Helyi sport

2024.03.22. 06:00

Egyelőre minden remekül alakul Sándorfalván

Már két fordulón ugyan túl vannak a labdarúgó Csongrád-Csanád vármegyei II. osztályú csapatoknál, ám sorozatunkban a résztvevőknél érdeklődünk, mit várnak a szezon második felétől. A befejező részben a Sándorfalva következik.

Vajgely Pál

Illusztráció: Földi Imre

Egyelőre minden a tervek szerint alakul a Sándorfalvánál: a csapat ugyanis azzal a céllal vágott neki a szezonnak, hogy feljusson a vármegyei I. osztályba. Tizenöt lejátszott mérkőzést követően pontveszteség nélkül áll a tabella élén a csapat, amelynek lendülete az őszi bajnoki címet követően sem állt meg, hiszen egyelőre a csengelei pótolt mérkőzést követően a Zsombót és a Röszkét is kapott gól nélkül győzte le. Összességében tizenöt bajnoki után igencsak imponáló, plusz 75-ös gólkülönbsége van a csapatnak, miután 79 rúgott gól mellé csupán négy kapott társult eddig, egynél több gólt pedig egy meccsen sem kaptak. 

Ezt a teljesítményt is vártuk a csapattól, hiszen az a célunk, hogy megnyerjük a bajnokságot. Jó hangulatú társaságról van szó, de egyben visszafogottak is vagyunk, hiszen vár még ránk tizenegy mérkőzés a bajnokságból – mondta lapunknak Kurucsai András, a Sándorfalva edzője. 

A csapat téli felkészülése is jól sikerült, ezt pedig nagyban segítette, hogy elkészült a műfüves pálya felújítása, így kiváló körülmények között dolgozhattak a tél folyamán. Ami a csapat keretét illeti, két-két érkezője és távozója volt a Sándorfalvának. Eligazolt a csapattól Tóth Attila, aki az Ásotthalomban folytatja, mellette pedig Faragó-Barát Zoltán a Bordány csapatában játszik már tavasszal. A rutinos Szabó Attila a Bácsalmás csapatától tért vissza a Csongrád-Csanád vármegyei futball vérkeringésébe, és Pécsi Attila Erasmus-tanulmányait követően játszik újra sándorfalvi színekben. 

Többször bebizonyosodott már, hogy az erős keret nem jelent egyértelműen jó eredményeket is: Sándorfalván viszont egyelőre minden összeállt, és megállíthatatlanul törnek a bajnoki címre, jelenleg hét ponttal vezetnek a Deszk előtt. 

Jó úton járunk a céljaink elérését illetően, ezért is dolgoztunk, és ugyanilyen elánnal megyünk tovább előre. Persze sokkal könnyebb így a heti munka is, hogy jönnek az eredmények, de egyelőre valóban minden klappol – tette hozzá Kurucsai András. 

Így várják a tavaszi folytatást a vármegyei II. osztály csapatai:

Deszk

Mindszent

Csongrád-Draxi Gép Kft.

St. Mihály

UTC

Mártély

Csengele

Algyő II.

Csanytelek
Röszke

Tömörkény
Zsombó
Apátfalva

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában