Délmagyar logó

2019. 04. 18. csütörtök - Andrea, Ilma Még több cikk.

A MOB Sportegyesületi Bizottságának tagja Ujhidy Tibor

Megalakult a Magyar Olimpiai Bizottság Sportegyesületi Bizottsága, amelyben Ujhidy Tibor, a Kecskeméti Spartacus Sportkör ügyvezető elnökeke is helyett kapott.
A Magyar Olimpiai Bizottság Sportegyesületi Bizottsága megalakult a napokban. A versenysport egyesületek kezdeményezésére létrejövő új bizottság 12 tagú. Köztük van Ujhidy Tibor, aki a Kecskeméti Spartacus Sportkör ügyvezető elnökeként a MOB tagja is.

Az alakuló ülésen Molnár Zoltán a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) főtitkára hangsúlyozta, hogy a sportirányításnak sokkal hangsúlyosabban kell foglalkozni a sportműhelyekkel, hiszen ők az egyik legfontosabb letéteményesei az ország sportjának felemelkedésére. Megemlítette, hogy nagyon komoly szakmai feladatok várnak a bizottságra a sport jogalkotási, sportfinanszírozási folyamataiban. Szóba került többek között a MOB szerepe, a sportirányítás legmagasabb szintjének feladatai, a regionális utánpótlásnevelési központok felállításának kérdése, az állami sporttámogatások közvetlen egyesületeknek történő juttatása és a látványsportágak társasági adóból történő támogatásának elvei.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Kecskemét az izraeli élvonal újoncát fogadja

A labdarúgó NB I-ben szereplő Kecskemét hétfőn, nemzetközi felkészülési mérkőzésen az izraeli… Tovább olvasom