Délmagyar logó

2019. 03. 22. péntek - Beáta, Izolda 1°C | 17°C Még több cikk.

Senkinek sem kell a makói Korona étterme

Egy kínai érdeklődő kérését figyelembe véve felére csökkentette a makói Korona Szálló éttermének meghirdetett bérleti díját a város önkormányzata, ám a határidőig végül így sem jelentkezett senki. A jelenlegi üzemeltető azért jelezte, hogy nem akarja tovább bérelni az éttermet, mert szerinte nagyon drága a fenntartás.
Bár a makói önkormányzat legutóbbi testületi ülésén döntött róla, hogy komoly pályázók jelentkezését várva a korábbi felére redukálja a Korona étterem havi bérleti díjának összegét, az elmúlt héten senki sem jelentkezett a pályázati csomagért. Az engedményre egyébként azt követően került sor, hogy egy szegedi befektetőcsoport ajánlatot tett: vállalnák a 826 négyzetméter alapterületű étterem és konyha működtetését, havi nettó 170 ezer forint befizetése mellett.

Információink szerint az érdeklődők kínai illetőségűek voltak, az étterem fő profilja így ázsiai ételek készítése lett volna, hétköznap menüs, este és hét végén, valamint ünnepnapokon svédasztalos kínálattal várva a vendégeket. Az ételek elkészítéséhez kínai szakácsot vettek volna fel, az egyéb munkák elvégzéséhez 8-10 helyi dolgozót alkalmaztak volna. Ám a múlt pénteken lezárult határidőig nem jelentkeztek. Az önkormányzattól megtudtuk: továbbra is nyitott a pályázat, várják a lehetséges befektetőket.

Dévényi Zsuzsa, az önkormányzat vagyoncsoportjának vezetője kiemelte: a városvezetés nem köti meg, hogy milyen profillal nyithat meg a vendéglátó-ipari létesítmény, ám az évszázados, patinás ingatlan szelleméhez illő módon kell azt üzemeltetni.
– Gyorsbüfé, kifőzde nem nyitható a Koronában, hiszen ezt a felújításhoz forrást biztosító Phare CBC-program keretében megszületett szerződés szigorúan szabályozza. A vállalkozónak biztosítani kell a II. osztály minőségi követelményeit. Mivel az épület műemlék jellegű, így külső, belső építészeti átalakításokat nem végezhet az üzemeltető, ám mobil dekoráció felhasználható.

Szabó Sándor, a Korona étterem jelenlegi üzemeltetője megerősítette: nemrég valóban megtekintették a bérleményt kínai üzletemberek, ám a kapcsolatot egyelőre nem vette fel velük, úgy látta, nem lelkesedtek az ingatlan műszaki állapotáért. Rajtuk kívül más, komoly érdeklődővel eddig még ő sem találkozott. Ő azért nem akarja tovább üzemeltetni az éttermet, mert az épület energetikai rendszere nagyon elavult, korszerűtlen a fűtése is, emiatt nagyok a közüzemi számlák. A következő fűtési szezontól már semmiképp sem szeretne itt lenni. Mivel a várossal kötött szerződése értelmében jelenleg nettó százezer forintért bérli az éttermet, nem tartja elfogadhatónak a jelentős mértékben csökkentett – ám még így is túl drága – meghirdetett bérleti díjat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bezárt a makói Löbau Centrum

Mindössze két évet élt Makó belvárosában az az üzletként is működő képviseleti iroda, amely két… Tovább olvasom