Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Új magyar egységet szorgalmaz Orbán Viktor

A Fidesz az új magyar-magyar egység létrejöttében érdekelt - jelentette ki Orbán Viktor pénteken, Tusnádfürdőn tartott sajtótájékoztatóján.
A Fidesz elnöke a 19. alkalommal megszervezett szabadegyetemen találkozott Szász Jenővel , a Magyar Polgári Párt elnökével, akivel a romániai önkormányzati választások eredményeit értékelték.

Az őszi parlamenti választásokra utalva Orbán elmondta: a Fidesz nem kíván beleszólni az RMDSZ és az MPP között zajló tárgyalások részleteibe, ám a magyarság képviseletének erősödése szemptontjából az új magyar egyezség megszületését szorgalmazza. Kifejtette: Markó Bélával, az RMDSZ elnökével is kész találkozni. Sajnálatosnak nevezte hogy Markó nem fogadta el a szabadegyetemre szóló meghívást, hozzátéve, hogy ha az RMDSZ-vezető másképp dönt, találkozhatnak.

A Fidesz elnöke szerint a romániai önkormányzati választások eredményei mindenképpen bizalomkeltőek. Hangsúlyozta: a Fidesz a Kárpát-medencei magyarság célkitűzéseinek tükrében értékeli az eredményeket. "Márpedig ezek azt mutatják, hogy az előző ciklushoz képest a magyarságnak több polgármestere és önkormányzati képviselője van" - mutatott rá.

A Fidesz más pártokkal való viszonyát értékelve elmondta: azokkal az alakulatokkal szilárdabb a kapcsolat, amelyek elkötelezettek az autonómia iránt. "Akik ingatagon viszonyulnak az autonómiához, azokkal ingatag a kapcsolatunk is" - mondta Orbán Viktor.

Olvasóink írták

 • 18. mai 2008. július 19. 07:31
  „"""A Fidesz más pártokkal való viszonyát értékelve elmondta: azokkal az alakulatokkal szilárdabb a kapcsolat, amelyek elkötelezettek az autonómia iránt. "Akik ingatagon viszonyulnak az autonómiához, azokkal ingatag a kapcsolatunk is" - mondta Orbán Viktor. """
  Akutyafáját-nak: Még hogy nem olvastam el a cikket!?”
 • 17. Gugas 2008. július 18. 23:18
  „Akutyafáját!

  Nem Orbán dirigál, a szervezők meghívták tavaly és idén is Markót a Tusnádfürdői Szabadegyetemre. Tavaly lemondta pár nappal korábban, mert Budapesten volt, idén is lemondta valamiért, indoka nem volt rá. Másrészt nem értem miért kell mindig Orbánt szapulni, már 6 éve nem ő kormányoz. Ha nem csinál semmit az a baj, ha csinál az a baj. Ha nincs jaavslata akkor azt mondják róla, hogy semmi elképzelése, ha van javaslata akkor meg rossz amit mond, csődbe vinné az országot. Voltak, vannak, lesznek hibái, de ki hibátlan?”
 • 16. röhej 2008. július 18. 23:16
  „Nem Feriért küzdenek a pécsi emeszpések? Vagy csak az aranyeremért?”
 • 15. akutyafáját 2008. július 18. 23:13
  „bocs: megosztó,”
 • 14. akutyafáját 2008. július 18. 23:10
  „Senki nem tiltakozik a Fidesz,és a többpárt rendszer ellen. Sőt,így a demokratikus.Azonban a Fidesz,Orbán ilyen irányú,más ország belügyeibe való erőszakos, dirigáló megossztó politikája, nem átgondolt politikushoz méltó.Ez az ő eszmei elgondolásának ráerőltetése a másik országpolitikusára,amihez,semmi köze.
  Te "mai "te nem olvastad el ezt a cikket, v.nem érted a lényeget.Egész más vonalon kapírgálsz !”
 • 13. mai 2008. július 18. 22:39
  „Vagyis idehaza se jó a többpárt rendszer? Tegyük fel, ha nem lenne a Fidesz, akkor azok kettő millió szavazója is az egyetlen MSZP-re adná a voksát? Kapnának kettő millió helyett négy millió szavazatot? Éljen az alternatíva nélküli egypárt rendszer! Miért is történt rendszerváltozás? Nem többen vagyunk, leszünk, lesznek így?”
 • 12. akutyafáját 2008. július 18. 22:32
  „Gugas !
  Miért a Fidesz a megosztó ? Kérdezed.
  Melyik párt vezetője Orbán Viktor ? Ő ment ki Romániába,nem az RMDSZ vezetője jött ide és nem ő hívta Orbánt.Akkor ne az odalátogató parancsolja meg annak a vezetőnek,hogy mikor,hova menjen. Ő ott ne parancsolgasson.Mintha vendég menne hozzátok,és ő mondaná meg hova ülj,mikor mehetsz ki,mit tehesz a családoddal stb. Van egy protokol illem,amit tudni kell,és be kell tartani.
  Marko ott megválasztott vezető,az az ő országa,nem lehet innen parancsolni,hogyan csinálja ott.Az se tetszene,ha ő dirigálna Orbánnak,hogy itt hogy kellene neki vezetni.”
 • 11. falusi 2008. július 18. 22:28
  „Ennél szemetebb dolgot nem hallottam, szétszakítja a magyar egységet, majd az összefogásról papol. Ennek az embernek mindent szabad? Kedves fidesz-esek keressetek egy jobb vezetőt, mert még megnyer néhány vesztett választást nektek!!!!!!!!!!!!”
 • 10. mai 2008. július 18. 22:19
  „Markó mást se csinál, csak símul a mindenkori román parlamenti pártok oldalához, meg idehaza a kettős állampolgárság ellen sikerrel agitált, a magyar nemzeti egységre elutasítóan tekintő MSZP-hez, Gyurcsányékhoz. Az ilyen hintapolitikus távlatban gyenge képviselni a megerősödni óhajtó nemzeti egységet. Orbán Viktor természetes törekvése politikai, politikus alternatívát keresni saját szempontja szerint. Tessék megérteni a helyzetet, tessék szélesebb látókörben gondolkozni és véleményt nyilvánítani.”
 • 9. akutyafáját 2008. július 18. 22:16
  „Miért kell akár Erdélyben,Délvidéken,Felvidéken beleavatkozni más ország belügyeibe ? Értelmes magyarok laknak mindenütt,meg tudják oldani bölcsebben saját belügyeiket,mintha belediktálunk !Miért ?
  EU tagok,21.században.békében élünk.Ha beleavatkozunk akár Erdélyben,akár hol,meg akarjuk nekik parancsolni,hogy a mi, v.Orbán elképzelései alapján intézzék belpolitikájukat,csak ártanak az ott élő magyaroknak.Megszünt ez a máshova belepolitizálás.Annó az oroszok is beszoltak nekünk,és nem tetszett.A mai világban ez az erőszak politika nem megy.Erőszekot szül,és ez nekünk sem jó,az országunknak.”
 • 8. Rozsdás 2008. július 18. 22:00
  „Magyar egységet szeretnénk nagyon sokan!
  Ami ettől csak kétségesseb!!”
 • 7. Gugas 2008. július 18. 21:38
  „Kedves hozzászólók!

  Miért a FIDESZ a megosztó? Az RMDSZ elnöke nem ül le tárgyalni évek óta se Tőkéssel, se Szász Jenőékkel. Tavaly se ment el az RMDSZ elnöke Tusnádfürdőre, idén sem megy. A FIDESZ is abban érdekelt, hogy egy párt legyen, ami képviseli a romániai magyarok érdekét, de az úgy nem megy, hogy Markóék féltik a saját pozíciójukat és nem mellesleg a húsosfazékban lévő tudjukmit...
  Másrészt Délvidéken és Felvidéken kitudtak egyezni a magyraok Erdélyben miért nem tudnak Markóék? Nekik kellene mostmár gesztust gyakorolni”
 • 6. bespin 2008. július 18. 21:33
  „Szépen egységben elvonulnál Viki, a parlamentben ülő politikusnak nevezett ilyen-olyan pártállású emberekkel a büdös p....cs@ba, akkor lenne magyar az egység és lenne egyezség.”
 • 5. web 2008. július 18. 20:54
  „Tessék már megmondani ki finanszirozza ezt a pártot vagy mit?Kinek a pénzéből élnek? Vagy időnként kékkönyvvel elmennek napszámba? Miért kell mindenütt felforgatni az emberek nyugalmát?
  Ha idehaza nem tudom megoldani a problémámat átmegyek a szomszédba? De minek?!”
 • 4. rade 2008. július 18. 20:50
  „Orbán Viktor az ország leg ellenmondásos figurája. Össze hord tücsköt bogarat,és véletlenül bele trafál a politika aszencíájában
  és mégsem tanul. Ő 2002.óta vereséget szenvedett politikus és az is marad, miért azért mert becsapta a népet. Saját klientúrájának meggazdagodását tartotta szem előtt és ez volt a veszte.
  A magyar nép nem feled és nem bocsájt , inkább más mint Ő elv alapján választ a Magyar nép.
  Ez nem más mint a 22 -es csapdája, mindenki mással igen Ő vele nem ezt illene tudomásul venni.”
 • 3. hát osztán, na osztán 2008. július 18. 20:21
  „Van itthon is gond, kinn is. Kár, hogy a kormányzat semmit nem tud megoldani! Pécsett már több mint 2000 mszp-és aláírása gyűlt össze. Mintha elegük lenne Feriből! A tehetetlenség nagy úr!”
 • 2. holgersson 2008. július 18. 20:19
  „Azért osztotta meg hát az erdélyi magyarságot és a polgári faszságai miatt Marosvásárhelyen sem magyar a vezetés? Gratula Orbánnak a nagy megosztónak már megint idiótaságot beszél...Legalább Erdélyt hagyná békén ott még talán összetartanak a magyarok.”
 • 1. akutyafáját 2008. július 18. 19:20
  „Nem elég gubanc van itthon ? Miért kell belenyúlni más ország belügyeibe,mikor a miénket sem tudjuk helyrerakni !Az ingatagságról "karakánul" megmondta.!De kinek és kik nevében nyilatkozta ?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyomozás a Jud Süss miatt

Nyomozást rendelt el a rendőrség pénteken a náci propagandafilm, a Jud Süss többszöri fővárosi… Tovább olvasom