Délmagyar logó

2019. 03. 19. kedd - József, Bánk 5°C | 12°C Még több cikk.

Betelt a pohár a csongrádi Torokban

Csongrád - Kiszállnak a vállalkozók a Körös-toroki büfék üzemeltetéséből, ha fejük fölött dönt a csongrádi önkormányzat az üdülőterület ügyében. A büfések szerint a város eddig egyoldalúan módosította megállapodásukat, ezért többüknek nehéz volt kitermelni a szezononkénti 400 ezer forintos bérleti díjat.
Hiába volt hosszú a szezon az idei forró nyáron, a csendes hétvégék bevezetése jelentősen szűkítette bevételi lehetőségeiket, a kiadásaik viszont növekedtek. Ezért is tartják alaptalannak azokat a polgármesteri nyilatkozatokat, melyek szerint nem áldoztak eleget a programok támogatására, vagy azt a városszerte hangoztatott tézist, hogy ők ott évről évre „kaszálnak".

Három vidéki pályázó

Egyetlen csongrádi vállalkozás sem pályázott a jövő évi Körös-toroki napok programsorozatának megrendezésére. A három ajánlattevő közül kettő szegedi, egy budapesti. Úgy tudjuk, hamarosan feláll egy előkészítő bizottság, amely részletesen is kifaggatja terveikről a pályázókat, akik műsorterveikben a családi programokat részesítették előnyben az eddigi zenei kavalkáddal szemben.

– Nem csak 200 ezer forintot fordítottunk idén a Körös-toroki programokra. Jelentős összeget emésztett föl a vállalkozói udvar biztosításának megszervezése, hasonló okokból támogattuk a helyi polgárőrséget, és saját rendezvényekre is költöttünk amellett, hogy kigazdálkodtuk a tíz büfé évi négymillió forintos bérleti díját, ami a városi kasszába kerül – nyilatkozta lapunknak a büfésort bérlő Big Brother Bt. vezetője. Pusztai Zsolt szerint az sem tesz jót megítélésüknek, hogy összemossák őket azzal a Körös-toroki vállalkozóval, aki valóban nem sokat adott a közösbe. A társaság 2004-ben tízéves bérleti megállapodást kötött az önkormányzattal, ezt azonban – hiába kezdeményezték – azután sem volt hajlandó módosítani a városvezetés, hogy bevezette a csendes hétvégéket.

Márpedig a havi „buliböjtről" nem kíván lemondani az önkormányzat – legalábbis erről tanúskodik a szezon tapasztalatairól készült előterjesztés, melyet pénteki ülésén vitat meg a képviselő-testület. Javaslatként az szerepel benne, hogy a választott grémium meghatározott hétvégéken korlátozza a Körös-toroki vendéglátóhelyek éjszakai nyitva tartását. Azt, hogy ez konkrétan mennyi nyári hétvégét érint, egyelőre nem tudni, de Bedő Tamás polgármester korábban lapunknak is elmondta, hogy a családok visszacsalogatása érdekében akár havi két csendes hétvégét is elképzelhetőnek tart az üdülőterületen.

Két vállalkozó már jelezte, hogy ha marad az idei gyakorlat, vagyis a havi egy korai záróra, nem üzemelteti tovább büféjét. Ha még kevesebb hétvégi buli megtartására lesz lehetőség, a többiek sem fogják kigazdálkodni a bérleti díjat, inkább kiszállnak – tette hozzá Pusztai Zsolt. A cégvezető szerint nehéz lesz helyükre más vállalkozót találni, ha ilyen kiszámíthatatlan viszonyok uralkodnak az üdülőterületen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bányagödör a bokrosi szőlőhegyen

Bokros - A bokrosi szőlőhegyen éktelenkedő homokbánya betemetésére még várni kell, de két… Tovább olvasom