Délmagyar logó

2019. 07. 22. hétfő - Magdolna 21°C | 31°C Még több cikk.

Alvó részegekre vadászott a szegedi fosztogató, vádat emeltek ellene

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a szegedi férfival szemben, aki tavaly ősszel két ittas állapotban alvó férfit is kifosztott.
A vádirat szerint a vádlott 2017. év szeptemberében Szeged belvárosában az éjjeli órákban odaült egy sértett mellé, aki azt megelőzően alkoholt fogyasztott és ennek következtében elaludt a padon, testével az asztalra borulva. A vádlott ezt kihasználva a sértett jobb nadrágzsebéből eltulajdonította mobiltelefonját, bankkártyáját, diákigazolványát és egyéb más okiratait, majd röviddel ezt követően az egyik bankautomatából pénzt kívánt felvenni, azonban a tranzakció sikertelen maradt. A vádlott cselekményével a sértettnek mintegy 68.000.-Ft kárt okozott.

Röviddel ezt követően a vádlott ugyancsak Szegeden a belvárosban az éjjeli órákban egy villamosmegállóban levő padon ülő és alkohol fogyasztása miatt alvó sértett mellé ült. A sértett mielőtt elaludt volna, a telefonját maga elé tette és fülhallgatóval zenét hallgatott. A vádlott a fülhallgatót a telefonból kihúzva eltulajdonította az alvó sértett padra letett mobiltelefonját, készpénzét, bankkártyáját és egyéb személyes okmányait. Röviddel ezt követően ismételten megpróbált pénzt felvenni az egyik automatából, de a tranzakció ezúttal is sikertelen maradt. A vádlott a sértettnek mintegy 100.000.-Ft kárt okozott.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlottat 2 rendbeli kifosztás bűntettével, 2 rendbeli okirattal visszaélés vétségével és 2 rendbeli információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntettének kísérletével vádolja, amely cselekményeket különös visszaesőként követett el.

A más ügyben előzetes letartóztatásban levő vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fekete penész miatt költöznének - Féltik gyermekeik egészségét az IKV-s bérlők

Fekete penész miatt költöznének - Féltik gyermekeik egészségét az IKV-s bérlők
Egyszobás IKV-s bérleményben lakik a Kovács család három gyermekével, és nem csak a hely szűkössége miatt költöznének: életüket megkeseríti a fekete penész, ami ellen hiába küzdenek. Tovább olvasom