Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Valaki figyeli Zsanettet?

Nincs kizárva, hogy megfigyelik a Múzeum körúti erőszak sértettjét, E. Zsanettet, akinek jogi képviselője tegnap arra tett indítványt az ügyészségen, vizsgálják ki, hogy az ügy gyanúsítottja ír-e az egyik internetes fórumon.
Az ügyészséghez fordult pénteken Tuza Péter, a májusban elmondása szerint rendőrök által megerőszakolt lány ügyvédje, hogy derítsék ki, jelenthet-e az egyik gyanúsított fenyegetést Zsanettra. Az Index nyilvános fórumán egy 107 néven bejelentkező illető olyan információkat tárt a nyilvánosság elé, amelyek arra utalnak, hogy figyelik a lányt.Tuza Péter a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy az internetes fórumon október 16-án tette fel az ismeretlen 107-es azokat az információkat, amik arra utalnak, hogy a lányt megfigyelik. Zsanett ekkor kórházban volt az édesanyjával. Aznap néhány óra múlva felkerült a fórumra, hogy a lány anyja volt a beteg, vagyis a páciens. Mivel ennek külső jele nem volt, aki ezt írta, annak pontosabb információkkal kellett rendelkeznie, mint amennyi egy véletlen találkozáskor kiderül. Tuza Péter elmondta, a legfontosabb, hogy kérdés, hogy miért fontos valakinek, hogy a lányról szóló személyes értesüléseit nyilvános fórumra tegye fel, ahol akár Zsanett is olvashatja. Az is kérdés, hogy honnan származnak az információk. A fórumon egyébként a 107-es egyes szám első személyben ír magáról, mintha rendőr, sőt, az egyik gyanúsított lenne. A hozzászólók is ilyen értelemben válaszolnak neki.

Az ügyvéd szerint ki kell deríteni, hogy a fórumozó nem az egyik gyanúsított-e, mert ha igen, a hozzászólásai alkalmasak a lány megfélemlítésére. Zsanett egyébként az ügyvéd elmondása szerint meg is ijedt attól, hogy esetleg követik. Ilyen esetben pedig, ha bebizonyosodik, hogy valóban az egyik rendőr az író, akkor előzetes letartóztatásba kell helyezni újra, mert megfélemlítette a sértettet. A nagy botrányt kirobbantó ügy a 21 éves lány feljelentésével indult, aki azt állította, hogy május elején rendőrök leintették autóját a fővárosi Múzeum körúton, majd azt mondták, hogy előállítják. A lány szerint ehelyett egy félreeső utcába hajtottak vele, ahol ketten megerőszakolták. A történtekkel kapcsolatban a nyomozó ügyészség a Rendészeti Biztonsági Szolgálat (REBISZ) állományába tartozó 5 rendőrt vett őrizetbe, majd a bíróság május 19-én előzetes letartóztatásba helyezte őket. Egy hónap után végül mindannyiukat kiengedték és szabadlábon védekezhetnek.

Az ügyben legutóbb az Egészségügyi Tudományos Tanács egyik csoportja készített szakvéleményt, amely a lány állításainak egy részét igazolja, más részeiben viszont nem tudtak egyértelmű nyilatkozatot tenni. Ez a szakvélemény Zsanett sérüléseirő, azok keletkezésének körülményeiről és idejéről szól. A rendőrök ellen katonai bűncselekmény miatt is eljárás indult. A Katonai Ügyészség szeptember 12-én vádat is emelt ellenük: kötelességszegés vétségével mind az öt rendőr, hivatali visszaélés miatt pedig hármójuk ellen - mondta a Független Hírügynökségnek korábban Ács Tibor, a Katonai Ügyészség szóvivője. Hozzátette, hogy előbbiért egy évet, utóbbiért pedig maximum három éves büntetést lehet kapni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csúszik az M7-es átadása

Kétségessé vált, hogy elkészülhet-e a jövő májusi határidőig az M7-es autópálya utolsó,… Tovább olvasom