgyessy idejére esik. A HM-et talán nem kellene emlegetned, Szekeres elvtárs, büszke rá, hogy csak 7-8 gengszter-gazda tevékenykedett éveken keresztül, amíg le nem csukták őket.”
 • 22. achilleus 2010. május 16. 17:47
  „19. hozzászólás sudoku 2010.05.16. 14:12
  Pokorni is ezt feszegeti: 2010-05-15 15:40, Semmiről sem tudtak Hagyó párttársai? - Elképzelhetetlennek tartja a Fidesz alelnöke, hogy Hagyó Miklós tevékenységéről sem párttársai, sem Demszky Gábor főpolgármester ne tudott volna. Pokorni Zoltán szerint éppen ezért sem a budapesti MSZP-t, sem a liberális főpolgármestert nem érhette váratlanul Hagyó gyanúsítotti kihallgatása. ,,Szomorú hogy idáig jutottunk. Egy egyébként nyilván tehetséges fiatal ember ilyen eszközökkel, ilyen módon szerez befolyást a saját pártján belül, és aztán a főváros közműcégeiben, a vádak szerint legalábbis ilyen megengedhetetlen dolgokat művel, éveken keresztül a politikustársai szeme láttára, ez az, ami szomorú. Tehát felteszem mindaz, amit Hagyó Miklós csinált a fővárosi közműcégekben, az nem érhette villámcsapásszerű, ismeretlen ügyként sem Demszky Gábort, sem a szocialista politikustársait" - fogalmazott Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke.”
 • 21. Léni 2010. május 16. 17:06
  „19. sudoku! A kollektív felelősség a Gripen ügyben, a beléptetőrendszer ügyben, - még sorolhatnék
  vagy 2o ügyet - nem állapítható meg? Sőt, ezekben az esetekben még személyi felelős sem vonható
  kérdőre? Miért? Mert!”
 • 20. csiperke73 2010. május 16. 14:45
  „KÖTÉLEN LÓGVA hagyó-M”
 • 19. SP 2010. május 16. 14:40
  „Megélhetési politikusi bűnözés? Nem jutott kenyérre és villanyszámlára.”
 • 18. sudoku 2010. május 16. 14:12
  „mszp!! hol van a kollektiv felelősség vállalás??? Vagy ha mindenki öálloa azt csinált amit akart, akkor még annál is nagyobb a baj mit amit mi eltudunk képzelni.”
 • 17. jozicsenko 2010. május 16. 14:04
  „az mszp a becsületes emberek pártja! (látszik)

  az mszp az elesetteket képviseli! (elvtárs, segítsd a lebukottat)

  az mszp szociálisan érzékeny! (olcsóbb áramot a szociálisan rászoruló milliárdosoknak!)

  az mszp az első parlamenti párt, akinek nem csak az országházban van frakciója! (hanem a börtönben is!)”
 • 16. északmagyar 2010. május 16. 13:55
  „Korrupció az mszp-ben?

  Ez nem rend-hagyó.

  hehe”
 • 15. achilleus 2010. május 16. 13:31
  „A Népszabadság írta: Egy füles szerint Hagyó Izraelbe szökött volna
  http://nol.hu/belfold/20100515-hagyo_miklos_is_gyanusitott
  Itt pedig egy kis Hagyó-krónika (linkekkel teletűzdelve):
  http://index.hu/belfold/budapest/2010/05/14/eloallitottak_hagyo_miklost/
  A "megtört" ember, azért jól kihasználta a pártja által számára fenntartott mentelmi jogot:
  http://index.hu/belfold/budapest/2010/03/23/hagyo_sajat_lakasat_is_bebiztositotta/”
34 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Víz alatt a 11-es út

Mintegy két kilométer hosszan víz alá került szombat éjszaka a 11-es út Dunabogdány és Tahi között szakasza, és több autó a víz fogságába került. Tovább olvasom