Délmagyar logó

2019. 02. 18. hétfő - Bernadett -1°C | 12°C Még több cikk.

40 milliót nyert a gazdasági középiskola

Szeged - A Kőrösy-, a Krúdy- és a Vasvári-iskolát összefogó Szegedi Kereskedelmi, Közgazdasági és Vendéglátóipari Szakképző Iskola három uniós kiírásra is sikeresen pályázott.
A „Tehetség éve – Minden ember tehetséges valamiben" című projektre 18 és fél millió forintot kapott az iskolacsoport. Ebből a következő 15 hónapban 64 elemből álló tehetséggondozási programot valósítanak meg – a pedagógusoknak képzésekkel, a diákoknak változatos rendezvényekkel, versenyekkel.

A „Bennünk élő, velünk élő történelem" című pályázatra több mint 14 millió forintot nyertek az intézmények. Ennek lényege az audiovizuális emlékgyűjtés: életképinterjúk segítségével dolgozzák fel a diákok az 1930–90 közötti eseményeket. A „Kalliopé" programban közel 8 millió forint értékben a könyvtári szolgáltatások infrastruktúráját fejlesztik a három iskolában, valamint a konzorciumi partnerként csatlakozó Deák Ferenc Gimnáziumban. A digitális állomány bővítésén túl ebből a pénzből bevezetik az olvasó- és dokumentumazonosítási rendszert, ezáltal pedig létrejöhet az önkiszolgáló kölcsönzés.

Olvasóink írták

  • 1. allegro 2010. június 23. 20:16
    „Kőrösys voltam valaha. Gratulálok az intézménynek! Használják jól.
    "Jót s jól!" - az iskola mottóját szem előtt tartva.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Autóval koccant a 4-es villamos

Szeméylautóval koccant a 4-es villamos a jégpályánál lévő körforgalomnál kedden reggel. Tovább olvasom