Délmagyar logó

2019. 04. 20. szombat - Tivadar Még több cikk.

Két lány holttestére bukkantak egy autóban Budaörsön

Két fiatal lány holttestét találták meg a Pest megyei Budaörsön egy autóban vasárnap reggel, halálukat mérgezés okozhatta - közölte a Pest Megyei Rendőr–főkapitányság szóvivője.
Egy 21 éves budaörsi, illetve egy 19 éves bicskei lány holttestére bukkantak vasárnap reggel Budaörsön egy parkolóban, a lezárt autóban talált barátnők halálát mérgezéses fulladás okozta - közölte a rendőrség.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője korábban arról tájékoztatott, hogy a rendőrök állampolgári bejelentés nyomán mentek ki a Törökbálinti utcai parkolóhoz. Az elsődleges megállapítások szerint a két lány öngyilkos lett, erre utal, hogy a figyelmeztetést tettek ki a járműben: ne nyissák ki az ajtót, mert méreg van az autóban - tette hozzá Kovács Viktória.

A rendőrség az idegenkezűséget kizárta, a vizsgálatot közigazgatási hatósági eljárás keretében a budaörsi rendőrkapitányság folytatja.

A helyszínre az érdi tűzoltók vonultak ki – mondta a Pest megyei katasztrófavédelem igazgatóhelyettese az MTI-nek. Szabó János közlése szerint a kocsi csomagtartójába helyezett vödörben meszet és sósavat találtak, a két anyag mérgező gázt kibocsátó keverékét szívták magukba a fiatalok.

Az MTI úgy tudja, hogy az autót a 21 éves lány otthonához közel találták meg.

Olvasóink írták

 • 14. booo 2011. július 07. 20:44
  „Gratulálok a hiréhes médiáknak, épp most jelentették be hogy CSAK PESTEN több mint húszan nyírták magukat ki az eset óta! Nem kellett volna az esetet megírni, pláne úgy, hogy még az anyagokat is megírja valaki.
  Elindult a lavina! Én a szülők helyébe beperelnék mindenkit a tippadásért!”
 • 13. Tralala 2011. július 04. 09:16
  „ez szörnyű...:(”
 • 12. mazsolaszolo 2011. július 04. 09:03
  „8: Ja. A klórgáz az úgynevezett füstölgő sósavból keletkezik, azzal pl. lehet klórgázmérgezést szenvedni. Meg azzal, ha Hypót sósavval vagy savas anyaggal együtt használnak zárt és kis légtérben. Nekünk már általánosban is a kémiatanár a fejünkbe verte, hogy ez mennyire veszélyes.

  Hogy két ember, aki egymás kezét kell hogy fogja az önkéntesen hívott halálhoz, nem tervez brutális kínhalált magának, az ziher. Gondolom, széndioxid lett volna az éca, mert azzal csak az ember elájul és csendesen meghal.

  Szomorú. :(”
 • 11. qrumpli 2011. július 04. 08:26
  „A bíró kérdi a vádlottat mi történt hogy az áldozat nem gombamérgezésbe ,
  hanem ütlegelésbe halt bele?
  Hmmm- nem akarta megenni a gombát!”
 • 10. smalltown 2011. július 04. 00:05
  „Reszvetem:(((”
 • 9. M_R 2011. július 03. 23:03
  „Az a gáz hogy mészből meg sósavból nem klórgáz képződik... ahhoz kálium-permanganát (alias hipermangán) kell.
  A mész+ sósav széndioxidot termel. Ahhoz hogy valaki így szén-dioxid mérgezésben meghaljon légmentesen záródó autó kéne -meg jó sok idő...merthogy a CO2 nehezebb a levegőnél (pl.mustgáz mérgezés pincében)

  Szerintem olyan csinálta ezt az "öngyilkosságot" aki gyenge volt kémiából...”
 • 8. booo 2011. július 03. 21:26
  „Kicsit fura az eset, igy nem lehet öngyilkosságot elkövetni! Nekem volt már klórgáz mérgezésem és tudom azt hogy az első szippantás után az ember friss levegő után kapkod. Nem hiszem hogy végig rezzenéstelenül végigvárták a fulladásukat, életszerűbb lett volna ha kinyitják az ajtót vagy letekerik az ablakot.
  Sajnálom őket!”
 • 7. mazsolaszolo 2011. július 03. 20:42
  „4.: Nem más volt az, mint jól megtervezett és sajnos tökéletesre kivitelezett öngyilkosság - de a rendőrnek vizsgálódnia kell és csak a vizsgálat lezártával mondhatja azt, hogy ez történt. Mi azonban tudjuk, akik jártunk általános iskolában kémia órára, hogy milyen gáz keletkezik, ha mészkőre sósavat csepegtetünk. Lezárt autóban ez halálos.

  Sajnos, nagyon is tutira mentek, erre utal az a szöveg, ami elsőre mások védelmében (és megfélelmítésésére) írott szöveg, amely arra volt valójában hivatott, hogy senkinek eszébe se jusson kinyitni, felfeszíteni a zárat, autót, betörni az ablakokat, HA meglátja hogy bent ül két ájult ember. Megijed, és nem meri kinyitni az ajtót (persze, hogy nem, én sem merném gázmaszk nélkül! - ki tudja mi van az autóban?), de nem nyugszik a lelkiismerete, és hívja a rendőrséget...azok sem merik kinyitni az ajtót, kihívják a katasztrófavédelmet, és mire az kiér, eltelik az a kritikus idő, amíg az áldozatok megmenthetőek lennének.

  Sajnos - nagyon-nagyon sajnos! - tutira mentek. :( Nyugodjanak békében!”
 • 6. kispacni 2011. július 03. 19:27
  „4. NEkem is ez volt az első érzésem. Remélem a rendőrök azért vizsgálódnak, és csak a közvélemény elaltatására közölték csak, hogy kizárták az idegenkezűséget, de közben folyik a nyomozás.”
 • 5. Zsolt93 2011. július 03. 16:41
  „Ebben az évben már a sokadik öngyilkosság. Nem tudom mi van evvel az országgal”
 • 4. klj_54 2011. július 03. 16:01
  „A publikussá vált adatok alapján számomra hiteltelen az öngyilkosság!
  Egy jól megrendezett kivégzés hamarabb hihető.”
 • 3. EgEdina 2011. július 03. 13:17
  „Nagyon sajnálom Őket és részvétem a családnak!”
 • 2. laca74 2011. július 03. 12:36
  „Tutira menetek ...nyugodjanak békében!”
 • 1. Nórikám 2011. július 03. 11:22
  „Istenem! 2 ilyen fiatal teremtés miért is lesz öngyilkos? Együtt? és így? Iszonyatos!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Idén is lesz zenei fesztivál a Vajdahunyadvárban

A klasszikus művek mellett könnyed slágerek, klezmer- és cigányzene is felcsendül az idei… Tovább olvasom