Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 0°C Még több cikk.

Százmillióból kapott új elkerülő utat a megye legfiatalabb városa

Közel 95 millió forintos beruházással elkészült az új ipari-összekötő út Bács-Kiskun megye legfiatalabb városában, Mélykúton.
Mélykút önkormányzata, a település úthálózatának felülvizsgálata során elhatározta, hogy a fontosabb hálózati funkcióval rendelkező olyan külterületi utak kiépítésére keres lehetőséget, melyek elősegítik a mezőgazdasági területek, üzemek és a jövőben kialakítandó ipari park szállító-, és egyéb közlekedő járművekkel, valamint mezőgazdasági munkagépekkel történő megközelítését.

Ennek keretén belül a település déli oldalán elhelyezkedő, a már kiépített úthálózathoz illeszkedő ipari elkerülő/összekötő út építésének finanszírozására keresett pályázati forrást. A sikeres pályázat után a projekt a DAOP-3.1.1/D-2010-0011 keretében az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Az épített út mezőgazdasági övezeten is áthalad ugyan, de a gazdasági övezetben elhelyezkedő ipartelep megközelíthetőségét hivatott szolgálni, a belterületi lakóút tehermentesítésével. A gazdasági övezetben telephellyel rendelkező vállalkozás fejlődésével az utóbbi egy-két évben megtízszereződött a tehergépjármű forgalom nagysága a tehermentesítésre kerülő Jókai utcában. Az út megépítésével valós lakossági igényt szeretnék kielégíteni, és megóvni a környező ingatlanokat, és a kövesút minőségét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kék hírek: meglopták a házában, a betőrök után ment

Egy kiskunfélegyházi férfit megloptak a lakásában, 90 ezer forintját vitték el. A férfi a tettesek… Tovább olvasom