Délmagyar logó

2019. 03. 21. csütörtök - Benedek 0°C | 13°C Még több cikk.

Még hetekig zárva a keleti elkerülő

Hódmezővásárhely - A hódmezővásárhelyi keleti elkerülő hetek óta kész, de még mindig nem lehet használni. Benkő Zsolt képviselő szerint ha a polgármester nem a politikai karrierjét építené, akkor lett volna ideje azon dolgozni, hogy minél hamarabb megindulhasson a forgalom a 3,2 kilométeres útszakaszon.
– A vásárhelyi keleti elkerülő út ékes bizonyítéka annak, hogy Márki-Zay Péter polgármester nem azzal foglalkozik, amiért a hódmezővásárhelyiek megválasztották – mondta Benkő Zsolt (képünkön) önkormányzati képviselő Hódmezővásárhelyen, a keleti elkerülő Erzsébeti út felőli szakaszán, az egyik úttorlasznál megtartott sajtótájékoztatón.

Az útra ugyanis még nincs meg a használatba helyezési engedély, vagyis hiába készült el, hiába van minden tábla a helyén, nem lehet rajta közlekedni.
Hiába készült el az út, nem lehet használni. Fotó: Kovács Erika
Hiába készült el az út, nem lehet használni. Fotó: Kovács Erika
A képviselő emlékeztetett, a város a területi operatív program segítségével jutott a keleti elkerülő építéséhez szükséges 1,8 milliárd forint forráshoz. A cél az volt, azoknak a járműveknek, amelyek úti célja nem Hódmezővásárhely, ne kelljen keresztülhajtaniuk a városon.

– Az építkezés még a választások előtt elkezdődött, és már hetekkel ezelőtt befejeződött. Véleményem szerint nagyon fontos, hogy ha egy út kész, akkor azt már akár másnap használni lehessen. Most azonban még heteket kell várni, hogy megindulhasson itt a forgalom. Ha a város polgármestere Hódmezővásárhellyel foglalkozna, nem pedig az országos politikai karrierjét építgetné, akkor talán lenne arra idő, hogy az út átadása minél hamarabb megtörténjen. Mi elintéztük a pályázatot, azt, hogy a forrás idekerüljön. Márki-Zay Péternek csak egyetlen dolga lett volna, hogy az elkészült utat minél hamarabb forgalomba helyeztesse
– jelentette ki a képviselő.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nincs veszély: a gyenge immunrendszer vezetett a hattyúpusztuláshoz

Nincs veszély: a gyenge immunrendszer vezetett a hattyúpusztuláshoz
Lapunk január 25-én tett bejelentése alapján vizsgálták, mi miatt pusztulhatott el öt hattyú Hódmezővásárhelyen. Tovább olvasom