Délmagyar logó

2019. 03. 25. hétfő - Irén, Irisz 6°C | 16°C Még több cikk.

Járóka Lívia és Kósa Ádám az Év Képviselője lett az EP-ben

Járóka az alapjogi, Kósa pedig a foglalkoztatási és szociálpolitikai területen végzett kiemelkedő munkája elismeréseként kapta meg az elismerést.
Járóka Lívia és Kósa Ádám fideszes európai parlamenti (EP-) képviselő is elnyerte az idei "Év Képviselője" díjat - közölte szerdán a fideszes EP-delegáció.

Járóka az alapjogi, Kósa pedig a foglalkoztatási és szociálpolitikai területen végzett kiemelkedő munkája elismeréseként kapta meg az elismerést.

Járóka Líviával azonos kategóriában a jelöltek között volt az a portugál zöldpárti Rui Tavares is, akinek az erősen elmarasztaló tartalmú Magyarország-jelentéséről jövő héten szavaz az Európai Parlament. Kósa Ádám többek közt az EP egyik kincstárnokát (questorát) utasította maga mögé.

Az Európai Parlament magazinjának szervezésében évente ítélik oda az "Év Képviselője" kitüntetést. Kimagasló munkájuk alapján minden alkalommal mintegy másfél tucat szakpolitikai területen 3-3 EP-képviselőt jelölnek a díjra. A jelöltekre az Európa Parlament képviselői szavazhatnak. Az idei nyertesek kihirdetését és a díjátadó ünnepséget kedden este tartották a brüsszeli Concert Noble központban.

Járóka Lívia a díj elnyerése kapcsán úgy nyilatkozott: romaként és EP-képviselőként 2004 óta az a küldetése, hogy az uniós politika napirendjén tartsa a romák és szegények sorsát. Kósa Ádám, az EP egyetlen siket képviselőjeként a díj átvétele után jelnyelven tartott beszédében kijelentette: legfontosabb célja, hogy elősegítse az Európai Unió mintegy 80 millió fogyatékossággal élő polgárának esélyegyenlőségét és foglalkoztatását, az akadálymentes környezet minél teljesebb kialakítását.

Olvasóink írták

  • 1. Apollo 2013. június 26. 18:37
    „Őszintén gratulálok Járóka Líviának, főként, hogy roma emberként kapta mindezt.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vádat emeltek Páva Zsolt lányának támadója ellen

A 23 éves pécsi Ny. Zoltánt kifosztással és más bűncselekményekkel vádolták meg. Tovább olvasom