Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Magyarország brüsszeli sikere a kukoricaintervenciós ügyben

Magyarországnak adott igazat az Európai Bíróság a kukoricaintervencióval kapcsolatban: részlegesen megsemmisítette az Európai Bizottságnak a kukoricaintervenciós kritériumok szigorítására irányuló rendeletét.
A magyar beadvány kifogásait megerősítve a testület úgy ítélte meg, hogy a brüsszeli bizottság megsértette a termelők jogos bizalmát. mivel nem tájékoztatta őket megfelelő időben a kukorica fajsúlyára vonatkozó új kritérium tervezett bevezetéséről.

A gabona intervenciós rendszerben az unió előre meghatározott intervenciós áron és feltételekkel felvásárolja az adott időszakon belül felajánlott kukoricát, feltéve, hogy az ajánlatok megfelelnek bizonyos minőségi követelményeknek. Ezzel a gabonapiaci szereplők számára úgynevezett biztonsági hálót működtet. A bizottság 2006. október 18-án rendelettel szigorította a korábbi minőségi követelményeket, és a kukorica fajsúlyára vonatkozó új követelményt vezetett be.

Hazánk 2006. november 17-én keresetet nyújtott be az Európai Közösségek Elsőfokú Bíróságához a rendeletnek a kukoricára vonatkozó fajsúlykövetelmény bevezetéséről szóló rendelkezései megsemmisítése érdekében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

November végén indul a Volán-társaságok fapados konkurense

Már rajtra kész az Orangeways: az új, menetrend szerinti buszjáratokat üzemeltető cég november 26-án… Tovább olvasom