Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 11°C Még több cikk.

Az egyik nem fizet, a másik bérletet vált

A vásárhelyi Erzsébet-kórház szakrendelésén tegnap két páciens megtagadta a vizitdíj fizetését. Ennek ellenére ellátták őket, de jegyzőkönyvet vettek fel az esetről.
A vásárhelyi Erzsébet-kórház szakrendelésén tegnap két páciens megtagadta a vizitdíj fizetését. Ennek ellenére ellátták őket, de jegyzőkönyvet vettek fel az esetről. – Tapasztalatokról még korai beszélni, de kollégáim felkészülten látták el a pluszfeladatokat, valamint a betegek túlnyomó többsége is tudomásul vette a díjfizetést – nyilatkozta Kallai Árpád. A kórház és rendelőintézet főigazgatója hozzátette: tegnap feleannyian keresték fel szakrendeléseiket, mint korábban, így jutott idő az adminisztrációra. Dr. Nagy István háziorvos rendelőjében sem okozott egyelőre problémát az átállás. – Nem a vizitdíj összegén vagyok felháborodva, hanem az elven. Ugyanis szinte egy életen át fizetjük a tb-járulékot, s most ezenfelül újabb terhet rónak ránk – vélte a háziorvos.

A szentesi Nagyörvény utcai rendelőben nem volt dömping tegnap. Dr. Papp Andrea háziorvos tájékoztatása szerint a vizitdíj bevezetése előtt 40-50 beteget is elláttak naponta, tegnap viszont csak 20-an jelentek meg. A páciensek apróban vitték a 300 forintot, így nem kellett a visszaadással bajlódniuk. Voltak olyanok is, akik öt alkalomra szóló bérletet vásároltak. A gondot egyelőre az jelenti, hogy nem egyértelmű, kiktől kell vizitdíjat kérniük.

Makón a Tulipán utcai orvosi rendelő doktora, Sánta Sándor elmondta: volt, aki nem hallott a vizitdíjról, és hazament pénzért, és jött olyan beteg is, aki kifejezte nemtetszését – fennakadás azonban nem volt a rendelésben. Ami a kórházat illeti, vizitdíjat két helyen, a rendelőintézetben és a kórház sürgősségi betegellátó helyén lehet leróni – itt sem okozott gondot az új rend.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az utolsó ingyenes nap

Kész őrület! – jellemezte a tegnapi napot dr. Szántai Gábor. A vásárhelyi háziorvosnál már az… Tovább olvasom