Délmagyar logó

2019. 07. 20. szombat - Illés 17°C | 30°C Még több cikk.

Makói g.cigate: leg.cizték a polgármestert

Makó - G.cinek nevezte a keddi zárt testületi ülést követően Farkas Éva Erzsébet polgármestert az egyik képviselő, Marosvári Attila. A polgármester ma bírósághoz fordult, Marosvári Attila bocsánatot kért.
„Mikor takarítjátok el innen ezt a nőt? Ez egy g.ci" – ezt mondta állítólag a keddi, egyetlen napirendi pontot tárgyaló zárt rendkívüli ülés lezárását követően, de még az ülésteremben több képviselő és városházi dolgozó, illetve a jegyző jelenlétében Farkas Éva Erzsébet polgármesterre célozva Marosvári Attila önkormányzati képviselő az alpolgármesternek, Czirbus Gábornak.  Czirbus  lapunknak azt mondta, úgy emlékszik, Marosvári az ülés végeztével odament a pulpitushoz, és emelt hangon szidalmazta a polgármester asszonyt. Farkas Éva Erzsébet ezt követően távozott, már Czirbus is az ajtóban állt, amikor Marosvári mellette elhaladva az ominózus kérdést a sértő minősítéssel együtt nagy hangerővel feltette. Az alpolgármester azt mondta, felháborító, ami történt és idáig nem volna szabad eljutni egy képviselőnek.

A polgármester az elhangzottak miatt  tegnap bírósághoz fordult. A Szegedi Törvényszék sajtóosztálya lapunknak megerősítette, hogy a Makói Járásbírósághoz szerdán egy becsületsértés vétsége miatti magánvádas ügy érkezett, a feljelentés tartalmáról azonban nem kaptunk tájékoztatást. Kerestük a városházát is, érdeklődésünkre azonban egyelőre nem kaptunk választ - ha kapunk, visszatérünk a témára.

Egy jelen volt, névtelenséget kérő képviselő lapunknak azt mondta, úgy gondolja, Marosvári Attila – akire egyébként egyáltalán nem jellemző az alpári stílus – azért ragadtathatta el magát, mert az ülést anélkül rekesztették be, hogy szót kaptak volna, akik még szavazásra jelentkeztek. Hozzátette: a feszültség felgyülemlésében az is közrejátszhatott, hogy Marosvári, mint az előző ciklus alpolgármestere, rendszeresen kap támadásokat a város jelenlegi vezetőitől. Egy másik képviselő, aki a történtek idején már a folyosón beszélgetett, így nem hallhatta, mi hangzott el bent, annyit látott, hogy Marosvári falfehér arccal, sietős léptekkel távozik a teremből. Egy harmadik megdöbbenésének adott hangot, mondván, Marosvárit úriembernek ismeri és nem érti, hogyan szakadhatott el nála most a cérna.

– Amennyiben egy indulatos vitát követően illetlen szavakat használtam, elnézést kérek a polgármester asszonytól és azoktól, akik jelen voltak – mondta megkeresésünkre Marosvári Attila. További kérdésekre nem kívánt válaszolni – szerettük volna megkérdezni, ő miként emlékszik a történtekre – , azt azonban hozzátette: tegnap délelőtt Farkas Éva Erzsébettől személyesen is bocsánatot kért.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megújul az Espersit-ház

A jelenleginél színesebb, korszerű, interaktív tárlat fogadja a látogatókat, ha megújul Makó közel négy évtizede változatlan irodalmi emlékhelye, az Espersit-ház. Tovább olvasom