Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Testvérét ölte meg Sándor

Kiszombor - Egyik fivérét megölte, a másikat pedig megsebesítette egy szóváltás után Kiszomboron, Börcsök Andor utcai házukban tegnap késő délután a 49 éves Sz. Sándor. A gyilkosságért korábban már elítélt férfit a makói rendőrök huszonhárom perc alatt, egy közeli kocsmában fogták el.
Késsel tett pontot egy veszekedés végére Kiszomboron a 49 éves Sz. Sándor: egyik fivérét megölte, a másikat megsebesítette a Börcsök Andor utcai házukban, ahol hármasban éltek. Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a nyomozás körülményeiről annyit mondott: a családi tragédiáról a gyanúsított egyik ismerőse értesítette a mentőket – a férfi a szurkálás után őhozzá ment el, és neki mondta el, mit tett. A makói rendőrök forró nyomon, a riasztás után huszonhárom perccel fogták el az egyik közeli kocsmában.

A testvérek Börcsök Andor utcai háza Kiszomboron Fotó: Segesvári Csaba

A tragédia a környéken lakókat megdöbbentette, de igazán nem lepte meg, már csak azért sem, mert aki most szúrt, már ült gyilkosságért: tizennégy évvel ezelőtt a feleségét ölte meg, nyolc évet töltött börtönben. Az egyik szemben lakó szomszéd azt mondta, gyakoriak, szinte mindennaposak voltak a veszekedések a három testvér között. A két megszúrt férfi rokkantnyugdíjat kapott, emellett alkalmi munkákat vállalt – a tettes jobbára az ő pénzükből élt. Ráadásként mind a hárman italoztak is. A csetepaté így senkinek sem tűnt fel, azon lepődtek meg, amikor megérkeztek a mentők és a rendőrök.

A sarkon összeverődött ismerősöknek, akik kicsit távolabbról a helyszíni szemlét figyelték, egybehangzóan az volt a véleményük: a három testvér közül még mindig az áldozatul esett, 46 esztendős Károly volt az, akire a legkevesebb rosszat lehetett mondani. Többen azt mondták: sajnálják. A tettesnek viszont az egyik asszony azt kívánta, rohadjon rá a rács, többé ne jöjjön ki. Azok közül, akikkel beszéltünk, senki sem vállalta a nevét – érezni lehetett, félnek az ott élő emberek.

 

Olvasóink írták

24 hozzászólás
12
 • 24. Magdi25 2008. január 19. 04:50
  „Tény,hogy nem elöször gyilkolt az illetö.Remélem most nem 8 év lessz a büntetése még a maradékot is rá varják.És rá hegesztik a börtön ajtot.
  De szerintem nem a gyilkossal kellene fogalkozni ha nem a testvérével mi lesz ezután vele hogy fogja kiheverni ezt a tragédiát?”
 • 23. angika007 2008. január 17. 20:48
  „Hát a gyilkos nem az első esette hogy gyilkolt.
  Én csak ennyit mondok.”
 • 22. schardone 2008. január 15. 18:22
  „Szerintem ki kellene hagyni ebből az előítéleteket a tapasztalatokat,(hogy a cigányok késelik egymást), itt a példa hogy a magyar ember is gyilkol!Én csak annyit kívánok,hogy Károly nyugodjon békében és hogy az életben maradt testvér feltudja dolgozni ezt a tragédiát! A gyilkos kapja meg büntetését!”
 • 21. Sunyi Ló 2008. január 14. 15:12
  „Így kezdődnek a pletykák, és ez az előítélet. Szó sem volt róla, hogy cigányok. Amúgy életben maradt az egyik testvére, azt csak megsebesítette. És zombori rendőrök fogták el.”
 • 20. csibe 2008. január 14. 12:47
  „Nem cigányokról van szó. A két áldozat azért mert alkoholisták voltak senkit nem bántottak senkit nem zavartak, élték a maguk kis életét..... a gyilkost lehet minősíteni mert van miért, de az áldozatokat ne.”
 • 19. zsu 2008. január 14. 09:53
  „Nem cigányok.”
 • 18. shdsdg 2008. január 13. 23:44
  „Szerintem nem cigányok.”
 • 17. kullancsember 2008. január 13. 21:36
  „A halálosztó felebarátaimnak: azért nem akkora hepa a Csillag - ahová vszínűleg úgy cca. 16-20 évre bevarrják a c-típusú delikvensünket - mint ahogy azt sokan elképzelik. Volt "szerencsém" belülről is megélni a Mars téri műintézményt. Vannak rosszabb dolgok is annál, minthogy felkötik az embert 5 perc alatt. Kaját adnak, szó se róla, de az a melaszsűrű depresszív rohadás, ami ott működik, higgyék el, télleg büntetés. Az élet elvétele nem a mi dolgunk, bent pedig újratanulja azt is, milyen, ha rendszeresen szurkálják hátulról....... Azért az sem 1 népünneplély...”
 • 16. Hozzászóló 2008. január 13. 20:59
  „Egymást szúrkálják a cigányok. Ez a kisebbik baj. A nagyobbik baj, hogy a legnagyobb gazember maradt a három közül életben.”
 • 15. dodo 2008. január 13. 20:52
  „Teljesen véletlenül és meglepő módon rokkantnyugdíjas cigány a "dráma" minden szereplője!”
 • 14. zsu 2008. január 13. 14:40
  „Kutyából nem lesz szalonna”
 • 13. mester 2008. január 13. 12:35
  „De legalabb meg elment kocsmazni egyett a jol vegzett munka utan!”
 • 12. levrit 2008. január 13. 10:23
  „Szerintem is a halálbüntetés visszaállítása hozna itt már csak változást! Ha ölt, hát lengedezzen kedélyesen kötéllel a nyakán! Vagy nem is! Inkább ugyanazzal a módszerrel öljék meg, amellyel neki sikerült a szerencsétlen áldozatának kioltani az életét! Lehet, hogy így még egyéb, hazánkat foglalkoztató "kérdések" is megoldódnának hosszú távon. Felháborító ami itt megy...”
 • 11. xxx 2008. január 13. 09:43
  „Döbbenetes, hogy valaki egy ember megöléséért összesen 8 évet tölt börtönben . Elfogadhatatlan.
  Jelenleg az a bírói gyakorlat, hogy az elítélt jó magaviselet esetén nemcsak a feltételes kedvezményt kapja meg, hanem enyhébb fokozatba is helyezik, így szabadul. Ezt a törvényt valóban a szocialista-liberális kormányunk hozta.
  A börtönben a rabok legnagyobb része már nem dolgozik, csak egész nap fekszik az ágyán, eszik, tévézik. Nem lehet őket fizetés nélkül dolgoztatni ( törvény tiltja ! ). Tehát ha nincs pénz munkáltatásra ( és általában nincs ) akkor dologtalanul töltenek el sok évet. Akinek előtte még volt is kedve esetleg dolgozni, az is teljesen kiesik belőle.
  Szóval a delikvens eltöltött 8 évet a börtönben, evett, ivott , tévézett és mivel nem vert meg egy börtönőrt sem ( vagy legalábbis nem bizonyították rá ) kiengedték.Eszébe sem jut dolgozni, a kint lévő rokonsággal erőszakoskodik, és ha nem jut elég pénzhez , akkor ismét öl.
  Ja és 1 rab 1 napi börtönben tartása körülbelül 7000 forintjába kerül az adófizetőknek ( a szociális otthonban az öregek kb. 2000 forintba kerülnek, de ott a nyugdíjuk egy részét levonják).”
 • 10. Anonym 2008. január 13. 09:14
  „Én is azt mondom, hogy rohadjon a rács rá, mert ugye a törvény csak ennyit ad! Visszahoznám úgy a halálbüntetést, hogy öröm lenne nézni. Íme itt is egy példa, hogy a rossz soha nem javul meg. Egy ember szándékos megöléséért 8 év, röhej. Életfogytig, halál az ilyen szemetekre, nem a börtönben rohadás, mert ugye azt a mi adófizető pénzükből finanszírozzuk.”
 • 9. Réka 2008. január 13. 08:50
  „Azért politika, mert az oktatás és az igazságügy egy bizonyos önmagát liberálisnak nevező párt kezében volt hosszú- hoszzú ideig és ők lazították fel az addigi szigorúbb törvényeket. Én úgy érzem, hogy ma nem engem véd a törvény, hanem a bűnelkövetőt. Bizony tehetetlen a rendőrség és a tanárok is, mert minden eszközt kivesznek a kezükből. A szép szó pedig elveszik a hangzavarban.
  Aztán ne csodálkozzunk, hisz a legtöbb gyermekeknek szánt műsor is arról szól, hogy a nagyszájú (kiskorú, bűnőző, stb.) kiharcolja a maga igazát a másik fél ellen. Ezekben a sztereotipiákban a rendőr, a bíró, a tanár stb a " rosszfiú". Ezekkel a sugalmazott tartalmakkal leromboljuk egy hivatás értékét, anarchia felé vezetjük a társadalmat és főleg téveszméket ültetünk el a társadalomban főleg a kiskorúak közt.”
 • 8. xy 2008. január 12. 18:59
  „Minek belekeverni már megint a politikát?Vki mindig erre hegyez ki mindent,ez nagyon szörnyű!Ez szakmai probléma kérem!!!!!”
 • 7. nemtudomki 2008. január 12. 16:22
  „Én is ismerem...hallomásból a rohadékot.Ugyanis a rokonaimat havonta egyszer kifosztja, betör hozzájuk és mindenüket elviszi.Milyen "ember"az ilyen.Ja, és hiába a feljelentgetések....már nagyon félnek tőle.Ennyit a rendszerről...”
 • 6. fish bone 2008. január 12. 14:46
  „Aki embert öl szerintem akasszák fel!! Mert hogy ha eltörölték a halálbüntetést ő miért ölt? A felesége egy 28 éves végtelen asszony volt!!! Az lenne a legjobb ha életfogytiglant kapna,ha nem így lesz szar a rendszer!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 5. hasas 2008. január 12. 12:50
  „Árpinak:

  Azért liberális felelősség, mert ők engedik szabadon az ilyen betegeket.

  Fejlettebb országokban mint Mo. életfogytiglani megőrzésre itélik zárt osztályon az ilyen betegeket.

  Üdv.”
24 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halálos testvérviszály Kiszomboron

Öccseire támadt egy középkorú férfi a Csongrád megyei Kiszomboron péntek délután. Egyik testvére… Tovább olvasom